Πώς να βγαίνεις ραντεβού με γυναίκες από τη δουλειά σου χωρίς να έρθει η καταστροφή

Busy working

Κάποια στιγμή μπορεί να γούσταρες μία συνάδελφο σου. Και ξέρω ακριβώς πως είναι να κάνεις σκέψεις τύπου ‘’Πωπω είναι καύλα, αλλά αξίζει να χωθώ;’’

Και όσους ρωτήσεις θα σου πουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Και όντως, στην θεωρία καλά τα λένε. Το να βγαίνεις με μια συνάδελφο σου είναι ένα ευαίσθητο και επικίνδυνο χόμπι. Όμως καλως όρισες στον πλανήτη γη, όπου δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο και τα συναισθήματα μας πάνε κι έρχονται. Είναι εύκολο να λες πράγματα όταν είσαι παρατηρητής.

Και τα ζευγάρια που έχουν προκύψει μέσα σπο τέτοιες σχέσεις; Οι γάμοι; Ξέρω πολλά ζευγάρια έτσι. Ένα απο αυτά είναι παντρεμένο για πάνω απο 25 χρόνια και έχουν δυο υπέροχες κόρες.

Πως θα ήταν η ζωή αυτών των ανθρώπων άραγε αν είχαν ακούσει τον περίγυρο τους;

Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να σε πείσει αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις κάτι με κάποια συνάδελφο σου. Είναι όμως να σου δώσει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να είσαι σε θέση να εκτιμήσεις σωστά μια τέτοια κατάσταση και να πάρεις αποφάσεις. Αν διαλέξεις να το επιδιώξεις τότε θα σου δείξω πως να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας.

Αξιολόγησε την κατάσταση σωστά

Αν βρίσκεσαι στην κατάσταση που περιγράψαμε πιο πάνω και έχεις ήδη κάποια συγεκριμένη γυναίκα στο μυαλό σου, καλό θα ήταν να απαντήσεις πρώτα τα εξής 3 ερωτήματα:

Πόσο σε νοιάζει αυτή η δουλειά;

Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως αν κάτι δεν πάει καλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο εργασιακό σου περιβάλλον. Μπορείς μέχρι και να καταστρέψεις την καριέρα σου ή να βρεθείς αντιμέτωπος με τη νομοθεσία.

Αν η θέση σου δεν είναι τόσο σημαντική μπορεί να μην παίξει τόσο μεγάλο ρόλο. Σε ένα πιο αυστηρό εργασιακό περιβάλλον όμως πρέπει να κινηθείς πιο προσεκτικά. Μπορεί να γίνει κι ακόμα πιο περίπλοκο αν είσαστε σε διαφορετικά τμήματα ή αν υπάρχουν δυναμικές προισταμένου-υφισταμένου στη μέση.

Σου έχει δείξει το ενδιαφέρον της;

Προσπαθεί συχνά να ανοίξετε κουβέντα; Περνάει περισσότερη ώρα μαζί σου απο ότι με άλλους συνεργάτες; Σε έχει προσκαλέσει να κάνετε κάτι μαζί εκτός δουλειάς; Σου κάνει κοπλιμέντα συχνά; Είναι εμφανές ότι σε φλερτάρει ή πως θέλει κάτι παραπάνω;

Πάντα λέω ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις τα σημάδια μιας γυναίκας για να κάνεις κίνηση. Τις περισσότερες φορές δε θα τα καταλάβεις κιόλας κι έτσι θα χάσεις μεγάλες ευκαιρίες. Βέβαια τα σημάδια μπορούν να λειτουργήσουν και ως παρακινητικός παράγοντας για να πάρεις μια απόφαση και να προχωρήσεις.

Αν ποτέ δε σου μιλάει ή έχει ψυχρές αντιδράσεις, μπορεί να μην πάει και τόσο καλά. Ίσως καλύτερα να της μιλήσεις πρώτα να κόψεις αντιδράσεις και μετά να της προτείνεις να βγείτε. Αν τώρα το έχει κάνει ξεκάθαρο ότι της αρέσεις, μπορείς να προχωρήσεις κατευθείαν με ελάχιστο ρίσκο αποτυχίας.

Γιατί όμως με γυναίκες από τη δουλειά σου;

Μήπως γιατί δε βγαίνεις γενικά με άλλες γυναίκες; Μήπως θες την συνάδελφο σου επειδή είναι βολικό και εύκολο; Ή όντως νιώθεις μια ουσιαστική σύνδεση με εκείνη;

Αν πιστεύεις ότι αξίζει το ρίσκο και έχεις υγιείς προθέσεις, τότε προχώρα. Αλλά να έχεις υπ’όψιν σου πως υπάρχουν γυναίκες κι έκει έξω. Και θέλουν να σε γνωρίσουν.

Ανέβασε την αξία σου στη δουλειά

Να προσπαθείς να είσαι πάντα όσο πιο ελκυστικός γίνεται. Όλως τυχαίως, αυτό θα επικοινωνήσει και στις γυναίκες πως είσαι ένας χαρισματικός και προσβάσιμος άντρας.

Ντύσου με Στιλ

Το καλό ντύσιμο δείχνει πως σέβεσαι τον εαυτό σου και πως καμαρώνεις να δείχνεις όσο πιο ωραίος γίνεται. Αυτό είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό. Ευτυχώς για σένα, δε χρειάζεται να προσπαθήσιες και πολύ για να ξεχωρίσεις απο τους περισσότερους άντρες.

Ο μέσος εργαζόμενος άντρας ανήκει σε μία από τις δύο κατηγορίες: Είτε ντύνεται άκομψα επειδή δεν τον νοιάζει, είτε ντύνεται επαγγελματικά, χωρίς όμως τα ρούχα που φοράει να είναι στα μέτρα του. Ναι μεν να ντύνεσαι επαγγελματικά όμως με ρούχα που να κάθονται καλά πάνω σου και να δείχνουν ωραία. Προτίμησε πιο ‘’σέξυ’’ μάρκες από άλλες.

Με το να ντύνεσαι καλά δε θα είσαι μόνο ελκυστικός σε άλλες γυναίκες, αλλά και στους ίδιους τους εργοδότες. Οι άνθρωποι που είναι εμφανίσιμοι είναι αυτοί που έχουν περισσότερες ευκαιρίες και παίρνουν προαγωγές, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Και όσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία, τόσο περισσότερη προσοχή παίρνεις απο τις γυναίκες.

Ο κύριος λόγος που πρέπει να θες να είσαι ωραίος, είναι πρώτα για σένα. Απο εκεί και πέρα, δεν είναι κακό να σε βοηθάει και σε άλλους τομείς.

Διεύρυνε τον κύκλο σου ώστε να σε ξέρει περισσότερος κόσμος

Κάνε πράγματα με τους συνεργάτες σου. Δε χρειάζεται να γίνεις κανένας κλόουν, όμως το να είσαι κοινωνικός και να κάνεις συζητήσεις σε φιλικά πλαίσια είναι σημαντικό. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ομάδα συνεργατών που είναι και φίλοι σου, αυτό σε κάνει αυτομάτως πιο ελκυστικό άτομο και με μεγαλύτερη αξία.

Αν η άλλη δει ότι όλοι γουστάρουν την παρέα σου, θα θέλει κι αυτή να πάρει μέρος σ’αυτό. Θα σε έχει στο μυαλό της ως ένα άτομο που αξίζει να γνωρίσει. Θα σκέφτεται, ‘’Ουάου, αυτός πρέπει να είναι και γαμώ τα παιδιά αφού τον πάνε όλοι. Πρέπει να τον γνωρίσω.’’

Τέλος, όταν οι άλλοι σε συμπαθούν θα σου γνωρίζουν γυναίκες απο μόνοι τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα λένε και καμιά καλή κουβέντα. Μία τέτοια θερμή πρώτη επαφή είναι ένας απο τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσει μια αλληλεπίδραση.

Να είσαι πηγή θετικών συναισθημάτων

Όλοι γινόμαστε λίγο βαριεστημένοι μερικές φορές όταν πρόκειται για τη δουλειά. Πολύ συχνά μας καταβάλλει αυτή η αρνητική ενέργεια. Δυστυχώς όμως, κανένας δε θέλει να βρίσκεται με ανθρώπους που είναι συνεχώς με τα μούτρα κάτω και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με αρνητικότητα.

Αν αυτή που σου αρέσει προσπαθεί να σου εκφράζει τα παράπονα της για τη δουλειά εσύ μην υποκύψεις. Κι ας φαίνεται σαν μια καλή ιδέα να μιλάτε, μακροπρόθεσμα θα σας κάνει κακό. Θα είσαι ένας ακόμα συνάδελφος της στον οποίο αυτή θα μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό της. Δε θα είναι καθόλου ρομαντικό να συζητάτε για το πόσο δε σας αρέσει η δουλειά σας.

Προσπέρασε το δράμα της. Εσύ πρέπει να είσαι αυτός που θα την κάνει να ξεφεύγει απο το άγχος της δουλειάς και της ζωής γενικότερα. Φόρα ένα τεράστιο χαμόγελο και γέλα μαζί της πιο συχνά. Απομάκρυνε με τη θετικότητα σου το άγχος της και θα σε συνδυάσει με το να είναι χαρούμενη.

Ανέλαβε δράση και πάρε την ευθύνη

Πριν μιλήσουμε όμως για το τι να κάνεις, θέλω να πω μερικά πράγματα για την φυσική επαφή. Να είσαι προσεκτικός στη δουλειά σου. Όσο σημαντικό είναι το άγγιγμα, τόσο είναι και να αποφευχθούν ανεπιθύμητες εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπτώσεις. Περίμενε να βρεθείτε εκτός δουλειάς.

Η μόνη εξαίρεση είναι αν αρχίσει εκείνη να σε αγγίζει πρώτη. Για παράδειγμα, αν σε αγκαλιάζει ή παίζει μαζί σου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποδώσεις και να είναι δεκτική. Ακόμα και τότε όμως, θα πρότεινα να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός και να περιμένεις πρώτα. Το ρίσκο είναι μεγάλο και πολλές φορές μπορεί να ακολουθήσει κουτσουμπολιό μετά ή ακόμα και να σε κατηγορήσουν για σεξουαλική βία. Δεν αξίζει τον κόπο.

Πρότεινε της να βγείτε το συντομότερο

Δε θα προχωρήσει η φάση αν είστε στο γραφείο. Γίνεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Οπότε ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να βγείτε και εκτός δουλειάς.

Υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι για να το πετύχεις:

1. Προσκάλεσε την κάνετε κάποια δραστηριότητα με άλλους συνεργάτες μετά τη δουλειά. Αν εσύ έχεις ήδη κανονίσει και με άλλα άτομα της δουλειάς πες της να έρθει κι αυτή. Αυτό δουλεύει ακόμα καλύτερα όταν ακόμα δεν έχετε μιλήσει πολύ και δεν γνωρίζεστε καλά. Θα νιώσει την ενθάρρυνση να δεχτεί την πρόσκληση εφόσον θα πάνε κι άλλοι.

Το κακό με αυτό βέβαια είναι ότι θα πρέπει να το κρατήσεις σε φιλικά πλαίσια. Δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μπροστά στους συνεργάτες σας, κι αν το δοκιμάσεις μπορεί να την κάνεις να νιώσει άβολα. Αντί αυτού, μπορείτε απλώς να περάσετε γαμάτα, να νιώσετε μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ σας και να χτίσετε εμπιστοσύνη. Όταν είσαστε μόνοι κάποια στιγμή, τότε μπορείς να παίξεις και λίγο, να της προτείνεις να βγείτε και να πάρεις τον αριθμό της.

2. Πρότεινε της να βγείτε οι δυο σας. Αυτο δουλεύει ακόμα καλύτερα όταν τα έχετε πει κανα δυο φορές και υπάρχει ήδη κάποια συμπάθεια μεταξύ σας. Πλησίασε την όταν δε θα είναι με παρέα (σε κάποιο διάλειμμα για φαγητό ή στο γραφείο της), πείτε τα για λιγάκι και μετά πρότεινε της μια έξοδο τύπου: ‘’Θα πάω στο αγαπημένο μου κοκτειλάδικο σήμερα/αύριο/την Πέμπτη. Έλα και συ.’’

Αν εκείνη δε μπορεί, ανταλλάξτε απλώς αριθμούς. Αν διστάζει ή δεν αντιπροτείνει εκείνη κάτι, απάντησε της με ένα χαμόγελο σε φάση,’’Κανένα πρόβλημα, κάποια άλλη φορά.’’ Μπορείς και να ξαναπροσπαθήσεις μετα απο μερικές μέρες, αλλά αν βλέπεις ότι δεν επενδύει κι εκείνη απο μόνη της, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται.

Αν τελικά βγείτε, αντιμετώπισε το σαν ένα οποιοδήποτε άλλο ραντεβού.

Προσοχή μετά το ραντεβού

Το σημαντικότερο είναι πως θα το χειριστείς αφού βγείτε. Αν αρχίσετε να βγαίνετε τακτικά, έχει αρχίσει κιόλας η αντίστροφη μέτρηση μέχρι να το μάθουν οι συνεργάτες σας. Σεβάσου λοιπόν την ιδιωτικότητα της και μην αρχίσεις να κουτσομπολεύεις τι έγινε όταν βγήκατε. Επιπλέον, με το να φλερτάρετε συνέχεια μπορεί να νιώσει άβολα, συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους. Δείχνει επίσης πως δε δίνεις και τόση βάση στην καριέρα σου.

Αν φας άκυρο ενώ έκανες κίνηση την ώρα του ραντεβού, εξήγησε της ότι παρεξήγησες την κατάσταση. Να είσαι ώριμος και κράτα ένα φιλικό προφίλ στη δουλειά. Δε θα το κάνει μεγάλο θέμα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter