Ποιος έχει την πραγματική δύναμη στο φλερτ;

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να εχω αυτοπεποιθηση

Αν είσαι μπακουρομπάκουρος και δεν συναντάς τακτικά γυναίκες, αυτό το αρθράκι είναι για σένα.

Πολλά χρόνια πριν, παροκολουθούσα το Game of Thrones και μια φράση του Varys με έκανε να την σκέφτομαι για μέρες:

«Η εξουσία βρίσκεται εκεί όπου οι άντρες πιστεύουν ότι βρίσκεται. Είναι ένα τέχνασμα, μια σκιά στον τοίχο και ένας πολύ μικρός άνθρωπος μπορεί να ρίξει μια πολύ μεγάλη σκιά.»

Οι κοινές συμβουλές για ραντεβού λένε ότι όλα είναι επιλογή της γυναίκας και ότι οι πιθανότητες τις ευνοούν. Εκείνη διαλέγει εσένα. Αυτή είναι ο φύλακας της πύλης. Αν δεν της αρέσεις, την πάτησες.

Με τη σειρά τους, οι άντρες αισθάνονται αβοήθητοι. Νομίζουν ότι πρέπει να περιμένουν και να ελπίζουν ότι μια κοπέλα θα τους επιλέξει. Αν αυτό δεν συμβεί, είναι άτυχοι.

Δεν είναι αλήθεια. Είτε είσαι «για πάντα μόνος» είτε ευτυχισμένος με μια καταπληκτική γυναίκα, είναι δική σου απόφαση και κανενός άλλου. Έχεις τη δύναμη – απλά δεν την έχεις αναγνωρίσει ακόμα.

Μετά από μήνες κατάθλιψης που ακολούθησαν έναν χωρισμό, έπεσα πάνω σε κάποιες «συμβουλές για καμάκι» στο διαδίκτυο. Η ιδέα ότι θα μπορούσες να μάθεις ενεργά να γνωρίζεις γυναίκες μου έσκασε το μυαλό. Ότι μπορούσες να ξεκινήσεις μια συζήτηση με μια τυχαία κοπέλα κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Ήμουν επιφυλακτικός. Αλλά μετά από χρόνια που βγαίνω ο ίδιος και βοηθάω άλλους άντρες να κάνουν το ίδιο μέσω της κοινότητας μας – πλέον είμαι πιστός.

Τι σε εμποδίζει λοιπόν από το να γίνεις επιλεκτικός στο παιχνίδι του φλερτ;

Ο φόβος. Δεν υπάρχει τίποτα που να στέκεται φυσικά στο δρόμο σου. Τίποτα δεν σε κρατάει πίσω, εκτός από την εσωτερική σου φωνή που σε ταΐζει με μαλακισμένες δικαιολογίες. Και η αλήθεια είναι ότι αν την αφήσεις να σε παραλύσει, είσαι ο μόνος που θα καταλήξει να χάσει.

Σύμφωνα με την πολυετή εμπειρία μου, ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις αυτόν τον φόβο είναι μέσω της δράσης. Δεν μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου να σταματήσει να φοβάται. Πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι θα αρέσεις σε απίστευτες γυναίκες. Η μόνη απόδειξη είναι να έχεις μια όμορφη κοπέλα μπροστά σου, να γελάει με τα αστεία σου, να σου ρίχνει μάτιες και να σε αγγίζει παιχνιδιάρικα.

Αναπροσάρμοσε τη νοοτροπία σου. Σταμάτα να το σκέφτεσαι αυτό ως «ωχ σκατά, οι γυναίκες μπορεί να με χιλοπιτιάσουν». Άρχισε να το σκέφτεσαι ως το να βρεις γυναίκες που είναι αρκετά καλές για εσάς. Αντί να προσπαθείς να «κερδίσεις» κάθε κορίτσι που συναντάς, απλά προσπάθησε να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.

Ποια είναι; Μου αρέσει η προσωπικότητά της; Θα ήθελα να κάνει παρέα με τους φίλους μου; Έχει παρόμοια ενδιαφέροντα; Είναι κάποια με την οποία θα ήθελα να έχω μια διανοητική συζήτηση; Τι άλλο έχει εκτός από την εμφάνισή της;

Συνήθιζα να βγαίνω έξω και να ξοδεύω ένα τρελό ποσό ενέργειας με κάθε κορίτσι που μιλούσα. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε τίποτα, προσπαθούσα να κάνω κάτι να συμβεί. Δεν σκεφτόμουν να διαλέξω, απλά ήθελα μια κοπέλα να με διαλέξει.

Τελικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν καλύτερα να βρίσκω κορίτσια που μου φαίνονταν ενδιαφέροντα και πραγματικά μου άρεσαν. Αν δεν πετύχαινε με ένα κορίτσι, δεν πειράζει – απλά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Αν δεν τα πηγαίναμε καλά μέσα σε λίγα λεπτά ή με απέρριπτε, έλεγα αντίο χωρίς να κρατάω κακία. Μετά θα πήγαινα να μιλήσω σε κάποια άλλη.

Αυτή η δύναμη άλλαξε τα πάντα για μένα και το ένιωσαν και οι γυναίκες. Δεν φαινόμουν απελπισμένος ή σαν να τις χρειαζόμουν για να είμαι ευτυχισμένος. Αντίθετα, με έβλεπαν ως έναν άνθρωπο με επιλογές και αυτό έκανε εγγενώς την ελκυστικότητά μου να ανέβει στα ύψη.

Πάρε τον έλεγχο πάνω στο φλερτ. Αξιοποίησε αυτή τη δύναμη και χρησιμοποίησέ την για να βρεις ανθρώπους που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σου. Μην συνεχίζεις να βάζεις τις γυναίκες σε ένα βάθρο και να αφήνεις τους φόβους σου να σαμποτάρουν τη δική σου ολοκλήρωση.
Μέσα στην σελίδα μας, έχουμε κυκλοφορήσει το ηλεκτρονικό βιβλίο μας με την ονομασία Μυστικά Αξίας. Αναλύει όλα όσα χρειάζεσαι για να προσεγγίσεις τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Είναι ένας οδηγός για το χάος και την παραπληροφόρηση γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις. Ρίξε μία ματιά και θα γουστάρεις την ζωή σου διαβάζοντάς το.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter