Γιατί οι άνδρες θέλουν πολύ σεξ

Ο κόσμος συνηθίζει να πιπιλάει την λέξη «που..να», και ειδικά ο κόσμος στις μέρες μας. Στην πραγματικότητα η λέξη σπάνια χρησιμοποιείται ως κοπλιμέντο, αλλά η έννοια της ποικίλει ανάλογα με τον αποδέκτη.

Στα λεξικά η λέξη «που..να» προσδιορίζεται ως πόρνη. Η πόρνη υποδηλώνει κάποια η οποία δέχεται χρήματα με αντάλλαγμα κάποια σεξουαλική πράξη.

Δεδομένου του παραπάνω, οι γυναίκες οι οποίες κάνουν πολύ σεξ γενικά, ακόμα και χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα (πλην μια μπλούζας που έχει στάμπα «πόρνη») καταλήγουν να τις αποκαλούν πόρνες.

Για τους άντρες πάλι δεν είναι και τόσο διαφορετικό. Ενώ στους δικούς μας κοινωνικούς κύκλους μπορεί να παίρνουμε τα εναύσματα για το «τελικό σουτ», και οι άντρες δεν είναι πολύ μακριά απ’ την ταμπέλα «άντρας-πόρνη». Και όταν αποκτήσεις τέτοια ταμπέλα είναι δύσκολο να την αποχωριστείς.

Επομένως, τι ακριβώς ισχύει για τον άντρα-πόρνη;

Όπως φαίνεται τίποτα. Η λέξη «πόρνη» έχει απλά συνηθιστεί να περιγράφει σεξουαλική ακολασία στις μοντέρνες κοινωνίες, και – όπως υποδεικνύει η επιστήμη- η σεξουαλική ακολασία δεν έχει τίποτα το «μοντέρνο».

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Christopher Ryan, διδάκτωρ καθηγητή της ψυχολογίας, μια ματιά στους αρχέγονους προγόνους μας θα μας προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα στην αρχαία ιστορία της σεξουαλικής ακολασίας.

Στο σεμινάριο TED2013 πρόπερσι ο Ryan είπε στο κοινό ότι όχι απλώς καταγόμαστε από τα πιθήκια, αλλά ακόμα περισσότερο ΕΙΜΑΣΤΕ πιθήκια λόγω των γενετικών μας ομοιοτήτων.

Ωστόσο, δεν είμαστε σαν όλα τα πιθήκια, όπως εξηγεί ο καθηγητής. Ένας μέσος άνθρωπος θα έχει γενικά στην ζωή του σεξουαλικές περιπτύξεις μέχρι και 1000 φορές, νούμερο το οποίο συσχετίζεται με τις φορές που οι χιμπατζήδες και τα μπονόμπος κάνουν σεξ. Οι γορίλες αντιθέτως απολαμβάνουν πολύ λιγότερο σεξ- γύρω στις 12 φορές στην ζωή τους.