Πώς να καταπολεμήσεις τον φόβο της απόρριψης

Πώς-να-καταπολεμήσεις-τον-φόβο-της-απόρριψης.

Ήρθε η στιγμή, αδερφέ, να σου εξομολογηθούμε κάτι.

Νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που φοβάται να προσεγγίσει νέες κοπέλες, σωστά; Θα σου μιλήσω λίγο για μένα.

Μετά την σχολή μου, πέρασα τρεις μήνες προσπαθώντας να γνωρίσω κοπέλες. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πάλευα να βρω το κουράγιο απλά και μόνο να συστηθώ: η καρδιά μου χτυπούσε γρήγορα και το στομάχι μου ήταν δεμένο κόμπο. Ο φόβος μου για την απόρριψη είχε πάντα το πάνω χέρι με αποτέλεσμα να με σαμποτάρει σε κάθε μου προσπαθεια.

Έφτασα στο σημείο να απογοητεύομαι τόσο πολύ και σχεδόν τα παράτησα εντελώς. Έπεισα τον εαυτό μου ότι οι γυναίκες δεν είναι κάτι το σημαντικό για μένα, πράγμα που ήταν μια προφανής αποφυγή.

Όπως βλέπεις δεν είμαι κάτι ξεχωριστό. Κι εγώ από κάπου ξεκίνησα. Δεν μου άρεσε η κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και αποφάσισα να την αλλάξω. Πάμε να συνεχίσουμε όμως στο κυρίως θέμα.

Γιατί φοβόμουν τόσο μήπως με απορρίψουν; Γιατί νοιαζόμουν τόσο πολύ; Γιατί άφηνα τον φόβο να κυριαρχεί στις πράξεις μου και έχανα μεγάλες ευκαιρίες; Συνειδητοποίησα ότι στο τέλος θα ήμουν ο μόνος που θα έχανε από την όλη ιστορία. 

Αυτή η επιφοίτηση με χτύπησε μία μέρα κατακέφαλα. Αποφάσισα ότι θα αναλάμβανα την ευθύνη και θα αποκτούσα τη ζωή που εγώ ήθελα. Δεν ήξερα πώς αλλά σημασία έχει ότι ήξερα ότι θα το πετύχω. Τέρμα οι δικαιολογίες και η αναμονή.

Λίγο καιρό αργότερα, είδα μια κοπέλα με ένα floral (λουλουδένιο) φόρεμα να στέκεται έξω από το Zara στο εμπορικό της Κηφισιάς. Εγώ ακόμα ψαρωμένος, έκανα την κίνηση και χώθηκα στα ίσα. Της έκανα κοπλιμέντο για το φόρεμά της. Είπε ευχαριστώ και μου είπε ότι είχε αγόρι. Αυτό ήταν, η πρώτη μου επίσημη απόρριψη. Με ένοιαξε; Και βέβαια. Αλλά την ίδια στιγμή, ένιωσα και ένα τεράστιο βάρος να φεύγει από τους ώμους μου.

Από τότε έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες που δεν θα είχα γνωρίσει αλλιώς. Επίσης, έχω φάει χυλόπιτα με περισσότερους τρόπους από όσους μπορώ να θυμηθώ (έλα, δεν θέλω δούλεμα). Είχα κορίτσια που με αγνοούσαν, γελούσαν στα μούτρα μου και με προσέβαλαν εντελώς. Αλλά ξέρεις κάτι; Αυτό με έκανε πιο δυνατό, με έκανε να έχω αυτοπεποίθηση και μου έδωσε πολύτιμα μαθήματα.

Ο φόβος της απόρριψης δεν φεύγει ποτέ. Τον συνηθίζεις, μαθαίνεις να τον αποδέχεσαι και τον διαχειρίζεσαι καλύτερα. Απλά πρέπει να ξεπεράσεις την πρώτη απόρριψη. Ακόμα νιώθω άγχος όταν βλέπω μια όμορφη γυναίκα, αλλά δεν το αφήνω να με εμποδίσει να τη συναντήσω. Αντιθέτως, χρησιμοποιώ αυτά την νευρικότητα προς όφελός μου.

«Ναι, φίλε γράφοντα, αλλά πού θέλεις να καταλήξεις;»

Το ρεζουμέ του άρθρου είναι ότι δεν μπορείς να έχεις επιτυχία χωρίς αποτυχία. Οι αποτυχίες σου σε διδάσκουν τα περισσότερα. Να θυμάσαι ότι η επιτυχία είναι ΚΑΚΟΣ σύμβουλος. 

Σκέψου έναν, όμορφο κατά κοινή ομολογία, τύπο που απλά είχε όποια ήθελε χωρίς να ξέρει καν γιατί γίνεται αυτό. Επίσης, σκέψου ότι μιας και παίρνει αυτό που θέλει, στα τσακ μπαμ, δεν έχει δουλέψει καθόλου με τον εαυτό του. Φαντάσου τον τώρα μετά από μερικά χρονάκια να έχει αφεθεί και να έχει παχύνει, καραφλιάσει ή οτιδήποτε άλλο ρίχνει την εμφάνισή του. Ε, ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι ο τύπος δεν πιάνει μία και από την κορυφή πέφτει στον βούρκο. Απότομη προσγείωση.

Κάθε άντρας που έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες έχει απορριφθεί ξανά και ξανά – είναι αναπόφευκτο. Στην πραγματικότητα, οι άντρες που ξεπερνούν τις περισσότερες απορρίψεις είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να πέσουν με τα μούτρα ακόμα πιο σκληρά στην δουλειά.

Τι περιμένεις λοιπόν; Τώρα είναι η σειρά σου. Ξεκινώντας από σήμερα, θέλω να γνωρίσεις τρεις νέες γυναίκες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. Στην χειρότερη κράτα και σημειώσεις στο κινητό ώστε να μην το ξεχνάς.

πωσ να εχω αυτοπεποίθηση
Κοπέλα που κοιμάνται, περιμένοντας εσένα να «ξυπνήσεις»

Περίμενε! Μην πανικοβάλλεσαι. Δεν σου είπα να τους χωθείς.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να ζητήσεις οδηγίες ή τόσο τολμηρό όσο το να δείξεις έμμεσα το ενδιαφέρον σου. Το θέμα είναι να το κάνεις. Αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο και ψάχνεσαι μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter