Τι συμβαίνει όταν κυνηγάς γκόμενες που ΔΕΝ σε γουστάρουν;

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Γράφουμε συχνά για την επιλογή συμβατών, υψηλής ποιότητας γυναικών για να κάνεις σχέσεις ή απλά να παίζεις μπαλίτσα.

Αλλά μερικές φορές σε αυτή την προσπάθεια, εξακολουθείς να κυνηγάς το δύσκολο, μη επικοινωνιακό ή «τρελό» κορίτσι επειδή είναι καυτό μουνέτο… και λυσσάς να κοιμηθείς μαζί της.

Σιγά το πράγμα, σωστά; Αλλά οι πράξεις μας έχουν πάντα συνέπειες.

Το βλέπουμε αυτό συνέχεια με τους άντρες: βρίσκουν μια κοπέλα που τους ελκύει τρελά και πετάνε κάθε λογική από το παράθυρο.

Αφήνουν αυτές τις γυναίκες να μη σέβονται το χρόνο τους και ανέχονται την έλλειψη επενδύσεων. Είναι ξαφνικά πρόθυμοι να συμβιβαστούν με τις αξίες τους μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα καυτό κορίτσι… και αυτές οι συνέπειες είναι πιο καταστροφικές από ό,τι φαντάζονται.

Επέτρεψέ μας να σου προετοιμάσουμε το σκηνικό…

Γνωρίζεις μια κοπέλα ή κάνεις match μαζί της στο διαδίκτυο. Σου αρέσει πολύ. Παίρνεις τον αριθμό της και προσπαθείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Σου απαντάει με σύντομα μηνύματα. Μερικές φορές αργεί να σου απαντήσει. Μερικές φορές δεν απαντάει καθόλου.

Χρειάζεται ΑΙΩΝΑΣ για να βγείτε. Σου δίνει διφορούμενες ώρες που είναι διαθέσιμη και όταν κάνει σχέδια, συχνά τα ακυρώνει την τελευταία στιγμή. Ποτέ δεν ζητάει συγγνώμη ή προσφέρει καλύτερη ώρα.

Αλλά εσύ επιμένεις. Έχεις πολύ περηφάνια για να τα παρατήσεις και ίσως έχεις καιρό να έχεις μια τέτοια ευκαιρία. Επιπλέον, αισθάνεσαι ωραία που σου δίνουν λίγη προσοχή.

Τελικά, κλείνεις ραντεβουδάκι μαζί της. Ίσως τα φτιάξετε κιόλας.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να μην δείχνει σημάδια ότι επενδύει σε σένα ή ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει καλύτερα. Η έλλειψη σεβασμού της δεν φαίνεται να αλλάζει ποτέ. Εξακολουθεί να δείχνει αποστασιοποιημένη και δεν σε ρωτάει για τον εαυτό σε. Σε απορρίπτει για να κάνει παρέα με άλλους ανθρώπους.

Το μόνο που θέλεις είναι αυτή η κοπέλα να είναι τόσο ενθουσιασμένη μαζί σου όσο είσαι κι εσύ μαζί της. Θα έκανες τα πάντα γι’ αυτό, και ρωτάς: «Πώς θα την κάνω να με συμπαθήσει πραγματικά;».

Σου λέμε ότι αξίζεις κάποια που σε γουστάρει από την αρχή και ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις.

Αυτή δεν είναι η απάντηση που ήθελες, οπότε δικαιολογείς όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις γι’ αυτήν. (Π.χ. θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να την κερδίσεις, δεν θέλεις να εγκαταλείψεις το σεξ, ή ακόμα πείθεις τον εαυτό σου ότι σου αρέσει παρά τα ελαττώματά της).

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι έχεις ήδη χάσει. Χωρίς τον σεβασμό της δεν έχεις τίποτα.

Όταν δεν θέτεις όρια και δεν έχεις πρότυπα για τον εαυτό σου, κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό σου από ό,τι συνειδητοποιείς. 

Εδώ είναι μερικές από τις συνέπειες όταν κυνηγάς κάποιον που δεν σε σέβεται…

Αποποίηση ευθύνης: Στα παρακάτω, δίνουμε παραδείγματα καταστάσεων που ακούμε εδώ και χρόνια. Δεν προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια κακιά γυναίκα. Ακόμα και ακούσια, κάποιες γυναίκες αφήνουν τους άντρες μπερδεμένους και απογοητευμένους και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι άντρες διατηρούν μια υγιή νοοτροπία.

Σε βασανίζει το άγχος

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση 1 1

Το να κυνηγάς κάποια που δεν σε γουστάρει τόσο πολύ θα σε αφήνει πάντα να νιώθεις ανασφάλεια για τη σύνδεση. Όσο η συμπεριφορά της δεν αλλάζει, πάντα θα αμφισβητείς τη δέσμευσή της και θα ανησυχείς για το πότε θα φύγει.

Θα κάθεσαι και θα αναρωτιέσαι αδιάκοπα στον εαυτό σου ερωτήσεις όπως:

«Γιατί δεν απαντάει με μήνυμα; Να της στείλω ξανά μήνυμα; Είναι με κάποιον άλλον; Της αρέσω καθόλου; Αυτό είναι το τέλος;»

Είσαι παγιδευμένος σε ένα rollercoaster συναισθημάτων και είσαι πάντα αγχωμένος.

Έχουμε παρακολουθήσει άντρες να αναλώνονται κυριολεκτικά από το άγχος τους γύρω από τις απόμακρες γυναίκες. Είναι δυστυχισμένοι και δεν διασκεδάζουν, πράγμα που είναι το ακριβώς αντίθετο από το πώς πρέπει να αισθάνεσαι μια νέα σχέση.

Αυτό οδηγεί σε βαθιά ανασφαλείς τρόπους σκέψης…

Ενισχύεις τη νιντίλα

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση 2 1

Αν έχεις εμμονή με το να κερδίσεις μια απόμακρη κοπέλα, αυτό σχεδόν πάντα καταλαμβάνει όλη την προσοχή και το χρόνο σου. Ξοδεύεις κάθε μέρα στέλνοντας μηνύματα, υπεραναλύοντας και καταστρώνοντας στρατηγικές.

Όλα τα υπόλοιπα στην κοινωνική σου ζωή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Σταμάτα να είσαι παρακαλιάρης.

Σταματάς να προσπαθείς να γνωρίσεις άλλες γυναίκες. Φτιάχνεις ολόκληρο το πρόγραμμά σου γύρω από το δικό της και σταματάς να κάνεις παρέα με φίλους σε περίπτωση που γίνει διαθέσιμη. Χάνεις το κίνητρό σου να αφιερώσεις χρόνο στα χόμπι σου ή στην προσωπική σου ανάπτυξη επειδή είσαι τόσο αγχωμένος.

Επειδή κρατάει τον εαυτό της αποστασιοποιημένο, την εξιδανικεύεις και την ανεβάζεις σε βάθρο. Δεν αντέχεις στην ιδέα ότι θα την χάσεις. Η προσοχή της είναι το μόνο μέτρο για την ευτυχία και την επιτυχία σου.

Όταν τελικά χωρίζει, είσαι συντετριμμένος. Νομίζεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να έχεις άλλη ευκαιρία με μια κοπέλα του διαμετρήματός της.

Και επειδή ποτέ δεν ξόδεψες χρόνο για να γνωρίσεις άλλες γυναίκες, να αναπτύξεις τις ρομαντικές σου ικανότητες ή να ανακαλύψεις πόσες άλλες απίστευτες γυναίκες θα μπορούσαν να σου αρέσουν…

Ενισχύεις ακόμα περισσότερο ότι δεν αξίζεις να προσελκύσεις σπουδαίες γυναίκες. (Θυμήσου, όλες αυτά είναι ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν από τις δικές σου πράξεις.)

Αυτή η αρνητικότητα σε κάνει μόνο πιο απελπισμένο και κολλημένο για την επόμενη «μοναδική» ευκαιρία που θα σου δοθεί. Την οποία, με τη σειρά της, καθιστά πιο πιθανό να μην είσαι σε θέση να κρατήσεις ή να προσελκύσεις μια ποιοτική κοπέλα.

Έχουμε παρακολουθήσει άντρες να επαναλαμβάνουν αυτόν τον κύκλο ξανά και ξανά με κάθε κύκλο να τους συνθλίβει περισσότερο. Απογοητεύονται υπερβολικά και μερικές φορές αρχίζουν ακόμη και να δυσανασχετούν με τις γυναίκες.

Όταν μια γυναίκα συμπεριφέρεται απόμακρα απέναντί σου, συχνά κατηγορείς τον εαυτό σου. Σκέφτεσαι: «Μάλλον δεν είμαι αρκετά ελκυστικός, ή αρκετά ενδιαφέρων τύπος. Γι’ αυτό μου φέρεται σαν να είμαι σκατά.»

Έχεις αυτή την ιδέα ότι αν μπορέσεις να διορθώσεις αυτά τα προβλήματα με τον εαυτό σου, αυτή η κοπέλα θα γίνει ξαφνικά ζεστή και τρυφερή απέναντί σου.

Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Φυσικά και είναι χρήσιμο να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να είσαι ελκυστικός και ενδιαφέρων. Ωστόσο, ΚΑΝΕΙΣ, ούτε καν μια ελκυστική κοπέλα, δεν έχει το δικαίωμα να σου φέρεται άσχημα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μη σέβεται το χρόνο σου, να σε χρησιμοποιεί, να μην επικοινωνεί, να λέει ψέματα, να χειραγωγεί ή να σε παρασύρει.

Πίστεψέ μας όταν λέμε ότι αξίζει να περιμένεις για συναισθηματικά υγιείς γυναίκες. Ακόμα και όταν μπορεί να μην ενδιαφέρονται για σένα, εξακολουθούν να σου συμπεριφέρονται με σεβασμό. Είναι συμπονετικές. Καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ένα άλλο ανθρώπινο ον και λαμβάνουν υπόψη τα συναισθήματά σας, ακόμα και όταν μοιράζουν μια απόρριψη.

Οι ποιοτικές γυναίκες δεν σου φέρονται σαν σκουπίδι και μετά ξαφνικά μεταμορφώνονται όταν βρίσκουν αξία σε σένα.

Και είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι αυτές οι άθλιες συμπεριφορές να γίνουν επικίνδυνες συμπεριφορές…

Μπαίνεις σε επικίνδυνα μονοπάτια

Αν μια κοπέλα σου προκαλεί ήδη άγχος όταν βγαίνεις μαζί της μόνο περιστασιακά, τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν περάσεις μαζί της περισσότερο χρόνο;

Όταν έρχεσαι κοντά με κάποιον, εμπλέκονται περισσότερα συναισθήματα. Απαιτείται περισσότερη επικοινωνία, ευαλωτότητα και δέσμευση. Συστατικά, δηλαδή, που απαιτούνται προκειμένου να κάνεις μία πραγματικά καλή σχέση. Μαζί με αυτά μπορεί να έρθουν και περισσότερες ευκαιρίες για ένταση.

Οι συναισθηματικά υγιείς άνθρωποι προσπαθούν με κάθε τρόπο να επεξεργαστούν αυτά τα συναισθήματα δίκαια και λογικά. Επεξεργάζονται τα ζητήματα μαζί. Θέτουν σαφή όρια με συμπονετικό τρόπο. Προσπαθούν να συμπάσχουν με το άλλο άτομο και συμβιβάζονται, εφόσον χρειάζεται.

Οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν όλα αυτά τα συναισθήματα. Θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Ξεσπούν ή επιτίθενται στο άλλο άτομο.

Ορισμένες γυναίκες προτιμούν το δράμα και τους αρέσει να σε εκνευρίζουν (ειδικά όταν δεν σε εκτιμούν πραγματικά). Σύμφωνα με την εμπειρία μας σαν κοινότητα, η συσχέτιση μεταξύ των γυναικών που παίζουν παιχνίδια από νωρίς με εκείνες που αγαπούν το δράμα είναι πολύ υψηλή.

Έχουμε δει άντρες να αντιμετωπίζουν… ψεύτικους φόβους εγκυμοσύνης και γυναίκες να λένε ψέματα ότι παίρνουν αντισύλληψη (κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό). Να τους κόβουν τα λάστιχα. Να απειλούνται με ψευδείς ισχυρισμούς για σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Να τους αρπάζουν τα λεφτά τους. Να τους απατάνε αδυσώπητα.

Φυσικά, αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες. Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που έχουν κάνει παρόμοιες πράξεις ή και χειρότερες. 

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι το εξής….

Κυνηγάς αυτή τη γυναίκα και σκέφτεσαι: «Θέλω απλώς να κάνω σεξ μαζί της – ποιο είναι το πρόβλημα;». Και υποτιμάς σοβαρά τις πιθανές συνέπειες αυτής της πράξης.

Βρες μια γυναίκα με καλή καρδιά και απέφυγε περισσότερη στενοχώρια.

Καταστρέφεις την αυτοεκτίμησή σου.

Δεν μπορείς να προσπαθείς να είσαι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, ενώ αναζητάς την αποδοχή ανθρώπων που σε κακομεταχειρίζονται. Αυτοί οι στόχοι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους.

Πρέπει να διαλέξεις έναν από τους δύο. Τσάκισε την ανασφάλεια με πραγματική αυτοπεποίθηση και όχι «και καλά» αυτοπεποίθηση.

Γνήσια αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι αγαπάς όλα όσα είσαι και όλα όσα δεν είσαι. Αισθάνεσαι ότι αξίζεις την αγάπη και τη σύνδεση. Επομένως, θέλεις να βγαίνεις μόνο με κάποια που νιώθεις ότι αναγνωρίζει και εκτιμά την αξία σου. Κάποια που είναι ενθουσιασμένη να μάθει περισσότερα για σένα.

Είτε σου αρέσει είτε όχι, κάθε φορά που αναζητάς την αποδοχή γυναικών που δεν σε σέβονται, ενισχύεις υποσυνείδητα το παρακάτω…

«Αυτό αξίζω. Δεν αξίζω κάτι καλύτερο από αυτό. Δεν αγαπώ πραγματικά τον εαυτό μου.» Και αυτές οι διάχυτες σκέψεις θα εισχωρήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί αισθάνεσαι ότι ορισμένες γυναίκες είναι έξω από τα νερά σου. Είναι ο λόγος για τον οποίο έχεις αυτή την αρνητική εσωτερική φωνή που σε ντροπιάζει και σε μειώνει. Είναι ο λόγος για τον οποίο φοβάσε να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και φοβάσαι την κοινωνική κριτική.

Συμβιβάζεσαι με το να μην ικανοποιούνται ποτέ οι ανάγκες σου και να αφήνεις τους ανθρώπους να σε πατάνε. Αυτό οδηγεί σε διαρκή δυστυχία.

Ποτέ δεν νιώθεις αγάπη ή εκπλήρωση

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση 3 1

Κάνεις όλη αυτή τη δουλειά επειδή θέλεις να αρέσεις σε αυτήν την κοπέλα. Αλλά ακόμα κι αν τελικά τα φτιάξει μαζί σου, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Το νούμερο 1 χαρακτηριστικό που θέλουν οι γυναίκες σε έναν άντρα είναι η αυτοπεποίθηση. Οι άντρες με αυτοπεποίθηση είναι οι άντρες που ερωτεύονται. Και όπως είπαμε και παραπάνω, η αυτοπεποίθηση έρχεται μαζί με τον τεράστιο αυτοσεβασμό.

Όταν μια κοπέλα σε κακομεταχειρίζεται και εσύ έρχεσαι συρόμενος πίσω, ξέρει ότι δεν έχεις καθόλου αυτοσεβασμό ή αυτοεκτίμηση. Έχει πλήρη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο σου φέρεται και της απελπισμένης αντίδρασής σου σε αυτό. Ξεφτίλα!

Και αν ήσουν πραγματικά ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, δεν θα ανεχόσουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Θα είχες μιλήσει και θα είχες φύγει αν δεν άλλαζε τίποτα.

Επειδή, αντίθετα, παραμένεις, δεν θα νιώσει ποτέ βαθιά έλξη για σένα. Ποτέ δεν θα γίνεις ο άντρας που πραγματικά θέλει.

Όταν το λέμε αυτό σε κάποιους άντρες, βρίσκουν την τέλεια λύση: απλά πρέπει να φέρονται σε μια γυναίκα με τον ίδιο τρόπο που τους φέρεται κι εκείνη. Πρέπει να φέρονται απόμακρα, ασεβώς και χωρίς δέσμευση… ΤΟΤΕ θα τους δει ως πραγματικό άντρα και θα παλέψει για την προσοχή τους.

Και μερικές φορές, αυτό λειτουργεί… αλλά ποτέ για πολύ.

Γιατί αν δεν συνεχίσεις αυτή την παρωδία, τα πράγματα αναπόφευκτα θα επιστρέψουν στον τρόπο που ήταν πριν. Όταν το δράμα σταματά, σταματάει και η προσοχή και η στοργή της.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση;

Να προσποιείσαι ότι είσαι μαλάκας όποτε είσαι μαζί της; Να παραιτηθείς από το να είσαι καλός άνθρωπος και να πετάξεις την ηθική σου πυξίδα; Να αποφασίσεις ότι προτιμάς να διατηρήσεις μια ταραχώδη, ανικανοποίητη σχέση από το να χρειαστεί να βρεις κάποια άλλη;

Και πάλι θα καταλήξεις να βιώνεις όλα τα τρομερά πράγματα που απαριθμήσαμε στο παραπάνω σημείο. Και ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς, μια γυναίκα που δεν σε σέβεται θα μεταπηδήσει στον επόμενο άντρα που την εξιτάρει περισσότερο.

Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ άντρα που να κοιμήθηκε τελικά με μια κοπέλα που δεν τον εκτιμούσε και να αισθάνθηκε ότι άξιζε τον κόπο μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν τόσες πολλές συνέπειες και τόσος πόνος που πάντα καταλήγει σε μετάνοια.

Ο μόνος τρόπος για να βγεις νικητής είναι να θέλεις κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου. 

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πόσο απίστευτο είναι να έχεις κάποια που είναι ξετρελαμένη μαζί σου. Ή τουλάχιστον κάποια που κάνει τη γνωριμία μια ευχάριστη εμπειρία.

Αν αυτό δεν τα λέει όλα, δεν ξέρουμε τι θα τα πει.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter