Η πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη

Beautiful Woman

Ποια είναι αυτή η πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη που όλοι την θέλουν και κανένας δεν την έχει; Η γυναίκα των ονείρων όλων των αντρών, που την κοιτάνε και κάτι τους πιάνει, μια ορμή, μια επιθυμία να την κάνουν να τους προσέξει.

Την ξέρεις αυτήν την κοπέλα. Την είδες ένα βράδυ σε ένα κλαμπ και σου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Είχε κάτι το διαφορετικό. Ήταν εντυπωσιακή, πανέμορφη, και ο τρόπος που κινούταν στον χώρο σε μαγνήτιζε ακαριαία. Την ήθελες πολύ. Σε έκανε να χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου και μόνο που σε κοιτούσε. Σκεφτόσουν ότι σου μιλούσε, ονειρευόσουν ότι σε πλησίαζε και σου έλεγε ότι σε ήθελε. Αλλά ποτέ δεν το έκανε…

Όλοι ξέρουμε μια τέτοια κοπέλα, αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν μας έδινε την προσοχή που θέλαμε ή που πιστεύαμε ότι αξίζαμε.

Μα τι έχει πια αυτή η γυναίκα και την θέλεις τόσο πολύ;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να την σκέφτεσαι συνέχεια; Τι είναι αυτό που σε μαγνητίζει πάνω της;

Οι επιστήμονες το αποκαλούν Halo Effect. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Edward Lee Thorndike, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το φαινόμενο και το έφερε στο φως της επιστημονικής έρευνας, το Halo Effect είναι η πρώτη δυνατή συνολική εντύπωση που αποκτούμε για ένα άτομο, και η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα και τις σκέψεις που αργότερα θα έχουμε για αυτόν . Η επιστημονική κοινότητα πλέον συμφωνεί ότι το Halo Effect έχει πολύ δυνατή επιρροή στις αποφάσεις που παίρνουμε στην ζωή μας και στις αντιδράσεις μας για τα άτομα που μας περιβάλουν.

Ένα βήμα παραπέρα, σύγχρονα πειράματα αποκαλύπτουν ότι η ομορφιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα συμπαθήσουμε κάποιον και θα μας κάνει μια θετική πρώτη εντύπωση. Ο λόγος είναι ότι είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να ελκυόμαστε από το όμορφο και να μας απωθεί το άσχημο. Αναλογίσου πόσες φορές έχεις υποτιμήσει ή σχηματίσει αρνητική εντύπωση για κάποιον που δεν είναι όμορφος, ενώ παράλληλα έλκεσαι και θες να κάνεις παρέα με κάποιον που είναι πολύ όμορφος, και ας μην σου φέρνεται και τόσο καλά.

Το μυστικό για το γυναικείο φύλο είναι και η ΠΑΓΙΔΑ που πέφτεις εσύ. Το Halo Effect, όσο κερδοφόρο κι αν είναι για τα άτομα που είναι όμορφα, τόσο επιζήμιο είναι για τα άτομα που συναναστρέφονται μαζί τους.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις γιατί αυτό το φαινόμενο μπορεί να καταστρέψει την ερωτική σου ζωή.

Ο εγκέφαλός μας είναι έτσι φτιαγμένος ώστε μετράει οποιονδήποτε όμορφο άνθρωπο ως παράλληλα καλό. Για τον εγκέφαλο, η εξίσωση είναι όμορφος=καλός. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρίες προσλαμβάνουν, ανάλογα με το προϊόν που θέλουν να προωθήσουν, πανέμορφες γυναίκες ή άντρες αντίστοιχα. Ο σκοπός είναι να τραβήξουν τους πελάτες και να τους “ξεγελάσουν” με την ομορφιά τους ώστε να μην σκέφτονται αν πραγματικά χρειάζονται το προϊόν. Ακόμα κι αν εσύ δεν έχεις πειστεί ακόμα να το αγοράσεις, εξαιτίας της όμορφης γυναίκας που στέκεται μπροστά σου και μιλάει, στον εγκέφαλό σου στέλνεται αυτομάτως ένα σήμα που λέει “Είναι όμορφη, άρα δεν λέει ψέματα”.

Θες να μάθεις γιατί η γυναίκα στο κλαμπ έχει τέτοια επιρροή πάνω σου; Θες να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να την θέλεις και να την κυνηγάς παρόλο που αυτή δεν σου φέρνεται και τόσο καλά;

Είναι πολύ όμορφη. Η ομορφιά είναι αντικειμενική, και τα άτομα που γνωρίζεις γύρω σου, ακόμα κι αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις ή δεν συμφωνείς συνειδητά, υποσυνείδητα κατηγοριοποιούνται σε όμορφα και μη όμορφα. Η γυναίκα του κλαμπ, αυτή που σου μιλάει μια φορά και την ονειρεύεσαι όλο το βράδυ, που έχεις κολλήσει μαζί της μήνες τώρα και δεν ξέρεις το γιατί και σου θαμπώνει την κρίση, είναι αδιαμφισβήτητα όμορφη με βάση τα επιστημονικά αντικειμενικά κριτήρια ομορφιάς.

Η συμβουλή μας για το παραπάνω φαινόμενο είναι ΠΡΟΣΕΧΕ! Η χειρότερη και πιο συχνή παγίδα που πέφτει το 95% του ανδρικού πληθυσμού είναι μια γυναίκα που ο μέσος άντρας σκέφτεται ότι είναι πολύ όμορφη και σίγουρα πιο όμορφη από αυτόν. Θα σου ζητήσει σχέση ακόμα και αν αυτή δεν είναι σοβαρή ή διατιθεμένη να δεσμευτεί, και το Halo Effect θα χτυπήσει καμπανάκια στον εγκέφαλό σου και θα σε κάνει να πεις “ναι” ακόμα και αν βλέπεις ότι δεν σου φέρετε τόσο καλά.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter