Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άντρες στο πρώτο ραντεβού

Τα πρώτα ραντεβού είναι διασκεδαστικά, καθώς είναι το χαρακτηριστικό σημείο στην σχέση όπου η δυνατότητα να γνωρίσει ο ένας τον άλλον ξεπερνά τα μηνύματα και τηλεφωνήματα. Παράλληλα όμως, είναι και αρκετά αγχωτικά, καθώς είναι η στιγμή της αλήθειας. Είναι το σημείο όπου ο ένας θα κρίνει τον άλλον, και το πιο πιθανό είναι να βρεθείς και ο ίδιος στην θέση που θα πρέπει να κριθεί το αν είσαι κοινωνικά ικανός.

Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται το πρώτο ραντεβού, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι εκεί κρίνεται όλο το παιχνίδι. Αλλά δυστυχώς, δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα πίσω από τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και το chatting, αν ο σκοπός σου είναι το σεξ. Σου έχουμε δώσει συμβουλές στο παρελθόν σχετικά με το πρώτο ραντεβού και το πως να χειρίζεσαι τις γυναίκες σε αυτό. Αλλά, αφού παρατηρήσαμε πολλούς άντρες, βρήκαμε ότι υπάρχουν πολλά κοινά λάθη που όλοι κάνουν στα πρώτα ραντεβού. Ελπίζουμε ότι, αφού διαβάσεις αυτή τη λίστα, θα έχεις πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.

  1. Να μην είσαι ο εαυτός σου

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο όταν μιλάμε για τα πρώτα ραντεβού. Οι περισσότεροι άντρες αρχίζουν να αλλάζουν τις προσωπικότητες τους ή τον τρόπο που περπατούν και περιφέρονται στον χώρο. Βλέπουν ρομαντικές ταινίες ώστε να αντιγράψουν κάθε κουβέντα που λέει ο πρωταγωνιστής, και δεν συνειδητοποιούν ότι με αυτόν τον τρόπο γίνονται αξιολύπητοι. Να θυμάσαι, ο λόγος που δέχτηκε να βγει μαζί σου σε πρώτη φάση ήταν επειδή είδε σε εσένα κάτι διαφορετικό από όλους του άλλους άντρες που γνώρισε στο παρελθόν. Θα το ξαναπούμε, η προσωπικότητα ΣΟΥ και το πνεύμα ΣΟΥ και όλα τα υπόλοιπα που κατέχεις ήταν αυτά που αναδείχθηκαν και την κέρδισαν. Εσύ ο ίδιος ήσουν αυτός που της άρεσε και θέλει να σου δώσει μια ευκαιρία. Για αυτό, προσπάθησε να μην το παρακάνεις με το υπερβολικό ύφος του κάθε ρομαντικού ρόλου που έχεις εντοπίσει ότι υπάρχει στον κόσμο. Να είσαι ο εαυτός σου, τελεία και παύλα!

  1. Το να μην είσαι έτοιμος για ένα ραντεβού (συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής προστασίας)

Το μπάνιο και γενικά περιποίηση, είναι λίγο πολύ κοινή λογική και τα κάνουμε όλοι μας. Αυτό που εννοούμε είναι ότι, αν θες να πουλάς τον εαυτό σου σαν κάποιον τυχαίο που βρομάει σαν άστεγος, τότε μετά χαράς κάντο. Αλλά αν θες να έχεις επιτυχία με το γυναικείο φύλο, τότε είναι απαραίτητο να πλένεις το σώμα σου με σαπούνι και νερό κάθε μέρα. Επιπλέον, να φοράς κάτι άνετο αλλά όχι πολύ φαρδύ, και φρόντισε τα ρούχα σου να μην έχουν λεκέδες και να μην μυρίζουν. Οι γυναίκες έχουν τέσσερις φορές καλύτερη όσφρηση απ’ ότι εμείς, επομένως αν δεν έχεις κάνει μπάνιο το ξέρουν! Επίσης, να ξέρεις ότι τους αρέσουν οι άντρες που τουλάχιστον είναι αξιοπρεπώς καθαροί. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φοράς σμόκιν, απλά να φαίνεσαι περιποιημένος. Τέλος, μην ξεχνάς να έχεις πάντα μαζί σου προφυλακτικά. Αν καταλήξετε να κάνετε σεξ, είναι πάντα καλό να είσαι προετοιμασμένος.

  1. Να έχεις σχέδιο

Δεν υπάρχει πιο μη ελκυστικό χαρακτηριστικό από το να συναντήσεις την κοπέλα και μετά να πεις “Λοιπόν…που θα ήθελες να πάμε;” Το ξέρω πως ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά ρε φίλε εσύ είσαι ο άντρας, θα έπρεπε να είσαι ο αρχηγός σε αυτήν την σχέση. Για αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να έχεις ένα σχέδιο για το πώς θα πάει η βραδιά πριν βγεις έξω. Άλλωστε, στα κορίτσια αρέσει να ξέρουν που θα πάνε, γιατί θέλουν πάντα να φοράνε και τα ανάλογα ρούχα. Για παράδειγμα, αν και στους δύο αρέσει να παίζετε τένις και θες να την πας σε ένα γήπεδο του τένις, θα ήταν συνετό να της πεις το σχέδιο σου πριν πάτε. Δεν θα ήθελες να φοράει ένα ωραίο μακρύ φόρεμα σε ένα παιχνίδι τένις. Αυτό ισχύει για τα εστιατόρια, τα πάρκα, την πεζοπορία, και οτιδήποτε άλλο έχεις στο νου σου. Όπως είναι αυτονόητο, αυτό προϋποθέτει ότι ξέρεις που θα πάτε. Φυσικά, αυτή μπορεί να στο γυρίσει λέγοντας κάτι σαν, “Έχω μια πολύ ωραία ιδέα για το που να πάμε σήμερα, αν είναι πάμε εκεί που θες εσύ την άλλη φορά.” Σε αυτήν την περίπτωση της απαντάς απλά “Μην ανησυχείς, τα έχω κανονίσει όλα εγώ”, και συνεχίζεις όπως έχεις προγραμματίσει. Επίσης, θα υπάρξουν στιγμές σε ένα ραντεβού όπου θα κάνετε πράγματα που σχεδιάσατε πρόχειρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν πειράζει – απλά να ξέρεις ότι αν κάτι πάει στραβά θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις ένα δεύτερο σχέδιο για να σώσεις την κατάσταση. Τέλος, όταν έχεις ένα σχέδιο, μπορείς να την πας και σε ένα διαφορετικό μέρος κατά την διάρκεια του ραντεβού σου (αν όντως πάει καλά), το οποίο το ονομάζουμε shuffling: πήγαινέ την σε μια δραστηριότητα που θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο ελκυστικός/γοητευτικός.

4. Η έλλειψη φυσική επαφής από την πρώτη στιγμή

Για να φτάσεις στην πολυπόθητη ερωτική πράξη πρέπει, όπως είναι λογικό, να ακουμπήσεις την κοπέλα. Για αυτό, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να την ακουμπάς, τόσο πιο νωρίς θα ακουμπήσει κι αυτή εσένα (στα χέρια, στα πόδια, σε άλλα σημεία..!) Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει αυτό είναι με το να αρχίσεις να την ακουμπάς όλο και περισσότερο από την αρχή του ραντεβού σας. Πρόκειται για το λεγόμενο kino. Εννοείται, δεν λέμε ότι μόλις βγει έξω από την πόρτα θα την σηκώσεις στα χέρια σου και θα αρχίσετε να φιλιέστε (αν μπορείς να το καταφέρεις βέβαια χίλια μπράβο). Αντίθετα, αυτό που προτείνουμε είναι μόλις την συναντήσεις, δώσε της μια αγκαλιά ή τουλάχιστον κάντε ένα high-five. Όταν ξεκινάς με το να είσαι άνετος με την φυσική σας επαφή, διαμορφώνεις και την κατάλληλη ατμόσφαιρα για αργότερα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις και με το να κρατιέστε χεράκι χεράκι. Αντί να περιμένεις αγχωμένος να της κρατήσεις κάποια στιγμή το χέρι, όταν θα χρειαστεί να μπει κάπου (στο αμάξι/ στο εστιατόριο/ πάει να ανέβει στην μηχανή) πιάσε της απαλά το χέρι με την πρόφαση να την βοηθήσεις. Ύστερα άφησε την, και επανέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να κρατηθείτε για τα καλά χεράκι χεράκι .

5. Να της δώσεις ένα δώρο

Οι περισσότεροι άντρες κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού δίνουν στην κοπέλα ένα λουλούδι ή κάτι παρόμοιο. Πρόσεξε, δεν είστε ούτε καν σε σχέση ακόμα, για αυτό πάρτο χαλαρά! Σκέψου το έτσι: θα της δίνεις κάτι κάθε φορά που την συναντάς? Πρόσεξε, δεν είμαστε αντίθετοι με το να αγοράζεις στις γυναίκες “δώρα αγάπης”. Αλλά σίγουρα όχι στο πρώτο ραντεβού. Το πρώτο ραντεβού έχει να κάνει με εσένα και το ποιος είσαι. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αντικείμενο στοργής είσαι εσύ.

6. Να πληρώνεις για τα πάντα

Τα περισσότερα κορίτσια, ειδικά τώρα, δεν ελκύονται πραγματικά από άντρες που ξοδεύουν τα χρήματα τους κραυγαλέα. Επιπροσθέτως, δεν θέλεις να της υποεπικοινωνήσεις ότι μπορεί να σε εκμεταλλευτεί, καθώς είσαι πρόθυμος να πληρώσεις για τα πάντα από εδώ και στο εξής. Εάν δεν μπορείς να της ζητήσεις να πληρώσει για το δικό της μερίδιο, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πεις “Θα το αναλάβω εγώ αυτό, θα αναλάβεις εσύ εκείνο…”  Για παράδειγμα, “Θα αναλάβω εγώ το γεύμα και όταν πάμε στο Parlor θα αναλάβεις το επιδόρπιο”.

7. Να πάτε για σινεμά

Τα πρώτα ραντεβού έχουν να κάνουν με συζήτηση. Πιστεύουμε ότι το σινεμά θα πρέπει να καθυστερήσει για το τρίτο ή τέταρτο ραντεβού. Κατά την διάρκεια μιας ταινίας δεν μπορείς να μιλήσεις, και μερικές φορές μια ταινία μπορεί να κουράσει συναισθηματικά το μυαλό σου και να μην έχεις δύναμη για να επικοινωνήσετε μόλις τελειώσει. Επίσης, συνήθως είναι οι φίλοι που κανονίζουν να πάνε για ταινίες μαζί. Το να την πας σινεμά στο πρώτο ραντεβού μπορεί να σε σπρώξει στο friend zone.

8. Πώς να αντιμετωπίζετε την απόρριψη

Καμιά φορά τα ραντεβού δεν καταλήγουν εκεί που θέλεις. Για παράδειγμα, μαθαίνει κάποιο άσχημο νέο για κάποιον δικό της, ή λες κάτι που την ξενερώνει. Όπως και να έχει, τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν πάντα καλά. Και αν αισθάνεσαι ότι δεν πηγαίνει κάπου, είναι πάντα καλύτερο να τελειώσεις το ραντεβού επιτόπου. Να είσαι ευγενικός φυσικά: το να διακόψεις μια ανούσια επαφή όταν είναι σε αρχικά στάδια ίσως σου γλυτώσει χρόνο από το να εγκλωβιστείς σε μια κατάσταση που δεν θα ήθελε κανείς από τους δυο σας. Πρέπει να μάθεις πότε να σταματάς, και πρέπει να μάθεις να μην την τραβάς πίσω ή να μην την παρακαλάς να βγει ακόμα ένα ραντεβού μαζί σου… Αν το ραντεβού πάει καλά: στείλε της ένα μήνυμα ή τηλεφώνησέ της για να της πεις ότι πέρασες ωραία και θα ήθελες να το ξανακάνετε.

9. Πρόσεξέ την και πέρασε καλά μαζί της

Σταμάτα να κοιτάς το στήθος της, τα χείλη της, ή να σκέφτεσαι πως θα είναι γυμνή! Αν ο μοναδικός σου σκοπός είναι η ερωτική επαφή, να ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι που οι γυναίκες το καταλαβαίνουν πολύ εύκολα, και σίγουρα δεν τις κολακεύει . Το καλύτερο κομμάτι του πρώτου ραντεβού είναι να γνωρίζεις πραγματικά έναν νέο και διαφορετικό άνθρωπο. Για αυτό άκουσε την και σκέψου με ποιόν τρόπο μπορεί να συσχετιστεί μαζί σου, δηλαδή αν θα σου άρεσε να κάνεις παρέα μαζί της στο μέλλον. Οι περισσότεροι άντρες ξεχνάνε να φορέσουν τα αυτιά τους και το χαμόγελο τους στο πρώτο ραντεβού. Ναι, το σώμα της μπορεί να είναι θεϊκό, αλλά αν θες το ραντεβού να πάει καλά και να έχει μια μελλοντική επιτυχία, θα ήταν καλό να την ακούσεις και να απολαύσεις πραγματικά την παρέα της.

10. Να μην ξέρεις πότε να κάνεις την “κίνηση”

Λοιπόν, κάθεστε στο παγκάκι ή σε κάποια σκαλοπάτια και μιλάτε για παλιές σχέσεις, ταινίες, μουσικές, φιλιά, σεξ… και προχωράει καλά. Αυτή σου δείχνει σημάδια, εσένα σου αρέσει, και παρόλα αυτά κανείς απ’ τους δυο σας δεν ακουμπάει τον άλλον. Αν η συνομιλία σας πάει καλά, και βλέπεις ότι κανείς απ’ τους δυο σας δεν βρίσκει αφορμή για κάτι παραπάνω, είναι πάντα καλό να κάνεις την κίνηση. Δεν ξέρεις πότε να την φιλήσεις; Λοιπόν, αυτός είναι ο κανόνας: αν αισθάνεσαι ότι πρέπει να την φιλήσεις, φίλα την!

Αν ακόμα δεν τα καταφέρνεις, παρακάτω υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

i. Κράτα της το χέρι και ύστερα άφησε το. Κάνε αυτή την κίνηση και επανέλαβε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και ύστερα προχώρα με την μεγάλη κίνηση φέρνοντάς την κοντά στο σώμα σου. Σκύψε ελαφρώς και φίλα την!

ii. Ξεκίνα μια συζήτηση για το μασάζ. Πες της ότι είσαι αρκετά καλός στο να κάνεις μασάζ στους άλλους, και ρώτα την αν είναι και αυτή. (Αν οι συζητήσεις σας πάνε καλά, τότε αυτό θα είναι μια καθαρή υπόνοια προς αυτήν ότι πρόκειται να κάνετε μασάζ ο ένας στο άλλον). Έπειτα, απλά βαλ’ την να σου κάνει. Με το μασάζ θα νιώσετε πιο άνετα με το να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον, το οποίο θα οδηγήσει κατευθείαν στο να φιληθείτε.

iii. Πλησιάστε την και πες της κάτι όπως “λέω να σε φιλήσω τώρα”, και φίλα την χωρίς να περιμένεις απάντηση.

Τελευταία σημείωση:

Παρ’ όλο που αυτά είναι τα βασικά λάθη που κάνουν οι άντρες στο πρώτο ραντεβού, υπάρχει περίπτωση να συμβούν και στα επόμενα (πχ. δεύτερο, τρίτο, κλπ). Όπως και να έχει, τώρα που ξέρεις τι να κάνεις είναι η στιγμή να κουνηθείς λίγο! Ζήτησε από μια γυναίκα να βγείτε και μπες κατευθείαν στο ψητό. Το έχεις!

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter