Γίνε αυτός που θες

gine o antras pou esu thes

Μήπως είσαι λίγο περίεργος; Μήπως οι κοπέλες με τις οποίες συναναστρέφεσαι είναι καλές, αλλά η προσωπικότητα σου έχει κάποια χαρακτηριστικά που τις απωθούν;

Πόσες φορές έχεις βρεθεί με μια γυναίκα με την οποία τα πηγαίνατε τέλεια; Όλα κολλούσαν, περνούσατε καλά, γελούσατε, βγαίνατε, σε καταλάβαινε και την καταλάβαινες. Όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά, όταν ξαφνικά σου είπε ότι πιστεύει πως θα ήταν καλύτερο και για τους δυο σας να χωρίζατε. Ενώ την έχεις ρωτήσει ένα εκατομμύριο φορές το “γιατί”, δεν έχει καταφέρει να σου δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Αντίθετα, σου λέει ότι μάλλον τελικά δεν ταιριάζετε και ότι θα ήταν καλύτερα να μείνετε φίλοι.

Πόσες φορές έχεις έρθει αντιμέτωπος με το παραπάνω σκηνικό; Ή πόσες φορές έχεις καταλήξει σε έναν φριχτό καυγά με μια κοπέλα που μέχρι τώρα τα πηγαίνατε τέλεια; Ενώ στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά μεταξύ σας και έβλεπες ότι ταιριάζετε σε όλα, σιγά σιγά άρχισαν να συμβαίνουν περιστατικά που άλλαξαν αρχική σου γνώμη και σε έκαναν πιο αντιδραστικό απέναντί της. Μετά από έναν μεγάλο τσακωμό, αποφασίσατε να το διαλύσετε. Ίσως να μην έχετε μιλήσει ξανά μετά από αυτό.

Μήπως φταις εσύ; Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό της αλλά και δικό σου; Μήπως οι κοπέλες που βρίσκεις είναι αρκετά καλές, αλλά έχεις κάποια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σου που τις ενοχλούν και τις κάνουν να σε χωρίζουν;

Για να μην μας παρεξηγήσεις, δεν θεωρούμε τις γυναίκες άγιες. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο, και ότι κάθε άτομο έχει την δική του προσωπικότητα με τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία. Απλά, σε πολλές περιπτώσεις ο χαρακτήρας μας μπορεί να είναι τέτοιος που ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν 5.000 διαφορετικά χαρακτηριστικά  και στοιχεία προσωπικότητας. Η πληροφορία-κλειδί είναι ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου τα αποκτάς στα 4 πρώτα χρόνια της ζωής σου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτά που σου έχουν καλλιεργήσει οι γονείς σου μέχρι την ηλικία των 4 χρονών είναι τα στοιχεία που θα σε ακολουθούν για όλη σου την ζωή.

Αν η μαμά σου προσπαθούσε να σε προστατεύσει και σου έλεγε να μην μιλάς σε αγνώστους, εσύ μπορεί να έγινες κλειστός ή φοβισμένος με τον άγνωστο κόσμο. Αν οι γονείς σου ήταν υπερβολικά ανεκτικοί μαζί σου, μπορεί να έγινες απότομος με τους ανθρώπους ή να μην σκέφτεσαι ότι αυτό που κάνεις μπορεί να τους πειράζει.

Τα καλά νέα είναι ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο εγκέφαλός μας αποτελείται από αμέτρητες συνάψεις (pathways), οι οποίες καθορίζουν το ποιοι είμαστε, πως σκεφτόμαστε, πως νιώθουμε και πως αντιδράμε. Το καλό είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. Αν αποφασίσεις να γίνεις κοινωνικός ή γυναικομαγνήτης, ευγενικός ή απαθής, ήρεμος ή αποφασιστικός, η επιστήμη είναι μαζί σου.

Η βελτίωση και η αλλαγή είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, κόπο και κούραση. Σε πολλές περιπτώσεις μας φαίνεται σχεδόν αδύνατο να αλλάξουμε κάποια στοιχεία τους χαρακτήρα μας. Ωστόσο, μετά από πολύ δουλειά και προσπάθεια, όταν τελικά τα καταφέρουμε, τα αποτελέσματα πάντα μας αποζημιώνουν.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter