Εσύ σε ποιά κατηγορία ανήκεις;

Group of Men

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις τον καλύτερο τρόπο για να προσαρμόζεσαι σε όλες τις κοινωνικές καταστάσεις (settings) και να μην βρίσκεσαι ποτέ εκτός φόρμας. Τις επιστημονικές πληροφορίες που θα μάθεις παρακάτω τις ξέρουν πολλοί άντρες, αλλά ελάχιστοι έχουν τις ικανότητες να τις εκμεταλλευτούν και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Η προσωπικότητα του ανθρώπου έχει δυο κύρια χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να κρίνουν την πορεία του σε όλους τους τομείς της ζωής του. Σύμφωνα με ψυχολόγους και επιστήμονες, οι άνθρωποι μπορεί να είναι εσωστρεφείς (introvert) ή εξωστρεφείς (extrovert).

Εσωστρεφή είναι τα άτομα που είναι συνεσταλμένα και κλεισμένα στον εαυτό τους. Τους κουράζει η επαφή με τον κόσμο, και περνούν καλύτερα όταν είναι στο σπίτι τους μόνοι τους. Συνήθως ξοδεύουν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να βγουν έξω απ’ το σπίτι τους και να συναναστραφούν με κόσμο. Είναι πολύ οργανωτικοί και μεθοδικοί, και τους αρέσει να έχουν τα πράγματα σε μια τάξη και να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι αρκετά ντροπαλοί και μαζεμένοι, δεν εκφράζουν εύκολα την γνώμη τους και κρατάνε τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους. Δεν τους αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Έχουν λίγους φίλους, και αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και εκδηλώσεις.

Αντίθετα, οι εξωστρεφείς είναι τα ανοικτά, κοινωνικά άτομα. Μιλάνε σε όλους, ανοίγουν πολύ εύκολα συζήτηση ακόμα και με αγνώστους, και κάνουν πολύ εύκολα φίλους. Δεν είναι καθόλου ντροπαλοί, αντίθετα τους αρέσει να βρίσκονται στον πυρήνα μεγάλων παρεών και να μιλάνε συνεχώς σε κόσμο. Έχουν πολλούς φίλους, και ακόμα περισσότερους γνωστούς. Τους αρέσει να βγαίνουν απ’ το σπίτι τους και να πηγαίνουν σε μέρη όπου έχει κόσμο και περνάνε καλά. Δύσκολα συγκεντρώνονται ή ολοκληρώνουν μια εργασία ή μια δουλειά, καθώς προτιμούν να είναι έξω απ’ το σπίτι ή το γραφείο τους. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους με μεγάλη ευκολία και άνεση, και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν μια μεγάλη παρέα.

Διαβάζοντας τις παραπάνω περιγραφές, σίγουρα θα έχεις καταλάβει σε ποια κατηγορία ανήκεις. Και οι δύο κατηγορίες έχουν τις θετικές και τις αρνητικές τους πλευρές.

Η καλύτερη περίπτωση και σίγουρα το πιο κατάλληλο για σένα είναι να είσαι omnivert. Να έχεις, δηλαδή, και εσωστρεφείς και εξωστρεφείς πλευρές. Αν καταφέρεις να μετριάσεις την πλευρά που υπερισχύει και να τονώσεις την άλλη, τότε σίγουρα θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα στα κοινωνικά, τα ερωτικά και τα επαγγελματικά σου.

Ένας omnivert μπορεί να είναι εσωστρεφής και εξωστρεφής ανάλογα με την περίσταση. Του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο, είναι κοινωνικός, και γνωρίζει με ευκολία καινούρια άτομα. Παράλληλα όμως, έχει την ικανότητα να κλειστεί στο γραφείο ή το σπίτι του και να αφοσιωθεί σε μια δουλειά για πολλές ώρες, δουλεύοντας οργανωμένα και μεθοδικά. Γνωρίζει πολύ κόσμο και αποφεύγει να περνάει την μέρα του μέσα στο σπίτι, μπορεί όμως να είναι ήρεμος και κλειστός όταν βρίσκεται σε πιο προσωπικές στιγμές.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter