Νομίζεις ότι έχεις πληγωθεί; Αυτός είναι ο χειρότερος χωρισμός που μπορεί να σου τύχει

χωρισμός

Αίμα, δάκρυα κ’ ιδρώτας. Έτσι είναι οι σχέσεις που τελειώνουν, έτσι είναι ο χωρισμός που μας πληγώνει (εντάξει καλά, όχι αίμα, είμαι λίγο drama queen, βλέπεις πόσο σκατά γίνομαι δηλαδή κάθε φορά τέλος πάντων).

Μπορείς να με καταλάβεις, κανείς δεν είναι μόνος του στον χωρισμό, χιλιάδες άντρες και γυναίκες έχουν ζήσει αυτό το γεγονός που συνοδεύεται από τα χειρότερα συναισθήματα και τον μεγαλύτερο νταλκά. Μερικές φορές το θέλουμε και νιώθουμε ανακουφισμένοι και γαμάτα, όμως αυτό το θέμα γράφεται γι’ αυτούς που θα πάνε να ακούσουν Πλούταρχο ή θα βάλουν στο αμάξι να ακούσουν το «Λιώμα σε γκρεμό» του Παντελίδη (RIP), όχι για εκείνους που είναι «ελεύθερα πουλιά» και πετάνε από κανάρα σε κανάρα.

Μπορεί να είναι και για καλό ο χωρισμός

Χωρισμός πονεμένος, άντρας πληγωμένος, και οι αντιδράσεις ποικίλουν. Άλλοι το ρίχνουν στο κλάμα, άλλοι στο ποτό, άλλοι αρχίζουν και στέλνουν σε όποια έχει το πράσινο φωτάκι (είναι active πως το λένε) στο messenger, άλλοι αρχίζουν και φωνάζουν «πουτάνα!» έτσι στα ξαφνικά, έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

giphy 3 3

Μιλώντας λίγο σοβαρά τώρα, για να μην είμαστε και τελείως κλαψιάρηδες, πρέπει να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι ο χωρισμός είναι γενικά για καλό. Αν παντρευόσουν πριν 150 χρόνια θα μπορούσες να χωρίσεις έτσι εύκολα; Πριν από 150 χρόνια θα μπορούσες να τριγυρνάς με τη μία και με την άλλη, να κάνετε σεξ και μόνο αυτό, να έχεις γνωρίσεις στους δικούς σου τόσα διαφορετικά κορίτσια χωρίς πρήξιμο για «στεφάνι»;

Τα πράγματα έχουν απελευθερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό είναι για καλό, αφού κάθε άνθρωπος μπορεί να το ζήσει όσο θέλει με τον άλλο και να δώσουν ένα τέλος όταν πρέπει, ώστε να μη ζήσουν μία μίζερη ζωή με τσακωμούς και καταπίεση, χωρίς σεξ και έρωτα, μέχρι να πεθάνουν.

Ποιος χωρισμός σε κάνει «κομμάτια»

Όσο Σουηδός και να είσαι, τον χωρισμό δεν είναι εύκολο να τον διαχειριστείς ρε γαμώτο. Όπως και να έγινε, είναι «πακέτο». Ποιος είναι όμως ο… χειρότερος τρόπος να χωρίσεις; Ποιος θα σου καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά και θα στο στρίψει κιόλας; Επιστήμονες που μάλλον είχαν περάσει και αυτοί δύσκολα στις προηγούμενες σχέσεις τους τα έβαλαν κάτω για να το διαπιστώσουν.

Βασικά, πριν το διαβάσεις, πάρε δυο λεπτά και σκέψου, ποιος χωρισμός σε πόνεσε περισσότερο, να δούμε αν οι επιστήμονες τελικά τα είπαν καλά.

Στο Πανεπιστήμιο Cornell έγιναν όλα, με τον χώρο της έρευνας να γεμίζει από 600 άτομα που τους ζήτησαν να… ξύσουν παλιές πληγές, πάντα για χάρη της επιστήμης βεβαίως βεβαίως.

Όπως προέκυψε, ο χωρισμός που πονάει περισσότερο είναι αυτός της απόρριψης, όταν δηλαδή ο σύντροφός σου επιλέγει να συνεχίσει τη ζωή του με κάποιον άλλον. Για σκέψου, υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε παρατάνε; Είναι σκληρό να τρως την απόρριψη στη μούρη…

giphy 5 2

Η εξακρίβωση του συγκεκριμένου τρόπου χωρισμού, έγινε από τέσσερα διαφορετικά πειράματα. Σε ένα γυναίκες επέλεγαν να κάνουν ένα παζλ μόνες τους ή με κάποιον άλλο, αντί για τον άντρα… πειραματόζωο, σε κάποιο άλλο οι άνδρες μιλούσαν για εμπειρίες που τους είχαν πληγώσει στις σχέσεις τους. Πάντα, η «πληγή» ήταν μεγαλύτερη όταν στο κάδρο υπήρχε και κάποιος άλλος, τον οποίο η γυναίκα προτιμά από εμάς.

Ένας εξίσου «βάναυσος» τρόπος να τελειώσεις μία σχέση είναι να το κάνεις χωρίς να πεις στον άλλο γιατί. Άσε αυτά τα «δεν φταις εσύ, φταίω εγώ» και «θέλω να μείνω μόνη μου» και «θέλω το χώρο μου». Ας αποκαλύπτουμε τον πραγματικό λόγο του χωρισμού, αφού αν δεν το κάνουμε, όπως συμπέρανε η έρευνα, οι «παρατημένοι» πιστεύουν αυτόματα ότι υπάρχει κάποιο τρίτο πρόσωπο, με ότι συνεπάγεται αυτό. Γι’ αυτό, αν είναι τρέχει κάτι, λέγε το όπως είναι, αλλιώς μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Θα σκεφτείς τώρα, ε εννοείται θα είναι όταν σε παρατάει για άλλον ο χειρότερος χωρισμός, δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι να χωρίσεις…

Και όμως, υπάρχουν 7 διαφορετικοί τρόποι για να μπει τέλος σε μία σχέση

Ο συναινετικός

Μου σπας τα νεύρα, σου σπάω τα νεύρα, θες αυτό, εγώ θέλω το άλλο, δεν ταιριάζουμε σου λέω, θα είμαστε και οι δύο πιο χαρούμενοι χωριστά. Και είστε κιόλας, και μπορεί να μείνετε φίλοι και να είστε και πιο καλά μεταξύ σας.

Αυτός που… ερχόταν

Είναι σαν τον συναινετικό, μόνο που… τραβάει καιρό. Κανείς από τους δύο δεν έχει τα αρχίδια να κάνει την κουβέντα, και οι δύο ξέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι η φάση για πολύ, όμως δεν τολμούν να το αντιμετωπίσουν. Μέχρι που κάποια στιγμή δεν μπορούν να το αποφεύγουν άλλο.

Ο ξαφνικός

Όπως θα το έκανε ο Τάκης Τσουκαλάς, εκεί που δεν το περιμένεις «Άντε γεια!». Ένας από τους πιο δύσκολους χωρισμούς να διαχειριστείς, ένας από τους λόγους που πολλοί γίνονται αλκοολικοί από τη μια μέρα στην άλλη.

giphy 4 1

Από απόσταση

Όταν υπάρχει σχέση από απόσταση, η ένταση υπάρχει στην ατμόσφαιρα και με την παραμικρή μαλακία μπορεί το πράγμα να στραβώσει άσχημα. Το μόνο καλό με αυτή τη φάση χωρισμού είναι ότι η καθημερινότητά σου δεν αλλάζει ιδιαίτερα, αφού το άλλο άτομο συνήθως πρακτικά είναι «συμπληρωματικό» στη ζωή σου.

Το τρίτο πρόσωπο

Τα είπαμε και πάνω, ο χειρότερος μακράν, το μεγαλύτερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια, στον εγωισμό και στην καρδιά κάθε άντρα και γυναίκας, είτε αυτό αποκαλυφθεί από τον ίδιο, είτε γίνει γνωστό από σπόντα.

Ο μονόπλευρος

Φαντάζεσαι να πεις της κοπέλας που είσαι μαζί και δεν είσαι καλά, θες να χωρίσεις ρε παιδί μου, να το τελειώσετε και να σου λέει όχι; «Τι όχι ρε; Αφού δεν θέλω να είμαστε μαζί άλλο!» Εδώ είναι η φάση που αρχίσει το δράμα, τα κλάματα, τα παρακάλια (και από άντρες και από γυναίκες εννοείται), και μπορεί να λυγίσεις. Ε τι κατάλαβες που λύγισες; Μόλις συμφωνήσατε να είστε μαζί, ενώ ξέρετε και οι δύο ότι δεν το θέλεις.

Ο βαρύς

Υπάρχει αγάπη, η σχέση κρατάει χρόνια, όμως τα πράγματα άλλαξαν, το ίδιο και οι άνθρωποι. Στον «βαρύ» χωρισμό, υπάρχει μία συνειδητοποιημένη απόφαση από το ζευγάρι που θέλει να είναι μαζί, όμως ξέρει ότι το χωρίζουν πολύ σημαντικά πράγματα. Είτε ο ένας θέλει παιδιά και ο άλλος όχι, είτε ο ένας θέλει να δουλέψει στο εξωτερικό και ο άλλος να μείνει στην πόλη του, είτε έχουν εμπλακεί τα σόγια και η κατάσταση δεν πάει άλλο (πωωωωωωω).

giphy 2 1

Να τον αποφύγουμε δεν μπορούμε, να τον αναβάλουμε, είναι ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στις σχέσεις μας για να γλιτώνουμε τον μεγάλο καημό του χωρισμού, είναι να είμαστε ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή, ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και οτι γίνει να κυλήσει… αναίμακτα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter