Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σου φέρνει γκομενάκια

Διαβάστηκε από: 41 άτομα
Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουλίου, 2022
Βασισμένο σε Επιστημονικές Έρευνες
πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Δεν είσαι μόνος.

Πριν από χρόνια, φοβόμουν κι εγώ μήπως με απορρίψει μια γυναίκα. Πίστευα ότι ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσα ποτέ να ζήσω. Τόσο πολύ που δεν πλησίαζα για μήνες όταν άρχισα να βγαίνω για πρώτη φορά.

Όλα αυτά άλλαξαν ένα βράδυ…

Όσο κι αν προσπαθούσα, δεν μπορούσα να ξεκινήσω μια συζήτηση. Ένας από τους φίλους μου αποφάσισε ότι θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στο να λέμε τις πιο φτηνές ατάκες που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, να βγάλουμε τη σοβαρότητα από τα πράγματα και απλά να διασκεδάσουμε στο μπαρ.

Εκεί ήταν σκέτη κούκλα. Ψηλή, ξανθιά και όμορφη, μαζί με δύο φίλες της. Μετά από μερικά ποτά, βρήκα το κουράγιο να την πλησιάσω και να της πω την εξής κονσέρβα:

«Γεια σου, σε βρήκα ενδιαφέρουσα και είπα να έρθω να σου μιλήσω.»

Δεν περίμενα να πιάσει, αλλά σκέφτηκα ότι θα προκαλούσε ένα γέλιο και μετά θα έφευγα γρήγορα.

Και ξέρεις κάτι; Οι φίλες της γέλασαν. Αυτή με κοίταξε επίμονα και μου απάντησε: «Αυτό ήταν κάποιο αστείο ή κάτι τέτοιο;»

Πάγωσα. Δεν είχα ιδέα πώς να απαντήσω σε αυτό. Σκέφτηκα ότι στη χειρότερη περίπτωση θα με αντιμετώπιζε με ψυχρότητα, αλλά εδώ ήταν που μου την έπεσε.

Είχα μπει σε FFF. Απολογήθηκα νευρικά: «Πλάκα έκανα, δεν ήθελα να σε αναστατώσω.»

Αλλά ήταν πολύ αργά. Δεν της άρεσε και μου είπε απότομα να τις αφήσω ήσυχες. Ήταν μια σκληρή απόρριψη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη σκέψη που έκανα φεύγοντας από εκείνη την αλληλεπίδραση: «Δεν ήταν και τόσο άσχημα.» Στην πραγματικότητα ήταν κάπως αστείο και έχοντας τους φίλους μου εκεί για υποστήριξη δεν ήταν τίποτα σπουδαίο.

Έκτοτε, με έχουν απορρίψει περισσότερες φορές από όσες μπορώ να μετρήσω. Είχα κορίτσια που απομακρύνθηκαν στη μέση της συζήτησης, με αποκάλεσαν γκέι και μου είπαν ακόμη και ότι έμοιαζα με ανώμαλο. Όσο φρικτά κι αν ακούγονται όλα αυτά, δεν μετανιώνω για κανένα από αυτά, γιατί είναι το μυστικό της επιτυχίας μου.

Κάθε φορά που με απέρριπταν, ενίσχυε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημα όσο φανταζόμουν στο μυαλό μου. Ότι δεν πέθανα ούτε πάθαινα κάποια μόνιμη βλάβη. Είναι εύκολο να πεις στον εαυτό σου «θα νιώσεις απαίσια», αλλά αυτή η πεποίθηση καταρρέει όταν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Κυριολεκτικά καταπολέμησα τον φόβο της απόρριψης και μπορείς να το κάνεις και εσύ εδώ.

Ανάμεσα σε αυτές τις απορρίψεις, άρχισα να τα βρίσκω με απίστευτα κορίτσια. Έγινα πιο σίγουρος ότι μπορούσα να αντιμετωπίσω ό,τι κι αν μου ερχόταν. Με κάθε διαδοχική αλληλεπίδραση, είτε το αποτέλεσμα ήταν θετικό είτε αρνητικό, γινόμουν πιο δυνατός και πιο σίγουρος για την αυτοεκτίμησή μου.

Αυτό ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση που με άλλαξε για πάντα. Καθώς γινόμουν λιγότερο φοβισμένος, αφέθηκα ελεύθερος και ανοίχτηκα. Στη συνέχεια, οι γυναίκες άρχισαν να με γουστάρουν περισσότερο και με απέρριπταν όλο και λιγότερο. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχα πει «χέσ’ το» και δεν είχα κάνει αυτή την πρώτη προσπάθεια.

Χωρίς απόρριψη, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίσεις μια καταπληκτική γυναίκα. Κάθε άντρας που είναι εξαιρετικός με τις γυναίκες έχει απορριφθεί πολλές φορές. Δεν μπορείς να περιμένεις να μάθεις τι λειτουργεί και τι όχι μέχρι να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.  Απλά μάθε πως να μην σε νοιάζει η απόρριψη.

Αποδέξου ότι η απόρριψη είναι ένα αναπόφευκτο σημείο της διαδικασίας του φλερτ. Σταμάτα να προσπαθείς να την αποφεύγεις και άφησέ την να σου δώσει δύναμη.

Ξέρω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα. Γι’ αυτό θέλω να βοηθήσω εγώ και όλη η κοινότητα του GentlemenOnly τον καθένα από εσάς.

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, κατέβασε το ηλεκτρονικό μας βιβλίο με όλα τα μυστικά αξίας που χρειάζεσαι να μάθεις. Έχει τόνους γνώσης και υλικό βασισμένο σε επιστημονικά πειράματα, οπότε δεν χωράνε εδώ οι αποψάρες του κάθε «ειδικού».

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ώστε να μην ξεκινήσεις ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στην ζωή σου τώρα!