Αυτό το ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ κορίτσι

ayto to koritsi

Ας είμαστε ειλικρινείς. Έχει συμβεί σε όλους μας. Υπήρχε αυτό το κορίτσι.. Ένα κορίτσι στο οποίο δεν είχες καν ακόμα μιλήσει.. Κι όμως, δεν μπορούσες να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι.. Συνέχεια. Ή πολύ συχνά τελοσπάντων. Και όσο εσύ τη σκεφτόσουν, τόσο δυσκολευόσουν να κάνεις το πρώτο βήμα.

Μπορεί να σου συνέβη πρώτη φορά στο λύκειο με το κορίτσι που καθόταν στο πίσω θρανίο.. Μπορεί να συνέβη ξανά στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου με αυτή την κοπελίτσα που καθόταν στη δεύτερη σειρά. Μπορεί να σου συμβαίνει ανά μερικά χρόνια ή κάθε λίγους μήνες. Μπορεί να το παθαίνεις με μελαχρινές, με ξανθιές, με μεγαλύτερες ή με μικρότερες.

Πάντα όμως κυριαρχεί αυτό το αναθεματισμένο συναίσθημα. Μία μονόπλευρη «αγάπη» που σε χτυπάει κατακούτελα. Κάνει την καρδιά σου να χτυπά γρήγορα και να παρασέρνει τις σκέψεις σου προς τα εκείνη. Δεν λέω, από μια άποψη είναι ωραίο. Τη θέλεις, διάολε, σου φαίνεται ξεχωριστή, ιδιαίτερη, γλυκιά.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό το συναίσθημα δεν εκπληρώνεται; Όταν μένεις με τα όνειρα και τις σκέψεις στα χέρια, και το κρεβάτι σου άδειο; Πως νιώθεις, άραγε, όταν συγκρούεσαι μετωπικά με την απόρριψη και το μυαλό σου παλεύει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα; Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις εκείνο το ξεχωριστό κορίτσι να επιλέγει τελικά κάποιον άλλον και εσύ να μένεις μοναχός σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ, αγαπητέ αναγνώστη, πως μέσα σε όλο αυτό το σενάριο κρύβεται κάποιου είδους μιζέρια;

Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι και πολύ όμορφο όταν σχεδόν ερωτεύεσαι κάποια η οποία δεν σου δίνει καν σημασία. Η «σε βλέπει σαν φίλο». Ειδικά όταν αυτή την «κάποια», εξαρχής, την έχεις υψώσει μέσα σου σε κάποιο φανταστικό βάθρο, σαν να πρόκειται για πλάσμα ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Μπορεί, μάλιστα, αυτή ακριβώς η αρχική σου σκέψη να σε εμποδίζει να έχεις επιτυχίες μαζί της. Βλέπεις, αγαπητέ φίλε, δυστυχώς ή ευτυχώς, το σύμπαν δεν λειτουργεί πάντα όπως νομίζουμε. Και με τις γυναίκες, μάλλον αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι, συχνά πυκνά, αρκετά διαφορετικό από την πραγματικότητα.

Το ζήτημα έχει πολλές προεκτάσεις, αλλά πραγματικά είναι εξοργιστικό. Από μικροί, έχουμε γαλουχηθεί με χιλιάδες ταινίες, βιβλία, και απόψεις διαφόρων μεγαλύτερων για τον έρωτα, την αγάπη, τις γυναίκες και το φλερτ που πασχίζουμε να καταλάβουμε τι σκατά συμβαίνει.

Κανείς άνδρας σχεδόν δεν έχει ιδέα τι παίζει με τις γυναίκες. Και αυτό επειδή μια ζωή ΟΛΟΙ του λέγανε λάθος πράγματα.

Για αυτό εξοργίζομαι. Γιατί πρέπει, ενήλικας πλέον, να αποβάλλω από μέσα μου όλες τις εξωπραγματικές, σχεδόν, ιστορίες που είχα ακούσει μικρός, τις οδηγίες των γονιών μου, και οτιδήποτε ΛΑΘΟΣ ερέθισμα έχω δεχτεί για το θέμα των γυναικών, για να μάθω τα ΣΩΣΤΑ.

Γιατί αν δεν μάθεις τα σωστά, θα μείνεις μια ζωή με ανεκπλήρωτες επιθυμίες και συναισθήματα. Θα μείνεις με τη μιζέρια να κυριαρχεί σε ένα θέμα που θα έπρεπε κανονικά να σε γεμίζει χαρά και ζωντάνια.

Να ξέρεις πώς θα πάρει καιρό. Και δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Όμως, σήμερα μπορεί να ξεκινήσει, αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο να διαβάσουμε τρεις βασικές αρχές.

1. Οι γυναίκες αγαπάνε να θαυμάζουν τους άντρες τους για κάτι.

Θέλουν να βλέπουν ένα αρσενικό δυναμικό, που μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να λαχταρούν να γίνουν μέρος της ζωής του. Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν κάνεις είδωλο ένα κορίτσι;

Θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Και μάλιστα, θα το νιώσει αυτομάτως. Θα καταλάβει δηλαδή ότι είναι στο βάθρο, και ότι αυτή έχει τον έλεγχο. Πόσο έλξη να νιώσει για έναν άντρα για τον οποίο εκείνη είναι το τρόπαιό του; Αλήθεια, μήπως θα έπρεπε εσύ να είσαι το βραβείο για εκείνη;

2. Σε μια σχέση πάντα το άτομο με τη μικρότερη συναισθηματική ανάμειξη είναι αυτό που θα κυριαρχεί και θα αποφασίζει.

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο αγχώνεσαι για ένα συγκεκριμένο κορίτσι, όσο περισσότερο σε νοιάζει και όσο πιο πολύ χώρο καταλαμβάνει εκείνη στις σκέψεις σου, τόσο πιο βέβαιο είναι πως θα σε απορρίψει. Αν έχεις ήδη επενδύσει τα συναισθήματά σου σε εκείνη, προτού ΚΑΝ συμβεί οτιδήποτε μεταξύ σας, αυτομάτως όλο το αποτέλεσμα εξαρτάται από εκείνη.

Μοιάζει οξύμωρο, όμως δεν είναι. Θυμήσου όλες τις φορές που καιγόσουν για μια κοπέλα. Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει κάτι, σε σχέση με εκείνες τις φορές που δεν σε ένοιαζε ιδιαιτέρως;

3. Όταν πρέπει να δουλέψεις σκληρά για ν’ αποκτήσεις κάτι, θα το απολαύσεις περισσότερο.

Πόσο δύσκολο είναι να μπεις σε ένα μαγαζί και να αγοράσεις μια τηλεόραση; Παιχνιδάκι. Σου έχει τύχει όμως ποτέ να ψάχνεις ένα προϊόν για μέρες ή μήνες μέχρι να το βρεις και να το αγοράσεις; Αυτο ακριβώς είναι Πρόκληση.

Οι γυναίκες αγαπούν την πρόκληση.. Όταν,λοιπόν, δεν θα είσαι τόσο εύκολος, όταν νιώθει πως από στιγμή σε στιγμή μπορεί να σε χάσει, όταν έχεις κι άλλες επιλογές, τότε νιώθει την πρόκληση. Και σε αυτή η κατάσταση ακριβώς είναι αυτή που θα την κάνει να αρχίσει να σε θέλει.

Τι θα γίνει, όμως, εάν σταματήσεις να είσαι πρόκληση για εκείνη; Φυσικά, θα βαρεθεί και θα σταματήσει να ενδιαφέρεται. Και αν σταματήσει να ενδιαφέρεται, μάλλον θα βρεί κάποιον άλλον, που θα της κρατήσει την προσοχή παραπάνω. Και θα την κάνει να προσπαθήσει λίγο. Δεν θα ήθελες να είσαι εσύ αυτός;

Συνεπώς: Κάθε φορά που νομίζεις ότι «αγαπάς» ένα κορίτσι με το οποίο δεν έχεις μιλήσει ποτέ, μπαίνεις σ’ ένα φαύλο κύκλο. Η φαντασία σου οργιάζει με σκέψεις στις οποίες βρίσκεσαι εσύ με «αυτό το μοναδικό κορίτσι» σε διάφορες καταστάσεις.

Αυτή η υπερφόρτωση του μυαλού σου με εικόνες δημιουργεί πολλά συναισθήματα που θέλουν να εκραγούν και, εκτός αν τελικά την αποκτήσεις, αυτό δημιουργεί μεγάλο άγχος και ένταση μέσα σου. Σαν ένας ατέρμων βρόγχος, αν προσπαθήσεις με τη βία να αποφύγεις το συναίσθημα σου, αυτό θα επανεμφανιστεί ακόμα πιο δυνατό.

Συνειδητοποίησε, όσο δύσκολο και αν σου είναι, ότι αυτό δεν είναι «πραγματική αγάπη». Δε γνωρίζεις καν το κορίτσι, απλά κάνεις μια τρύπα στο νερό, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη τρως τα μούτρα σου. Η λύση;

Πρώτον: δέξου το συναίσθημα αυτό και μετά συνέχισε τη ζωή σου. Μην το αγνοήσεις, απλά κατάλαβε ότι υπάρχει και δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου απ’ έξω, από μια πιο «ουδέτερη» οπτική γωνία.

Δεύτερον: εστίασε την προσοχή και την ενέργειά σου σε κάτι άλλο. Όπως το να βγαίνεις έξω και να γνωρίζεις άλλες γυναίκες. Με το που θα φιλήσεις ή θα έρθεις κοντά σε κάποια άλλη, αυτή η «ξεχωριστή γυναίκα» θα είναι λιγότερο σημαντική για ‘σένα.

Εξάλλου, όσο περισσότερες επιλογές έχεις, τόσο λιγότερο η καθεμία από αυτές φαντάσει «ξεχωριστή».

Δεν έχει βαρεθεί φίλε μου να οργιάζει το μυαλό σου με κάθε κοπέλα που βλέπεις; Καιρός να ερωτευτείς, να αγαπήσεις και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Και ύστερα, οι γυναίκες θα κάνουν ουρά για να κερδίσουν την δική σου προσοχή και συναισθήματα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter