Πως να chatάρεις ΧΩΡΙΣ να φρικάρεις

flirt with texts

Είτε είσαι από τους τύπους που γουστάρουν να μιλάνε live στο κόλλημά τους, είτε είσαι από τους τύπους που απολαμβάνεις αφάνταστα το παιχνίδι με τα μηνύματα, ένα είναι σίγουρο: Στη σημερινή εποχή, δεν πρέπει να το έχεις μόνο στο προφορικό, αλλά και στο γραπτό.

‘Ώπα ρε συ’, σε ακούω να μου λες πίσω από την οθόνη σου. ‘Μόλις άρχισα να παίρνω τα πάνω μου για να μιλάω πιο σωστά σε γυναίκες, τώρα μου λες ότι πρέπει να κάνω άλλο τόσο κόπο για να μάθω να γράφω και σωστά; Το ίδιο δεν είναι;’ Φίλε μου, όχι, δεν είναι το ίδιο και θα σου πω αμέσως γιατί.

Ένα κομπλιμέντο ή ένα χαμόγελο όταν είναι live, είναι πολύ πιο δύσκολο να παρεξηγηθεί από ένα μήνυμα στο chat και ο λόγος είναι πως όταν διαβάζουμε κάτι, φέρνουμε τη φωνή του συνομιλητή μας εμείς στο μυαλό μας όπως θέλουμε (ή δε θέλουμε) και όχι όπως είναι. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και τα αποσιωπητικά στο τέλος μιας πρότασης, μπορεί να σημαίνουν είτε κάτι παιχνιδιάρικο, είτε ότι ο άλλος δεν μας κατάλαβε, είτε οτιδήποτε άλλο που μπορούμε να εξηγήσουμε εμείς με το μυαλό μας, που όμως αυτό δε σημαίνει επ’ ουδενί ότι είναι το ίδιο με αυτό που εννοούσε αυτός που το έγραψε.

‘Οπότε;’, σε ακούω και πάλι να λες. ‘Τι σημαίνει αυτό, ότι τέρμα τα μηνύματα;’ Κάθε άλλο! Παρακάτω θα δεις μερικά απλά tips που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως εργαλεία την επόμενη φορά που η επικοινωνία σου με την κοπέλα που θέλεις στο chat αρχίζει να ‘σπάει’ και ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις πως να τη φτιάξεις.

Μίλα μου για μήλα

Στο φλερτ (όπως και στη ζωή), είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Μπορεί τα υπονοούμενα και τα παιχνίδια να είναι άκρως exciting, όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι πως και οι δύο συζητάμε για το ίδιο πράγμα. Πόσες φορές σου έχει τύχει να νομίζεις ότι η κουβέντα πάει για sexting και η συνομιλήτρια σου ξαφνικά να πετάει κάτι παντελώς άσχετο; Προσπάθησε λοιπόν να είσαι σίγουρος ότι ανάμεσα στα παιχνιδιάρικα emojis και τα υπονοούμενα, ξέρεις πραγματικά τι συζητάτε. Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει ότι εκεί που σου γράφει ‘ζεσταίνομαι πολύ, λες να μείνω με τα εσώρουχα;’, εσύ πρέπει να τη ρωτήσεις αν σε προσκαλεί σε μια hot συζήτηση ή αν έχει πυρετό και να ξενερώσεις την όλη φάση. Σημαίνει ότι αν βρεις τον εαυτό σου να μπερδεύεται, δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις μερικές ερωτήσεις για να δεις που βρίσκεσαι και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Δηλαδή ρε παιδί μου αν σου πει ‘είμαι μόνη μου στο σπίτι’, μην ορμήσεις αμέσως να πεις ‘α, ωραία έρχομαι’. Ρώτησε τη τι σκέφτεται να κάνει για παράδειγμα, αν βαριέται, κλπ. Μην ανησυχείς, αν σε θέλει, δε θα σε νομίζει χαζό ή ξενέρωτο αν πάρεις λίγο χρόνο να ανακαλύψεις τους τρόπους που επικοινωνεί, ίσα – ίσα το αντίθετο.

‘Εγώ δεν είμαι από αυτούς’

Η παρθενοπιπίτσα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Μπορεί να έχεις γίνει και εσύ και να μη το ξέρεις, αλλά μη φοβάσαι, είμαι εδώ για να σου πω πως να το αποφύγεις στο μέλλον. Αν μιλάς με μια γυναίκα στο chat και σου κάνει την old time classic ερώτηση: ‘Σε όλες τα ίδια λες;’ ή κάποια άλλη παραλλαγή αυτής της ερώτησης, μη βιαστείς να δείξεις ότι είναι η μία και μοναδική σου αγάπη από φόβο μη φας block. Και προς Θεού, μην ξεκινήσεις την συζήτηση με το ‘Εγώ δεν τα κάνω αυτά, αλλά οι φίλοι μου μου έβαλαν το tinder στο κινητό και έτσι όπως πήγα να το διαγράψω ξαφνικά σε είδα και ένιωσα ότι πρέπει να σου πω ότι μοιάζεις με άγγελος.’ Ειλικρινά, μην το κάνεις αυτό. Ποτέ. Ποτέ όμως. Σε παρακαλώ. Εάν έρθει εκείνη η ώρα και νιώσεις ότι πρέπει να πεις κάτι για να δείξεις ότι δεν είσαι ό,τι και ό,τι και εκείνη είναι ξεχωριστή για εσένα, να είσαι ειλικρινής και ευγενικός. Μπορείς να πεις κάτι του στυλ ‘Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους και να φλερτάρω εάν δεν είμαι σε σχέση και εσύ μου έχεις κρατήσει το ενδιαφέρον, οπότε δε σου λέω τα ίδια, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί’. Απλά και όμορφα, χωρίς να προσβάλεις ούτε τον εαυτό σου, ούτε την ευφυΐα της.

Το όχι, σημαίνει όχι

Εκτός από όταν σημαίνει ναι. Όμως, εσύ δεν είσαι σίγουρα αυτός που πρέπει να αποκωδικοποιήσει πότε είναι το ένα και πότε είναι το άλλο. Αυτό που έχεις να κάνεις αν μια γυναίκα σου πει όχι μέσω chat, είναι να το σεβαστείς. Μπορεί να σου στείλει πενήντα μηνύματα μετά για να σου πει κάτι που θυμήθηκε ή ότι σε είδε στον ύπνο της. Εσύ κρατάς το όχι. Σοβαρολογώ. Αν βλέπεις ότι όντως σε τσιγκλάει πολύ, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την ρωτήσεις αν άλλαξε γνώμη και το όχι της ίσως έγινε ναι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, δεν είναι στο χέρι σου να καταλάβεις αν τυχόν άλλαξε γνώμη και να αρχίσεις να πράττεις ανάλογα. Οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν μόνο τους καλούς φίλους, αλλά και τους καλούς εραστές. Αν δεν είναι σίγουρη αν της αρέσεις ή όχι, αυτό είναι δικό της πρόβλημα και όχι δικό σου και δεν πρέπει να πιαστείς στον ιστό του ‘τι εννοεί ο ποιητής;’ Κρατάς το όχι και προχωράς με το κεφάλι ψηλά. Αν αλλάξει καλώς, αν δεν αλλάξει, please, μην της στείλεις ότι είναι μια ψωνάρα που δεν γούσταρες έτσι και αλλιώς. Κεφάλι ψηλά είπαμε. Όχι το κάτω, το πάνω.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter