Αυτό είναι το τέλειο γυναικείο στήθος (;)

στήθος γυναίκα ρώγες

Στήθος (ναι, βυζγιααά εννοούμε, εντάξει). Μόνο που διάβασες τη λέξη, σου δημιουργεί χιλιάδες συναισθήματα και εικόνες και ποιος ξέρεις τι άλλο, ας το κρατήσουμε όμως εδώ.

Τι να πει κανείς για αυτό το θέμα. Μικρό, μεσαίο και μεγάλο, στητό και “αλήθωρο”, με σουτιέν ή χωρίς, όσον αφορά το γυναικείο στήθος, οι επιλογές και τα γούστα είναι μπόλικα.

Μερικοί άνδρες το έχουν όπως τον… καφέ τους, με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, άλλοι το έχουν σαν το παγωτό, θέλουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές. Κάποιοι από εμάς, έχουμε αλλάξει και «στρατόπεδα» κατά τη διάρκεια της ζωής μας (δεν θες να ξέρεις τις φαντασιώσεις μου στην εφηβεία). Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα θέμα κυρίαρχο στις σχέσεις των δύο φύλων.

Ποιο είναι όμως το τέλειο στήθος; Που θα έδινες το 10αρι σου;

Πιθανότατα με αυτές τις ατάκες «έσκασε» η ιδέα για να διερευνηθούν επιτέλους οι προτιμήσεις μας.

Σε μία έρευνα-σταθμό, που προσπάθησε να λύσει μία και καλή το μείζον ζήτημα που προκαλεί εδώ και χρόνια έριδες στις αντρικές παρέες, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνδρες από τη Βραζιλία, το Καμερούν, την Τσεχία και τη Ναμίμπια.

Αφού πήραν… πόδι όσοι πέταξαν την ατάκα «καλό το στήθος, αλλά σαν τα οπίσθια δεν έχει» (ναι κώλος, εντάξει), έμειναν 267 άτομα, έτοιμα να δώσουν φως στο μεγάλο ερώτημα με κάθε κόστος.

Το κόστος δεν το λες και βαρύ, αφού η διαδικασία του πειράματος ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, με τους άνδρες μας να περνούν μερικές ώρες κοιτώντας πολλά και διαφορετικά στήθη για κάμποση ώρα. Έπειτα, τα έκριναν με βάση το μέγεθος και τη σταθερότητα και διάλεξαν τα αγαπημένα τους. Και πληρώθηκαν γι’ αυτό, όχι κι άσχημα…


στήθος  ρώγες

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα, όπως τόνισε ο Jan Havlíček από το Charles University της Πράγας, ήταν ότι το μέγεθος περνάει σε δεύτερη μοίρα. Οι άνδρες, όπως προέκυψε, εστίαζαν περισσότερο στo πόσο στητό, σταθερό και σφιχτό είναι το στήθος, χαρακτηριστικό, φυσικά, των νεαρών γυναικών (μιλάμε για φυσικό στήθος πάντα).

Από την άλλη μεριά, όσον αφορά το μέγεθος, η φάση ήταν όπως σε κάθε παρέα που έχει συζητήσει το θέμα (ή καλύτερα τσακωθεί για το θέμα, σε εκείνο το σημείο φτάνουμε καμιά φορά). Δεν υπήρχε ομοφωνία, ούτε κέρδισε κάποιο από τα δύο άκρα. Οι περισσότεροι έδειξαν να προτιμούν το μεσαίο μέγεθος, ούτε μικρό να μην έχεις να πιάσει, ούτε μεγάλο να σε δυσκολεύει στη δουλειά σου ρε παιδί μου…

Η ερευνητική ομάδα, προσπάθησε να εξηγήσει τις επιλογές τους, ερμηνεύοντας το μέγεθος με βάση την προοπτική γονιμότητας και τη σταθερότητα με βάση την υπολειπόμενη γονιμότητα, δεδομένου ότι είναι χαρακτηριστικό των νέων γυναικών.

Μπροστά στην μεγάλη περιπλοκότητα της ανδρικής προτίμησης όσον αφορά το γυναικείο στήθος, οι επιστήμονες δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, όμως επισήμαναν ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές ακόμα μελέτες για να εξεταστεί γιατί ο άνδρας προτιμά κάθε τύπο. Ή απλά τους άρεσε η διαδικασία και θέλουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με βυζιά…

Δεν τα βρήκαμε στο στήθος… Θα συμφωνήσουμε στις ρώγες;

Επειδή το ιδανικό μέγεθος είναι θεωρητικά αδύνατον να ξεκαθαριστεί, όπως κάποια μαθηματικά θεωρήματα που είναι “στοιχειωμένα” και άλυτα εδώ και αιώνες, επιστήμονες από το State University of New York αποφάσισαν να πάρουν το στήθος κομμάτι-κομμάτι, ξεκινώντας από τις ρώγες.

Η μελέτη ξεκίνησε με τους ψυχολόγους ερευνητές να προσπαθούν να πιάσουν στον ύπνο τα “πειραματόζωα” δείχνοντάς τους πανομοιότυπες κοπέλες και ζητώντας τους να τις βαθμολογήσουν σε 16 παραμέτρους ως προς τα συναισθήματα που τους δημιουργούν. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά; Η μία από τις δύο κοπέλες είχε ρώγες σε ένταση/έκσταση/έξαψη (κατάλαβες τι θέλω να πω τέλος πάντων).

Το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο και δεν χωρά αμφισβήτηση. Άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα διάλεγαν χωρίς περιστροφές τις κοπέλες με τις διεγερμένες ρώγες, αφού για κάποιο μυστήριο λόγο τους δημιουργούσαν θετικότερα συναισθήματα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους άνδρες το ποσοστό ήταν συντριπτικό, για προφανείς λόγους και με την προφανή αιτιολόγηση (ε δεν χρειαζόταν επιστημονική έρευνα και γι’ αυτό).

στήθος γυναίκα ρώγες

Μετά το πρώτο πείραμα οι άνδρες απομονώθηκαν, αφού φάνηκαν όλοι τους να είναι πιστοί στη διεγερμένη ρώγα, περισσότερο κι απ’ ότι ένας 85χρονος αγρότης στην Κρήτη είναι στο ΠΑΣΟΚ (ακόμα το ψάχνει με μελαγχολία στα ψηφοδέλτια). Οι ρώγες, πάντως, δεν είναι ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται πάντα σε ακμή και θα έχουν πέραση επ’ άπειρον.

Η έρευνα δεν σταμάτησε, αφού τα πειράματα συνεχίστηκαν για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλη είναι η επιρροή της ρώγας στην ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά του άνδρα. Θα είναι οι άνδρες πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν μία γυναίκα με ρώγα «κάγκελο» σε σχέση με μία που δεν φαίνεται κάτι;

Προφανώς και ναι! Μετά από ένα δεύτερο γύρο φωτογραφιών με ρώγες, προέκυψε οι περισσότεροι άνδρες θα δάνειζαν πολύ πιο πρόθυμα 100 δολάρια σε μία κοπέλα με διεγερμένες ρώγες, σε αντίθεση με κάποια χωρίς, που μάλλον θα περνούσε πιο αδιάφορη στους 421 φοιτητές που συμμετείχαν στο πείραμα.

Ήταν πρωτοφανής, μάλιστα, η εμπιστοσύνη που φάνηκε να δείχνουν οι άνδρες στις εν λόγω γυναίκες, σε σημείο που να θεωρούν ότι είναι πιο πιθανό να τους βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή (ίσως επειδή θα ήθελαν κιόλας), καθώς και ότι έχουν πιο αλτρουιστικό χαρακτήρα.

Ελπίζω ο γυναικείος πληθυσμός που άνοιξε και διάβασε αυτό το θέμα να βαρέθηκε τη βυζοσυζήτηση νωρίς (αυτές τα έχουν και δεδομένα) και να μην έφτασε ως εδώ, αφού πλέον θα έχουν πρόσβαση σε μια πανίσχυρη γνώση! Θα το εκμεταλλευτούν; Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν όλες χωρίς σουτιέν για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου; Μην το κοινοποιήσετε…

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter