Τι σημαίνει πραγματικά αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμός; (ΔΕΝ είναι αυτό που νομίζεις)

πως να εχω αυτοπεποιθηση αυτοβελτιωση συμβουλες

Ο αυτοσεβασμός είναι μια παραγνωρισμένη και παρεξηγημένη ιδέα στην επιδίωξη του να είσαι ένας ελκυστικός άντρας. Μεγαλώνοντας, οι γονείς και οι δάσκαλοι μας έλεγαν επανειλημμένα να σεβόμαστε τους άλλους. Εξαιτίας αυτού, πολλοί από εμάς αποκτήσαμε εμμονή με το να ικανοποιούμε όλους τους άλλους, ενώ ξεχνούσαμε τον εαυτό μας. Ο αυτοσεβασμός μας μπήκε σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σεβόμαστε τις γυναίκες, αλλά αυτό από μόνο του ΔΕΝ μας δίνει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Αυτή η απογοήτευση μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουμε μαλάκες για να γίνουμε σαν τον Casanova. Είναι ένας μύθος που διαιωνίζεται από ανασφαλείς άντρες.

Αντ’ αυτού, να ξέρεις το εξής: οι γυναίκες αισθάνονται την έλλειψη αυτοσεβασμού προς τον εαυτό σου. Μπορούν να καταλάβουν πότε δεν εμπιστεύεσαι πλήρως, δεν αγαπάς και δεν πιστεύεις σε αυτό που είσαι σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Μπορούν να αισθανθούν ότι το ενδιαφέρον σου προέρχεται από απελπισία και όχι από γνήσια επιθυμία να τις γνωρίσεις.

Μια ποιοτική γυναίκα έλκεται από έναν άνδρα που σέβεται πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του.

πως να εχω αυτοπεποιθηση αυτοβελτιωση συμβουλες 1

Να σέβεσαι τα όριά σου. Κανείς δεν μπορεί να σε εκμεταλλευτεί αν δεν το επιτρέψεις εσύ. Πάρα πολλοί άντρες αφήνουν τους άλλους να πατήσουν από πάνω τους, επειδή νομίζουν ότι θα είναι πιο συμπαθείς. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα σε εκτιμήσουν λιγότερο όταν συνειδητοποιήσουν ότι είσαι σαν ένα ασπόνδυλο ον και εύκολα χειραγωγήσιμος. Κατανόησε τα όριά σου και μάθε να λες ευγενικά (αλλά σταθερά) «όχι».

Σεβάσου το σώμα σου. Είναι το μόνο που έχεις. Μην γίνεσαι σκατά κάθε βράδυ. Μείνε σε αξιοπρεπή φόρμα. Δεν χρειάζεται να είσαι ολυμπιονίκης, αλλά κάνε την άσκηση προτεραιότητα στον τρόπο ζωής σου. Μη λες συνέχεια μαλακίες ότι δεν έχεις χρόνο, μπορείς να βρεις χρόνο.

Σεβάσου το περιβάλλον σου. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να φροντίσει το σπίτι του δεν μπορεί να φροντίσει και τον εαυτό του. Οι γυναίκες απωθούνται αμέσως αν μπουν στο σπίτι ενός άντρα που εξακολουθεί να μοιάζει και να μυρίζει σαν δωμάτιο φοιτητικής εστίας. Πλύνε τα πιάτα, μάζεψε τα ρούχα σου από το πάτωμα  και μην αφήνεις το φαγητό να χαλάσει. Μόλις μπεις στη ρουτίνα της διατήρησης της τάξης, γίνεται πολύ πιο εύκολο.

Σεβάσου τα ενδιαφέροντά σου. Σταμάτα να κρύβεις τα χόμπι σου ή να βάζεις μια βιτρίνα μπροστά από τον εαυτό σου. Μοράσου ανοιχτά τα πάθη σου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν για τον πραγματικό σου εαυτό – πήγαινε να τους βρεις.

Σεβάσου το λόγο σου. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που διαθέτεις. Μείνε ειλικρινής και επικοινώνησε ανά πάσα στιγμή πώς πραγματικά αισθάνεσαι. Το οφείλεις στον εαυτό σου να μιλάς – να έχεις άποψη. Μην χρησιμοποιεί τον λόγο σου για να γκρεμίσεις τους άλλους και, κυρίως, τον εαυτό σου.

Σεβάσου τους φόβους σου. Μην επιδιώκεις να είσαι ατρόμητος. Αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις ή να ξεφύγεις από τους φόβους σου, αυτοί θα αποκτήσουν δύναμη πάνω σου. Αντ’ αυτού, να έχεις το θάρρος να φοβάσαι. Αγκάλιασε την ύπαρξη του φόβου, αντιμετώπισέ τον κατάματα και στη συνέχεια συνέχισε να προχωράς μπροστά. Ο φόβος δεν είναι ο εχθρός – το να παραλύεις από αυτόν είναι. Όσο περισσότερο κατακτάς, τόσο πιο πολύ θα απογυμνώνονται αυτοί οι παλιοί φόβοι.

Σεβάσου τις επιθυμίες σου. Θέλεις να κάνεις σεξ με μια όμορφη γυναίκα, σωστά; Κόψε το πορνό και κάνε το γαμημένο βήμα για να συναντάς γυναίκες τακτικά. Ξεπέρασε το φόβο σου για την απόρριψη και το ότι είσαι γλοιώδης. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις το άγχος αν δεν αναλάβεις δράση. Το μυαλό σου χρειάζεται θετικές εμπειρίες αναφοράς για να καταπολεμήσει τις δικαιολογίες που σε ταΐζει – η αυτοπεποίθηση θα έρθει μετά.

Σεβάσου τον χρόνο σου. Η Μάγια Αγγέλου το είπε τέλεια: «Ποτέ μην επιτρέψεις σε κάποιον να είναι η προτεραιότητά σου, επιτρέποντας παράλληλα στον εαυτό σου να είναι η επιλογή του.» Αν μια κοπέλα παριστάνει διαρκώς τη δύσκολη, απομακρύνσου και μίλα με κάποιον που δεν θα παίζει παιχνίδια. Σταμάτα να προσποιείσαι ότι είστε φίλοι με κορίτσια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεσαι για περισσότερα. Δείξε τις προθέσεις σου: φλέρταρε, άγγιξε και δες αν εκείνη αισθάνεται το ίδιο.

Επίσης, διαχειρίσου αποτελεσματικά τον χρόνο σου. Αναρωτήσου τι είναι πραγματικά σημαντικό. Ναι, θα μπορούσα να κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι και να παίζω PS5, αλλά αυτό με φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση; Δεν λέω ότι πρέπει να σταματήσεις τη διασκέδασή σου, αλλά εξισορρόπησε τις προτεραιότητές σου. Κάνε πιο σημαντικά πράγματα όπως: να γυμναστείς, να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, να πιάσεις τη δουλειά που θέλεις ή να βρεις μια καταπληκτική γυναίκα.

Σεβάσου τις αποτυχίες σου. Είναι ένα απίστευτο σύστημα ανατροφοδότησης. Αν τις μετανιώσεις, θα χάσεις τα μαθήματα που σε δίδαξαν. Σταμάτα να τις βλέπεις ως αρνητικές και βρες θεμιτή αξία σε αυτές. «Καλωσορίζω την αποτυχία γιατί ξέρω ότι όσο πιο γρήγορα φτάσω εκεί, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχω».

Σεβάσου τις αδυναμίες σου. Δες τις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και δημιουργία χαρακτήρα. Η υπερηφάνεια και ο εγωισμός το μόνο που θα κάνουν είναι να εμποδίσουν την προσωπική σου ανάπτυξη. Μέχρι να ρίξεις μια ειλικρινή, ευάλωτη ματιά στον εαυτό σου, δεν μπορείς να περιμένεις να βελτιώσεις αυτές τις ατέλειες.

Σεβάσου τους στόχους και τα όνειρά σου. Μην τα πετάς στην άκρη και μην λες ότι είναι ηλίθια. Κάνε μια λίστα με στόχους και ξεκίνα με τον πιο εύκολο. Πέτυχέ τους και νιώσε υπέροχα που έκανες κάτι για τον εαυτό σου. Θα αρχίσεις να αποκτάς αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου, ενώ ταυτόχρονα θα πετυχαίνεις αυτό που θέλεις.

Για τους στόχους καριέρας, σταμάτησε να περιμένεις την τέλεια στιγμή. Δημιούργησε αυτές τις ευκαιρίες για τον εαυτό σου. Εκτός από ακραίες περιστάσεις, μην μείνεις σε μια δουλειά που σε κάνει δυστυχισμένο… Αυτό το άγχος θα διαχυθεί σε κάθε πτυχή της ζωής σου, πρόκειται για πολλά περισσότερα από έναν απλό μισθό. Δικτυώσου και πήγαινε σε εκδηλώσεις του κλάδου στον οποίο προσπαθείς να εισέλθεις. Φτιάξε το βιογραφικό σου. Επικοινώνησε με εταιρείες που σε ενδιαφέρουν προσωπικά, δεν έχεις τίποτα να χάσεις! Η δουλειά των ονείρων σου δεν πρόκειται να φτάσει και να σε βρει, κυνήγα την.

Σεβάσου τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Πες πιο συχνά ναι, θα αλλάξει τη ζωή σου. Αυτό και μόνο θα σε ρίξει σε τόσες νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Είναι εύκολο να μεταπείσεις τον εαυτό σου, αλλά αλλιώς δεν θα διευρύνεις τη ζώνη άνεσής σου.

Σεβάσου πρώτα τις ανάγκες σου. Ψάξε μέσα σου για να βρεις τι χρειάζεσαι για την ευτυχία, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για σένα. Μην πας να προσπαθήσεις να διορθώσεις τα προβλήματα κάποιου άλλου πριν να έχεις χειριστεί τα δικά σου. Βεβαιώσου ότι είσαι πρώτα εσύ ικανοποιημένος, δεν είναι εγωιστικό. Αυτό είναι θεμελιώδες για να ξεφύγεις από το σύνδρομο του καλού παιδιού.

Μάθε να σέβεσαι τον εαυτό σου και θα κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter