Ποια είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ;

σεξ διάρκεια

Ποιά είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ; Το ξαναγράφω για να το ξανασκεφτείς. Μην αγχώνεσαι ρε παιδί μου. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη διάρκεια. Ειδικά για τους άνδρες, έχει καταντήσει να γίνεται αιτία άγχους και προβληματισμού. Όσο για τις γυναίκες, λίγες είναι εκείνες που το σκέφτονται και το παίρνουν τόσο σοβαρά.

“Μήπως δεν της άρεσε, κράτησε μόνο 5/20/50(ώπα ρε θηρίο) λεπτά ” σκέφτεσαι καμία φορά. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε φως στην μεγάλη αυτή προκατάληψη που, καλώς ή κακώς, μας τρώει κι ας μη θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Όταν έκανα πρώτη φορά σεξ, από τις πολλές τσόντες που ‘χα δει ως τότε, νόμιζα οτι είχα 35 με 40 λεπτά μπροστά μου. Προφανώς δεν πήγε καλά (τουλάχιστον ως προς αυτό το κομμάτι) και απογοητεύτηκα με τον εαυτό μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αστάθμητος παράγοντας όπως τα πρότυπα του πορνό δημιουργούν προκαταλήψεις, με την αντίληψη των νέων και των λίγο μεγαλύτερων για την διάρκεια του σεξ να έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις “ακατάλληλες” ταινίες.

Ξεκινώντας, ας επισημάνουμε οτι αυτά καλό είναι να τα συζητάς με την κοπέλα σου. Ναι, είναι δύσκολο να μιλάς μαζί της για το σεξ, ίσως φοβάσαι κιόλας σε μερικές περιπτώσεις, αφού σε τέτοιες καταστάσεις μας βγαίνουν όλες οι ανασφάλειες. Ωστόσο, οι ειδικοί σεξολόγοι και ψυχολόγοι λένε χρόνια τώρα οτι το ζευγάρι δεν πρέπει μόνο να κάνει σεξ, αλλά και να μιλάει γι’ αυτό, ώστε να υπάρχει μία υγιής σχέση με επικοινωνία. Επειδή οι περισσότεροι μάλλον δεν συζητάνε για τη διάρκεια του σεξ με τη σύντροφό τους, μία ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, μήπως και καταφέρει να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

Αυτό, πάντως, που πρέπει γενικά να ξεκαθαρίσουμε είναι οτι σεξ δεν είναι μόνο το “μπήκα”. Είναι μία ολόκληρη τελετουργία με πολλούς παράγοντες να επηρεάζουν την τελική ικανοποίηση και των δύο πλευρών. Προκαταρκτικά, ατμόσφαιρα, χώρος, κλπ, μεταξύ των άλλων, έστω και υποσυνείδητα, και η διάρκεια.

Αν σε ρωτούσαν πόσο… κρατάς στο σεξ, θα έλεγες την αλήθεια;

Αναφορικά με την έρευνα, ήταν αρχικά αρκετά δύσκολο να προσεγγίσουν τον μέσο χρόνο ρωτώντας απλά άνδρες στο δρόμο, αφού το πιθανότερο ήταν οτι θα προσέθεταν αρκετά λεπτά καθαρά για λόγους πρεστίζ… Πέρα από αυτό, είναι πολύ λογικό να μην ήξεραν ακριβώς πόσα λεπτά κρατάει η συνεύρεση με τη σύντροφό τους (ένα έξυπνο κόλπο είναι να υπολογίζεις πόσα τραγούδια ακούστηκαν την ώρα της πράξης, είναι αμήχανο να κοιτάς το ρολόι ή να βάζεις χρονόμετρο στο κινητό).

Χρονόμετρο, πάντως, χρησιμοποίησε μία ομάδα επιστημόνων που έπεισε 500 ζευγάρια από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στη μελέτη. Για την ακρίβεια, το έβαζε μπρος το ίδιο το ζευγάρι, που πατούσε “START” μόλις ξεκινούσε η διείσδηση και “STOP” όταν ολοκλήρωνε ο άνδρας. Το χρονικό χάσμα ήταν μεγάλο ανάμεσα σε μερικά ζευγάρια, αφού καταγράφηκαν χρόνοι από 33 δευτερόλεπτα μέχρι και 44 λεπτά.

Τα κύρια συμπεράσματα, πάντως, ήταν:

Ο μέσος όρος ήταν στα 5.4 λεπτά, ούτε πολύ, ούτε λίγο, όπως το κρίνει κανείς

Η χρήση προφυλακτικού δεν επηρέαζε ιδιαίτερα τον χρόνο των ζευγαριών (για ακόμη μία φορά καταρρίφθηκε ο μύθος οτι το κοινό προφυλακτικό καθυστερει τη… μεγάλη στιγμή)

Η περιτομή ή η απoυσία της δεν έπαιζε κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στη διάρκεια

Όσο μεγαλύτερο σε ηλικία το ζευγάρι, τόσο λιγότερη και η διάρκεια του σεξ (ή δεν έχουν πολλές αντοχές, ή ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και δεν χρειάζονται πολλά-πολλά)

Τώρα θα ρωτήσεις, και σωστά, “τι με νοιάζει εμένα πόσο κρατάει, το θέμα είναι να είναι καλό και να περνάω καλά κι εγώ κι εκείνη.”

Όπως προέκυψε, μετά από δείγμα 3.836 ανδρών και γυναικών, ο μέσος όρος χρόνου που οι γυναίκες χρειάζονται για να καλυφθούν είναι 25 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Περιέργως, οι άντρες είναι σχεδόν στον ίδιο χρόνο, μόλις 6 δευτερόλεπτα λιγότερα! Μπορεί να αναφέρουν οτι τόσο είναι το ιδανικό, όμως λίγοι είναι αυτοί που φτάνουν στον χρόνο που θέλουν, οι άνδρες επειδή δεν μπορούν πάντα να κρατηθούν όσο θα ήθελαν, οι γυναίκες επειδή… δεν είναι και στο χέρι τους. Μάλιστα, σε καμία απολύτως χώρα του πλανήτη, ο μέσος όρος από κανένα από τα δύο φύλα δεν μπορούσε να φτάσει τον επιθυμητό χρόνο!

Ο φεμινισμός επηρέασε και το σεξ

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η αύξηση της μέσης διάρκειας της σεξουαλικής πράξης συνέπεσε με την διάδοση του… φεμινισμού. Ναι, καλά διάβασες, οι γυναίκες έχουν πλέον φωνή και οι άνδρες πλέον δεν τις βλέπουν πια ως όργανα του σεξ, όπως πιθανόν γινόταν το 1940 και πριν (οι τότε μελέτες αναφέρουν ως μέση διάρκεια τα 2 μόλις λεπτά!). Αντίθετα, πλέον υπάρχουν δύο παρτενέρ και θεωρείται πια ζητούμενο να ικανοποιηθούν και οι δύο. Έτσι, η περιβόητη φράση “Πες μου πως είμαι ο καλύτερος” λέγεται πια στις μέρες μας, ενώ πριν 80 χρόνια δεν θα απασχολούσε καν τους άνδες της εποχής.

Το συμπέρασμα; Ο χρόνος υπάρχει μόνο για νας μας… απογοητεύει και εν τέλει να μας δημιουργεί άγχος και πίεση. Σύμφωνα με τις πηγές του gentlemenonly και τις αρκετές γυναίκες που ρωτήσαμε (ναι, κάνουμε και ρεπορτάζ), “ας κρατηθεί ο άντρας μέχρι να τελειώσω εγώ και μετά ας χαλαρώσει, δεν χρειάζεται να ζοριζεται και να κοπανιέται μισή ώρα”.

Προσπαθώντας  να προσεγγίσουμε το θέμα από μία ψυχολογική άποψη, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πολλοί άντρες βλέπουν το σεξ ως μία πρόκληση, ως μία δοκιμασία, με κύριο στόχο την ικανοποίηση της παρτενέρ. Το κάνουμε πιο γλυκαναλατο, αλλά αυτή είναι και η ουσία του έρωτα. Ας το γυρίσουμε στο πιο πρόστυχο, αυτή είναι η ουσία του στοματικού έρωτα. Η ικανοποίηση του παρτενέρ είναι αυτή που απασχολεί το μυαλό των ανδρών, θεωρώντας ότι όσο μεγαλύτερη η διάρκεια, τόσο καλύτερα.

Όπως και το μέγεθος του πέους, έτσι και η διάρκεια του σεξ από μόνη της δεν λέει τίποτα, αφού πρέπει να συνοδεύονται από πολλά πολλά ακόμη. Το βασικότερο; Ξεγνοιασιά και χαλαρότητα, όχι πίεση και άγχος για να χτυπήσουμε μισάωρο. Αν μέχρι τώρα έκανες σεξ σαν να μην υπάρχει αύριο (όχι εντάξει, βάζε και κανα προφυλακτικό), τώρα πλέον κάνε σαν να μην υπάρχει… ρολόι.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter