Ποιος είναι ο πραγματικός ορισμός της επιτυχίας με τις γυναίκες;

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση φλερτ 1

Μας αρέσει να ακούμε ιστορίες επιτυχίας. Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια σαν κοινότητα, εξακολουθούμε να χαμογελάμε όταν ένας φίλος μας μοιράζεται τον ενθουσιασμό του από μια θετική εμπειρία γνωριμιών.

Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο όταν μερικές φορές πρέπει να αμφισβητήσουμε τους ανθρώπους για τις λεγόμενες «επιτυχίες» τους. Είναι δύσκολο να τους πούμε να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους επειδή οι νίκες τους μπορεί να μην είναι πραγματικά νίκες.

Πολλοί άνθρωποι ορίζουν την επιτυχία με λάθος μετρήσεις. Το ξέρουμε αυτό γιατί περάσαμε κι εμείς τα πρώτα χρόνια, όπως και όλοι, μετρώντας την ερωτική μας ζωή με λάθος τρόπο.

Με το να νομίζεις ότι τα κατάφερες με τις γυναίκες αν τσιμπήσεις έναν αριθμό ή ένα φιλάκι, τότε κάνεις λάθος.

«Αν μια ελκυστική γυναίκα με θέλει, πρέπει να κάνω κάτι σωστό.» Η κοινωνία και «τα φιλαράκια» τι λένε συνήθως; Ότι η επιτυχία στο φλερτ είναι μόνο να κοιμάσαι με καυτές γυναίκες.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα συνειδητοποίησεις ότι αυτή η νοοτροπία είναι εντελώς ανάποδη. Το να βλέπεις το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο δεν θα σου αποφέρει ποτέ μακροχρόνια ικανοποίηση.

Θα καταλήξεις κολλημένος στο κυνήγι της επόμενης «νίκης» και χωρίς αυτή, θα νιώθεις σαν αποτυχημένος. 

Θυμήσου ότι αν μετράμε την επιτυχία μας στις γνωριμίες με βάση την εξωτερική έγκριση, κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε την αυτοεκτίμησή μας.

Η νίκη είναι το αντίθετο αυτού που νομίζεις.

Ωραία μέχρι εδώ. Ας δούμε τι ορίζει η Wikipedia (η αγγλική έκδοση) ως αυτοεκτίμηση:

«Η συνολική υποκειμενική συναισθηματική αξιολόγηση της αξίας του ατόμου. Είναι η απόφαση που παίρνει ένα άτομο ως στάση απέναντι στον εαυτό του.»

Η αυτοεκτίμηση είναι το πώς βλέπουμε και αγαπάμε τον εαυτό μας για τις εσωτερικές μας ιδιότητες. Δεν είναι το πώς μας βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι ούτε το πώς ανταποκρινόμαστε σε αυθαίρετα κοινωνικά πρότυπα.

Γνωρίζουμε ελκυστικούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι άσχημοι και υπέρβαρους ανθρώπους που αγαπούν απόλυτα τον εαυτό τους. Γνωρίζουμε πλούσιους ανθρώπους που είναι δυστυχισμένοι και φτωχούς ανθρώπους που είναι ευγνώμονες για κάθε μέρα που βρίσκονται σε αυτή εδώ τη Γη.

Δεν είναι εύκολο να υιοθετήσουμε ξαφνικά μια υγιή στάση απέναντι στον εαυτό μας. Αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε αξιολογώντας ειλικρινά τη συμπεριφορά μας με τις γυναίκες. Γιατί η συμπεριφορά μας επηρεάζει συνεχώς το πώς αισθάνόμαστε για τον εαυτό μας.

Το υποσυνείδητό σου ακούει πάντα και με την πάροδο του χρόνου, οι πράξεις σου είτε θα αυξήσουν είτε θα μειώσουν την αυτοεκτίμησή σου.

Σκέψου…

Ενεργείς συχνά με αυτοαγάπη, αυτοσυμπόνια και αυτοαποδοχή; Οι πράξεις σου ευθυγραμμίζονται με τις βαθύτερες αξίες σου; Σέβεσαι τον εαυτό σου και θέτεις τα όριά σου όταν αισθάνεσαι ότι δεν σε σέβονται;

Δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες σου ή τις κρύβεις από φόβο μήπως αντιμετωπίσεις την αποδοκιμασία ή την κρίση των άλλων; Προσπαθείς να μιλάς με ειλικρίνεια και να εκφράζεις αυτό που είσαι, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μη συμφωνούν;

ΑΥΤΕΣ είναι οι ερωτήσεις που θα πρέπει να υπαγορεύουν τις επιτυχίες σου – στο φλερτ ΑΛΛΑ και στη ζωή.

Το γεγονός ότι τα έφτιαξες με μια σέξι κοπέλα δεν έχει σημασία αν έπρεπε να συμβιβαστείς με τις αξίες σου για να το πετύχεις. Η αυτοεκτίμησή σου υποφέρει για ποιο λόγο… για έναν φευγαλέο οργασμό;

Κάποιες νίκες δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι… πώς μπορεί να είναι κακό να βγαίνεις με ένα ελκυστικό άτομο;

Και πάλι, όλα εξαρτώνται από το αν θυσιάζεις ή όχι την αυτοεκτίμησή σου σε αυτή τη διαδικασία.

Θα σου δώσουμε ένα παράδειγμα…

Ίσως επιτέλους κατάφερες εκείνη την πανέμορφη γυναίκα να βγείτε για ποτό μαζί. Είχες ένα φαινομενικά υπέροχο ραντεβού. Γελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, έδειχνε να διασκεδάζει και μάλιστα τη φίλησες στο δρόμο για το σπίτι.

Αυτό είναι καταπληκτικό, σωστά;

Τι γίνεται όμως αν η ίδια κοπέλα σε έδιωχνε για εβδομάδες πριν και σε ακύρωνε πολλές φορές την τελευταία στιγμή; Τι γίνεται αν μιλούσε μόνο για τον εαυτό της όλη την ώρα και εσύ το ακολουθούσες για να την ευχαριστήσεις;

Κι αν απέφευγες να εκφράσεις τα πιο ιδιόρρυθμα ενδιαφέροντά σου επειδή νόμιζες ότι θα σε κρίνει; Τι κι αν μιλούσε στο τηλέφωνό της, αγνοώντας σας περιστασιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού, αλλά εσείς δεν εκφράσατε ποτέ ότι θέλατε να είναι παρούσα;

Οπότε ναι, κατάφερες να πείσεις αυτό το κορίτσι να βγει μαζί σου… αλλά τι θυσίασες σε αντάλλαγμα;

Αισθάνθηκες ότι σε άκουσε και ότι σε αποδέχτηκε γι’ αυτό που είσαι; Πιστεύεις ότι σε σέβεται ως άτομο; Την ελκύεις εσύ ή απλά η εκδοχή που προσποιήθηκες ότι είσαι; Και αξίζει να κυνηγήσεις κάποια που συνδέθηκε μαζί σου με ψεύτικα προσχήματα;

Το πιο σημαντικό είναι ότι, δίνοντας προτεραιότητα στην έγκρισή της, λες στον εσωτερικό σου επικριτή ότι ο πραγματικός σου εαυτός δεν ήταν αρκετά καλός. Ενισχύεις ότι πρέπει να προσποιηθείς ότι είσαι κάποιος άλλος για να είσαι ένα επιθυμητό άτομο. Και αυτό είναι εγγυημένο ότι θα συντρίψει την αυτοεκτίμησή σου.

Αυτό δεν ακούγεται και πολύ σαν επιτυχία.

Οι κακές νίκες σαμποτάρουν τη μελλοντική σου επιτυχία

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση φλερτ 2

Εκτός από τη μείωση της αυτοεκτίμησής σου, η μέτρηση της επιτυχίας με βάση εξωτερικές «νίκες» σε προετοιμάζουν για μελλοντική αποτυχία.

Μπορεί να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι θα σε συμπαθήσουν περισσότερο αν καταλάβεις τι ακριβώς θέλουν. Αλλά αυτό το μόνο που επικοινωνεί στους άλλους είναι ότι είσαι απελπισμένος για την επικύρωσή τους – και αυτό είναι ένα απωθητικό για σχεδόν όλους.

Το να είσαι χαμαιλέοντας δεν είναι βιώσιμο. Θα βρεις μόνο ανθρώπους που θα τους ελκύει αυτή η ψεύτικη εκδοχή του εαυτού σου. Ταυτόχρονα, θα απομακρύνεις τους ανθρώπους που πραγματικά θα σε συμπαθούσαν για τον εαυτό σου. Και όταν τελικά δεν μπορείς να συνεχίσεις το θέατρο, είτε θα χάσεις τις επαφές σου είτε θα καταλήξεις να είσαι το χαλάκι κάποιου.

Το καλό είναι ότι… δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος ελκυστικού ατόμου. Η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σέξι προσόν που μπορεί να φανταστεί κανείς – και υπάρχει σε όλες τις διαφορετικές μορφές και παραλλαγές. Και είναι κάτι που μπορείς να αναπτύξεις.

Μέτρησε την εσωτερική προσπάθεια, όχι μόνο το εξωτερικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να αξιολογείς τις επιτυχίες σου με βάση την προσπάθειά σου να παραμείνεις πιστός στις αξίες σου και να σέβεσαι τον εαυτό σου, όχι με βάση το εξωτερικό αποτέλεσμα της έγκρισης των γυναικών.

Εξωτερική έγκριση: Παρουσιάστηκες σε μια γυναίκα με μια προβαρισμένη ατάκα που διάβασες από το διαδίκτυο.

Εσωτερική έγκριση: Παρουσίασες τον εαυτό σου σε μια γυναίκα με κάτι που πραγματικά ένιωσες ή παρατήρησες εκείνη τη στιγμή.

Εξωτερική έγκριση: Άφησες τη χαριτωμένη συνάδελφό σου να βασιστεί πάνω σου και περνάτε πολύ χρόνο μαζί στη δουλειά. Σου άρεσε κρυφά, αλλά συμπεριφερόσουν μόνο σαν επαγγελματικός της φίλος για μήνες. Έκανες τα πάντα για να τη βοηθήσεις στη δουλειά, αλλά ποτέ δεν την προσκάλεσες να γίνουν πιο προσωπικές στιγμές εκτός δουλειάς.

Εσωτερική έγκριση: Προσκάλεσες τη συνάδελφό σου να βγείτε έξω, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσες να ανακαλύψεις ότι σε έβλεπε μόνο ως φίλο. Προτίμησες να είσαι ειλικρινής με τις προθέσεις σου παρά να ζεις σε έναν φανταστικό κόσμο.

Εξωτερική έγκριση: Τελικά κατάφερες μια κοπέλα να δεσμευτεί για ένα πρώτο ραντεβού, αλλά μόνο μετά από πολλαπλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και γενικά κακή επικοινωνία από μέρους της.

Εσωτερική έγκριση: Απομακρύθηκες και επικεντρώθηκες σε κάποια που ήταν πρόθυμη να επενδύσει σε σένα.

Εξωτερική έγκριση: Έκανες σεξ με μια γυναίκα, αλλά έπρεπε να την πιέσεις ή να τη χειραγωγήσεις συναισθηματικά για να το κάνετε.

Εσωτερική έγκριση: Έχτισες εμπιστοσύνη και άνεση με μια γυναίκα και έκανες σεξ εξαιτίας αυτού.

Εξωτερική έγκριση: Πήρες τον αριθμό μιας κοπέλας, αλλά το έκανες με το πρόσχημα ότι είστε φίλοι ή ότι τη βοηθάς να μελετήσει.

Εσωτερική έγκριση: Προσκάλεσες ειλικρινά μια κοπέλα να βγείτε για να τη γνωρίσεις καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι μπορεί να έλεγε όχι. Ο αριθμός ήταν απλώς ένα ωραίο μπόνους.

Εξωτερική έγκριση: Χρησιμοποίησες τον πλούτο και το κύρος σου για να την προσελκύσεις. Ένιωθες ότι έπρεπε να πληρώνεις για ακριβά γεύματα και εμπειρίες για να κάνεις τις γυναίκες να βγουν μαζί σου.

Εσωτερική έγκριση: Χρησιμοποίησες την προσωπικότητά σου για να προσελκύσεις γυναίκες επειδή ήθελες να αρέσεις σε κάποια για αυτό που είσαι.

Εξωτερική έγκριση: Συνέχισες να βγαίνεις με γυναίκες που ήξερες ότι ήθελαν κάτι πιο σοβαρό, παρόλο που δεν σε ενδιέφεραν και τόσο πολύ. Ήθελες την προσοχή, παρόλο που ήξερες ότι συμβιβαζόσουν.

Εσωτερική έγκριση: Χώρισες με γυναίκες με τις οποίες συμβιβάστηκες για να κυνηγήσεις γυναίκες που επιθυμούσες πραγματικά.

Εξωτερική έγκριση: Χαίρεσαι που μια κοπέλα ήταν τόσο αφοσιωμένη και ομιλητική στο πρώτο σας ραντεβού. Επίτηδες μιλούσες μόνο για όσα την ενδιέφεραν και απέφευγες να αποκαλύψεις τα πάθη σου σε περίπτωση που δεν τα έβρισκε ελκυστικά.

Εσωτερική έγκριση: Μοιράστηκες την πραγματική σου άποψη για τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν και έκανες ερωτήσεις για θέματα που σε απασχολούν και εσένα. Το κάνεις αυτό με τον κίνδυνο να κρίνει τα χόμπι, τις απόψεις και τα ενδιαφέροντά σου.

Το αστείο είναι ότι οι μικρές εσωτερικές νίκες καταλήγουν να οδηγούν σε μεγάλα εξωτερικά αποτελέσματα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter