Όταν δίνεις τα ΠΑΝΤΑ και στο τέλος ΧΑΝΕΙΣ

Give Up

«Όλα σ’ αυτόν τον κόσμο έχουν να κάνουν με το σεξ, εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία.» Τι είναι όμως η εξουσία;

Ας αρχίσουμε ορίζοντας την. Είναι ο βαθμός στον οποίο ένα άτομο έχει τον έλεγχο των περιστάσεων που διαφορετικά θα έλεγχαν τη ζωή του. Αλλά, η εξουσία μετριέται πάντοτε με τον τρόπο που ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Έτσι, στην περίπτωση του σεξ η εξουσία είναι ένας έλεγχος της σεξουαλικής εμπειρίας, της ικανοποίησης και τελικά της αναπαραγωγής.

Όλοι μας έχουμε δει πώς αντιδρούν οι γυναίκες μόλις αντικρίσουν έναν άντρα που φαίνεται να έχει εξουσία. Βέβαια, πολλές φορές αυτή η εξουσία είναι μια ψευδαίσθηση στο μυαλό των περισσοτέρων, και αυτό γιατί δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την εικόνα σου. Όπως το κουτί της γιαγιάς με τα μπισκότα που το ανοίγεις και είναι άδειο, ή ακόμα χειρότερα, έχει μέσα κλωστές και βελόνες, με τον ίδιο τρόπο μια μεταχειρισμένη Πόρσε δεν σε κάνει απαραίτητα αρσενικό με εξουσία.

Με άλλα λόγια, κύριοι, η πραγματική δύναμη δεν έχει να κάνει με το φαίνεσθαι.

Οπότε, πρέπει να φροντίσουμε όχι μόνο να είμαστε ένα κουτί που θέλουν όλοι να ανοίξουν, αλλά να έχουμε και μπισκότα μέσα μας. Και αυτό διότι, αν μια γυναίκα περιμένει μπισκότα και εσύ έχεις είδη ραπτικής, μάλλον θα ξενερώσει όπως και εμείς με τη γιαγιά μας. Και μπορεί να της πάρει ένα, δύο ή τρία ραντεβού, σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα καταλάβει. Πέρα από την πλάκα όμως, το παραπάνω παράδειγμα είναι μια μεταφορά για το ανάξιο φαινόμενο της ασυνέπειας ενός άντρα.

Όλοι μας έχουμε υπάρξει ο τύπος ο οποίος στα αρχικά στάδια μιας νέας σχέσης ήμασταν μυστήριοι, αρρενωποί, παιχνιδιάρηδες, και γενικότερα δείχναμε ένα «σκληρό» πρόσωπο. Ήμασταν συνεπείς απέναντι στον εαυτό μας και στα θέλω μας, όχι στα δικά της. Μετά από κάποιο καιρό όμως «μαλακώνουμε» και χάνουμε την εξουσία που είχαμε. Ξαφνικά καταλήγουμε να κάνουμε πλούσιους τους απανταχού ανθοπώληδες/ζαχαροπλάστες και να περνάμε τις μέρες μας μαζί της, αντί να βγαίνουμε με τους φίλους μας.

Αυτή η ασυνέπεια στο πέρασμα του χρόνου και η σταδιακή, ασυνείδητη εγκατάλειψη εξουσίας έχει διάφορες συνέπειες. Μια από αυτές είναι και ο τίτλος του άρθρου.

Γιατί λοιπόν είναι σημαντική η εξουσία και η συνέπεια για έναν άντρα;

Ο απόλυτος κανόνας οποιασδήποτε σχέσης λέει το εξής: «Σε μια σχέση, αυτός με την περισσότερη εξουσία είναι αυτός που έχει ανάγκη τον άλλον λιγότερο». Αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις, επαγγελματικές, κοινωνικές, ή ερωτικές. Και για να μην παρεξηγηθώ, με τον όρο εξουσία εννοούμε πως επηρεάζεται λιγότερο από το άλλο άτομο. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό η εξουσία να συνδυάζεται με συνέπεια. Καθώς, αν αλλάζεις στάση και κάνεις κολοτούμπες όσο συχνά όσο οι περισσότεροι πολιτικοί, τότε ποιά γυναίκα θα συνεχίσει να είναι μαζί σου;

Με άλλα λόγια, αγαπητέ αναγνώστη, πότε νομίζεις θα σε γουστάρει περισσότερο το Μαράκι που συνάντησες προχθές:

Όταν την έχεις ανάγκη γιατί έχεις να δεις γυναίκα με το κυάλι, ή όταν περιμένουν κι άλλες στη σειρά;

Όταν το παίζεις αδιάφορος ενώ μέσα σου τρέμεις για τη συνέχεια, ή όταν πραγματικά δεν σε νοιάζει

Όταν η κοπέλα απέναντί σου είναι πρώτη σου προτεραιότητα, ή όταν έχεις πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνεις;

Όταν το ΠΑΙΖΕΙΣ σπουδαίος και μετά καταλαβαίνει πως είσαι όπως όλοι οι υπόλοιποι, ή οταν ΕΙΣΑΙ πραγματικά ισχυρός;

Το μυστικό φίλε αναγνώστη είναι να είσαι όντως συνεπής και ισχυρός και να μην το  προβάλλεις απλά για να τη ρίξεις. Και δεν υπάρχει πιο γοητευτικό πράγμα για μια γυναίκα από ένα αρσενικό με ακλόνητη προσωπικότητα.

Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έδινε τα πάντα σε μια σχέση αλλά στο τέλος έχανε. Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έμεινε στα κρύα του λουτρού με την δικαιολογία του «Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ», ενώ ο χρόνος αυτός ήταν ξέφρενες νύχτες με τις «φίλες». Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος έμεινε «φίλος» επειδή, για κάποιο λόγο, τα συναισθήματα έπαψαν να υπάρχουν. Η αλήθεια είναι σκληρή, φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που το έχει καταλάβει. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να την αλλάξεις.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα με διάφορες παραλλαγές, τα βρίσκει κανείς συχνά στις ερωτικές σχέσεις. Οι περισσότερες αυτές καταστάσεις δημιουργούνται λόγω έλλειψης εξουσίας και συνέπειας.

Αν ό,τι σου συμβαίνει σε ελέγχει τότε δεν έχεις εξουσία, αν το ελέγχεις εσύ τότε έχεις. Αν ο χαρακτήρας σου είναι σα πλαστελίνη της Play-Doh, μαλακή και ευεπηρέαστη, τότε είσαι ασυνεπής, αν ο χαρακτήρας σου είναι σα τον Οδυσσέα, δυναμικός και ακλόνητος, τότε είσαι συνεπής.

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν. Έχει ανάγκη από όλων των ειδών σχέσεις. Γι’αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς αυτές λειτουργούν, ποιές είναι οι υποβόσκουσες αρχές, αλλά, και ποιές είναι οι συνέπειες της συμπεριφοράς μας πάνω σε αυτές τις σχέσεις. Και αν δεν τις γνωρίζεις, να ξέρεις πως μέσα από αυτή τη σελίδα σίγουρα μπορείς να τις μάθεις.

Οι άντρες είμαστε γίγαντες που μεγαλώνουμε στην κοινωνία ως νάνοι. Δεν είναι κρίμα να μην αδράξουμε τις πραγματικές δυνατότητες που κρύβονται μέσα μας;

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter