Παίξε καλύτερη μπαλίτσα #1: Άμυνα

mpalitsa 1 amuna

Απόγευμα στο αγαπημένο σου παραθαλάσσιο μπαράκι. Ο ήλιος δύει και είσαι στη δεύτερη μπύρα. Η παρέα σου είναι λίγα βήματα παραπέρα και εσύ μιλάς με κάποιο θηλυκό που μόλις γνώρισες. Δεν της την πέφτεις ακριβώς, η συζήτηση είναι πιο χαλαρή, αλλά έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί και να παιχτεί κάτι. Κυρίως επειδή σου αρέσει λιγουλάκι.

Και πάνω στην κουβέντα, εκείνη πετάει κάποια ιστορία για έναν πρώην της. 

Ή σχολιάζει αρνητικά κάποιο αστείο που έκανες.

Ή ρωτάει κάτι άβολο που δεν θα θες να απανησεις.

Και εκεί το μυαλό σου παγώνει. Γιατί, ενώ μέχρι τώρα νόμιζες πως κινείς κάπως την κουβέντα, ξαφνικά νιώθεις ένα δεξί κροσέ να σού ‘ρχεται. Και φυσικά κολλάς, δεν ξέρεις πώς να αμυνθείς. Να απαντήσεις σοβαρά; Να το πάρεις στην πλάκα; Μήπως έχεις αρχίσει να χάνεις τον αγώνα;

Φυσικά δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Καταρχάς, να ξέρεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εννοεί ακριβώς αυτό που λέει, απλά σε τεστάρειΚαι φυσικά οι γυναίκες είναι εξπερ στο να σε τεστάρουν. 

Γιατί; Μα φυσικά για να σιγουρευτούν για αυτό που έχουν μπροστά τους.  Είσαι όντως τόσο γοητευτικός όσο δείχνεις;  Είσαι ο κατάλληλος για εκείνη; 

Με άλλα λόγια θέλει να δει πώς θα αντιδράσεις σε διάφορα πράγματα που θα πετάξει ενώ μιλάτε.

Για να μακρηγορούμε, την επόμενη φορά που θα κολλήσεις», μπορείς να κάνεις ένα από τα εξής πράγματα:

1. Συμφώνησε μαζί της με μια δόση υπερβολής.

Για παράδειγμα, εάν σε ρωτήσει «Μου την πέφτεις;», μπορείς να απαντήσεις: «Φυσικά, σκοπεύω στη συνέχεια της βραδιάς να σου κάνω πρόταση γάμου και να ζήσουμε μαζί για πάντα», και παράλληλα χαμογέλα για να καταλάβει ότι δεν το εννοείς.

Ή εάν σε ρωτήσει «αν λες τα ίδια σε όλες», μπορείς να πεις πως «ναι, τα εχω γραψει σε χαρτάκι και τα έχω μάθει απ’έξω».

2. Παρερμήνευσε τις προθέσεις της.

Με άλλα λόγια μπορείς να εκλάβεις όσα λέει σαν μια προσπάθεια να σε ρίξει. Εάν αρχίσει να σου λέει για κάποιον πρώην μπορείς να προσποιηθείς με παιχνιδιάρικη διάθεση πως το κάνει για να ζηλέψεις, «αλλά δεν πετυχαίνει».

3. Αγνόησέ την.

Καλά άκουσες. Δεν χρειάζεται οτιδήποτε λέγεται να το απαντάς. Μπορείς να αγναντέψεις τη θάλασσα, να αλλάξεις θέμα, να πεις «συγνώμη ένα λεπτό πρέπει να πάρω ένα τηλέφωνο» ή, εάν είστε σε παρέα, να στραφείς προς κάποιο άλλο μέρος της παρέας. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να απαντάς σε κάθε τι που λέει.

4. Πείραξέ την. Σατίρισε αυτό που λέει.

Ρίξ’το τελείως στην πλάκα. Λόγου χάρη, αν πει πως «δεν βγαίνει με άτομα της ηλικίας σου», απάντησε απλά πως «άχου μωρέ, φοβάται μην πάθει τίποτα.. δεν πειράζει, θα σου βρούμε ένα αγοράκι της ηλικίας σου για να μπορείτε να συννενοηθείτε κιόλας». Αν πάλι ρωτήσει κάτι, στο οποίο δεν θες να απαντήσεις, πες της απλά ότι «δεν χρειάζεται να τα μάθει όλα σήμερα, δεν κάνει καλό να είναι τόσο περίεργη».

Γενικότερα μείνει ψύχραιμος, μην απαντήσεις σοβαρά αν δεν θες και ποτέ μην διακιολογείς τον εαυτό σου.

Στο τέλος της μέρας, πρόκειται απλά για ένα παιχνιδάκι, και τίποτα παραπάνω.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter