Θα σου ΣΤΕΙΛΕΙ άραγε;

Διαβάστηκε από: 59 άτομα
Τελευταία ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου, 2021
Βασισμένο σε Επιστημονικές Έρευνες
image5

«Αχ, Ρωμαίε, Ρωμαίε! Γιατί να είσαι τόσο Ρωμαίος;», αναφώνησε η Ιουλιέτα από το μπαλκόνι της, χαζεύοντας το τελευταίο story στο instagram του αγαπημένου της.

Ο έρωτας είναι κάτι τόσο διαχρονικό όσο ο άνθρωπος ο ίδιος. Σε όσους πολιτισμούς και να ψάξουμε, με κάποιον τρόπο υπάρχει και εκφράζεται. Το ίδιο ισχύει όμως και για την έλξη.

Σίγουρα ο Περικλής δεν έλεγε «έμπαινα» στον κολλητό του όταν αντίκριζε κάποια καλή γυναίκα στην αρχαία Αθήνα, αλλά μάλλον η αργκό της εποχής θα περιελάμβανε τέτοιου είδους εκφράσεις. Άλλοι βέβαια φτάσανε στο σημείο να κάνουν ολόκληρη πολεμική εκστρατεία για τα μάτια μιας γυναίκας – αλλά αυτό είναι μια ιστορία για κάποια άλλη φορά.

Το θέμα είναι πως από πάντα το φλερτ, η έλξη και η «καψούρα» παίζουν κεντρικό ρόλο στη ζωή πολλών ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια όμως, η τεχνολογία έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές και σε αυτό το κομμάτι.

Παλιά, βλέπεις, αγαπητέ αναγνώστη, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεις και να προσεγγίσεις γυναίκες. Χρειαζόταν να βγεις έξω, στις πλατείες, τις παρέες, τους δρόμους για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές – και φυσικά στα πιο παλιά χρόνια να αντιμετωπίσεις και τον κοινωνικό περίγυρο, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ενώ σήμερα, τσουπ, πιάνεις το κινητάκι σου, ανοίγεις insta και ξεπετάγεται ένας στρατός από γυναίκες, και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού σου.

Τέλειο, έτσι δεν είναι;

Μπορείς να δεις φωτογραφίες και να στείλεις μήνυμα σε όσα θηλυκά δεν είχαν δει ο προπάππους σου, ο παππούς σου και ο πατέρας σου σε όλη τους τη ζωή. Και σίγουρα, σκέφτεσαι ότι είναι θέμα στατιστικής: Αν στείλεις σε πολλές όλο και κάποια θα ψηθεί.

Λάθος. Και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γιατί πολλοί ίσως προσβληθείτε από τα παρακάτω, αλλά, αγαπητέ αναγνώστη, ξεχνάς μερικά βασικά πράγματα. Σαν εσένα στο χώρο του ίντερνετ, υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες άλλοι. Και αν εσύ στέλνεις 5 μηνύματα, κάποιοι ίσως να στέλνουν 200. Σε προκαλώ να ζητήσεις από μια φίλη σου να σου πει πόσα μηνύματα δέχεται τη μέρα online.

Πολλά, είναι η απάντηση. Πάρα πολλά. Ξέρεις γιατί;

Γιατί όπως χάρη σε μερικές εφαρμογές είναι πανεύκολο πλέον το να παραγγέλνεις ντελίβερι, και με μερικά κλικ μπορείς να έχεις τρία λαχταριστά πιτόγυρα σπίτι σου, έτσι και τα social media φέρανε τη χυλόπιτα στο σαλόνι μας.

Διότι, δυστυχώς, ο μέσος άντρας εκεί έξω καταντά να είναι ένας διαδικτυακός ζήτουλας όσον αφορά τα γκομενικά του. Κάθε μέρα ζητιανεύει από κάποια κοπέλα λίγη σημασία και ανταλλάσει μηνύματα, με την ελπίδα στο μέλλον ίσως να συμβεί κάτι.

Και όταν η μέση κοπέλα δέχεται τόσα μηνύματα ξέρεις τι σε περιμένει; Ζεστή, λαχταριστή, φρέσκια, ψηφιακή χυλόπιτα. Με μηδέν κόπο και κούραση, χωρίς καν να σηκωθείς από το κρεβάτι σου!

Δεν χρειάζεται σοφία για να το καταλάβεις. Εδώ στο Gentlemen Only μπορεί να το έχεις ξαναδιαβάσει. Αν όχι, εφόσον θες να έχεις επιτυχία με τις κοπέλες, σου προτείνουμε το εξής:

Σταμάτα να είσαι σαν όλους τους άλλους.

Σταμάτα να είσαι ο μέσος άντρας.

Σταμάτα να κάνεις ό,τι κάνει ο μέσος άντρας.

Θυμάσαι το Κατερινάκι που το σκεφτόσουν 5 ώρες μέχρι να στείλει; Και είχες βασίσει όλες σου τις ελπίδες στα pms, τα likes και τα σχετικά; Σε ξέχασε ήδη, γιατί της στείλανε άλλοι 10.

Θυμάσαι το Μαράκι που είχες μπανίσει online και μιλούσατε μερικές μέρες μέχρι που εξαφανίστηκε; Αναρωτιέσαι ποιά Μαρία απ’ όλες; Μάλλον πρέπει να σκεφτείς αν πετυχαίνει η στρατηγική σου…

Οι αλλαγές της τεχνολογίας έχουν επιτρέψει στους άντρες να ασχολούνται, να βλέπουν και να νομίζουν ότι έχουν πρόσβαση σε θηλυκά, ενώ στην πραγματικότητα μαζεύουν τις χυλόπιτες με το τσουβάλι σε ταχύτητες 50 Mbps..

Ξέρεις τι δεν έχει αλλάξει όμως τόσα χρόνια;

Η ανθρώπινη φύση. Και ειδικότερα η γυναικεία.

Μπορεί στην εποχή του Σαίξπηρ οι άντρες να ρίχνανε πετρούλες στα παράθυρα και σήμερα να στέλνουν reactions στο instagram, αλλά τα κριτήρια των γυναικών (και των ανδρών) παραμένουν σχετικά αμετάβλητα. Όπως και οι βασικοί κανόνες της σεξουαλικής έλξης. Με άλλα λόγια, αν έδειχνες στον Περικλή της αρχαίας Αθήνας το τελευταίο μωράκι στο timeline σου θα συμφωνούσε πως πρόκειται περί καλλίπυγου νεαράς (κωλάρας δηλαδή).

Θέλεις να σταματήσεις να είσαι ένας διαδικτυακός ζήτουλας; Αφιέρωσε τη μισή από την ενέργεια που σπαταλάς στέλνοντας μηνύματα, κάνοντας like και αναμένοντας πότε θα απαντήσει η κάθε κοπελίτσα στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης. Διάβασε, πήγαινε σε σεμινάρια, γνώρισε ανθρώπους που θα σου μάθουν πώς λειτουργεί ο γυναικείος εγκέφαλος, με ποιά κριτήρια διαλέγει και ποιές συμπεριφορές την έλκουν.

Σταμάτα να παρακαλάς και άρχισε να ασχολείσαι με το πως μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Η ενέργεια και ο χρόνος σου είναι πολύτιμα. Αντί να πληκτρολογείς με ταχύτητες φωτός και να αγωνιάς πότε θα απαντήσει το γκομενάκι, ασχολήσου, πορώσου με και αναζήτησε πώς ΕΣΥ θα γίνεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Μάθε και ύστερα παίξε το παιχνίδι αλλιώς – και σου εγγυώμαι πώς θα είσαι εσύ αυτός που θα μοιράζει τις χυλόπιτες. Μέχρι τότε, καλή τύχη, εμείς εδώ είμαστε.