Αποτελεσματικές Σεξουαλικές Στρατηγικές για Έξυπνους Παίκτες

αποτελεσματικες-σεξουαλικες-στρατηγικες-για-εξυπνους-παικτες

Ίσως είσαι έξυπνος. Είσαι καλός με τους αριθμούς, γράφεις κώδικα, η μαμά σου ήταν περήφανη για τους καλούς σου βαθμούς στην ορθογραφία, ίσως έκανες speedrun το Elden Ring ή δεν ξέρουμε με τι άλλο μπορεί να κάνεις. Αλλά όταν πρόκειται για το φλερτ, είσαι, άραγε, έξυπνος εκεί που πραγματικά έχει σημασία;

Επειδή δεν είναι όλες οι νοημοσύνες ίσες. Η νοημοσύνη του ζευγαρώματος είναι η πιο σχετική νοητική ικανότητα που θα σε βοηθήσει να βρεις μία αξιόλογη κοπέλα και να απολαύσετε μαζί τα δύο πιτσουνάκια μια ποιοτική σχέση.

Αυτό το άρθρο θα σου μάθει τι είναι η νοημοσύνη ζευγαρώματος, τι δεν είναι, γιατί έχει σημασία και πώς μπορείς να αναπτύξεις τη νοημοσύνη ζευγαρώματος.

Περιεχόμενα
 1. Τι είναι η νοημοσύνη ζευγαρώματος;
 2. Οι διάφοροι τύποι νοημοσύνης
 3. Ο «μύθος του μειονεκτήματος της νοημοσύνης»
 4. Γιατί οι γυναίκες είναι επιλεκτικές όσον αφορά τη νοημοσύνη;
 5. Χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη νοημοσύνη
 6. Γιατί η νοημοσύνη του ζευγαρώματος μετράει περισσότερο;
 7. Πώς να αυξήσεις τη νοημοσύνη του ζευγαρώματος
 8. Κακές συμβουλές για τη νοημοσύνη ζευγαρώματος
 9. Πώς να επιδείξεις την ευφυΐα σου με τον σωστό τρόπο

Τι είναι η νοημοσύνη ζευγαρώματος;

Νοημοσύνη ζευγαρώματος είναι το σύνολο των γνωστικών και διανοητικών ικανοτήτων, καθώς και η γνώση και η επάρκεια της δυναμικής της εξουσίας και των σεξουαλικών στρατηγικών που υποστηρίζουν την αποτελεσματική επιλογή συντρόφου, το φλερτ, την αναπαραγωγή και τη διαχείριση των σχέσεων.

Μπερδεύτηκες; Σκέφτεσαι τι θα έλεγε η μαμά σου αν δεν καταλάβαινες γρι σχετικά με τη νοημοσύνη ζευγαρώματος; Μην ανησυχείς, θα σε καθοδηγήσουμε ώστε να γίνουν όλα ξεκάθαρα ΚΑΙ δεν θα σε καρφώσουμε.

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος περιλαμβάνει τις ψυχολογικές ικανότητες που αφορούν τον ανταγωνισμό, καθώς και την κατανόηση των κινήτρων των αντιπάλων και των συντρόφων.

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος πιθανότατα δεν είναι η τελευταία μόδα για την επινόηση νέων τύπων νοημοσύνης, αλλά έχει μετρηθεί ότι «αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της διακύμανσης της επιτυχίας ζευγαρώματος» (Geher, Kaufman, 2016).

Οι διάφοροι τύποι νοημοσύνης

Η βιβλιογραφία σχετικά με τους τύπους νοημοσύνης είναι μεγάλη και αντιφατική.

Ορισμένοι μάλιστα αρνούνται την ύπαρξη διαφορετικών τύπων νοημοσύνης. Και αυτό από μόνο του εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων.

Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην κοινωνική νοημοσύνη του Elon Musk, ή στην επιστολή του Albert Einstein προς τη γυναίκα του, και θα γίνει φανερό ότι κάποιοι άνδρες με σούπερ υψηλό IQ καταλαβαίνουν ελάχιστα για την ψυχολογία, το ζευγάρωμα και το αντίθετο φύλο.

Να πώς ο ψυχολόγος Geoffrey Miller ομαδοποιεί τους διάφορους τύπους νοημοσύνης:

hsKG734A80OLcsLXpToDd z1gKLy38eUFjRa71gYmVzSJ oe5 3xlQikNEp P D6S7eF6A4L H7FT03Dhta2w736RMIXAqWMEtd3X7Oe5BUs11rj4dSGeQDkaEp7GpCwhKFbY9djkVB7JF7Ng

Στην πραγματικότητα, τα θέματα της νοημοσύνης και των διαφόρων υποκατηγοριών της είναι αρκετά πολύπλοκα, οπότε μην θαρρείς το παραπάνω διάγραμμα ως βαθιά επιστημονικό, αλλά περισσότερο ως ένα εργαλείο που θα σου δίνει μια γρήγορη ιδέα, περί τίνος πρόκειται.

Όλοι οι τύποι νοημοσύνης στην πραγματικότητα επικαλύπτονται μεταξύ τους περισσότερο από ό,τι δείχνει αυτό το διάγραμμα. Και η «νοημοσύνη ζευγαρώματος» βρίσκεται στο κέντρο όχι επειδή είναι απαραίτητα πιο σημαντική, αλλά επειδή είναι το επίκεντρο αυτού του άρθρου.

Ας επανεξετάσουμε τους τύπους νοημοσύνης.

1. Γενική νοημοσύνη

Η γενική νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή, επειδή προβλέπει όλες τις υπόλοιπες και είναι αυτό που οι γυναίκες προσπαθούν έμμεσα να αξιολογήσουν όταν σε γνωρίζουν.

Ωστόσο, το να είσαι απλώς έξυπνος δεν λέει τίποτα για την ελκυστικότητά σου και τη σεξουαλική σου αγοραστική αξία (Sexual Market Value). 

Με απλά λόγια: ο δείκτης νοημοσύνης από μόνος του δεν κάνει τίποτα για να αυξήσει την ελκυστικότητα. 

Ναι, υπάρχουν μερικοί sapiosexual και, ναι, δεν είναι απλώς ένα πράγμα που βάζουν κάποιες τρελές στο προφίλ τους στο Tinder, υπάρχει (Gignac et. al., 2017).

Αλλά ακόμη και τότε, οι σαπιόφιλες (omg, τι λέξη κι αυτή) δεν έχουν ιδέα πώς να αξιολογήσουν τη νοημοσύνη, εκτός αν το ευφυές άτομο ξέρει πώς να μεταδώσει αυτή τη νοημοσύνη.

Ναι, την κατάλληλη στιγμή, η καθαρή επίδειξη «εξυπνάδας» μπορεί να λειτουργήσει και επιπλέον μπόνους πόντοι αν συνοδεύεται από πάθος. Αλλά πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή.

Η εξυπνάδα που παρουσιάζεται με λάθος τρόπο, με το να είσαι αυτάρεσκος ή να υποτιμάς τους άλλους, μπορεί να είναι ακόμα και αρνητική. 

Πότε λοιπόν η εξυπνάδα γίνεται σχετική με το φλερτ;

Η εξυπνάδα γίνεται περιζήτητο χαρακτηριστικό μόνο όταν τη μεταδίδεις κατάλληλα και μέσω σημάτων που σχετίζονται με το ζευγάρωμα.

Για παράδειγμα: χιούμορ, συναισθηματική σύνδεση, διανοητική κυριαρχία και το να ακούγεσαι έξυπνος. Ή, επίσης, μέσω τεχνικών αποπλάνησης που μερικές φορές αναφέρονται ως «παιχνίδι» (δηλ.: push-pull κ.λπ.)

2. Κοινωνική νοημοσύνη

Η κοινωνική νοημοσύνη είναι η ικανότητα κατανόησης των ενδιαφερόντων και των κινήτρων των άλλων ανθρώπων και η αποτελεσματική λειτουργία μέσα σε κοινωνικές ομάδες για την επίτευξη τόσο προσωπικών όσο και κοινών στόχων.

Η κοινωνική ευφυΐα είναι ελκυστική τόσο άμεσα στο φλερτ, όσο και έμμεσα για όσα επιτρέπει στους άνδρες να επιτύχουν.

Οι κοινωνικά ευφυείς άνδρες είναι καλύτεροι στη συνεργασία με άλλους, στην απόκτηση κύρους μέσα σε ομάδες, στην αναρρίχηση στην κοινωνική ιεραρχία και στην απόκτηση ηγετικών ρόλων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι επίσης ιδιαίτερα ελκυστικά στη σεξουαλική αγορά.

Επειδή μερικοί πολύ έξυπνοι άντρες δεν είναι καλοί κοινωνικά, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της κοινωνικής νοημοσύνης και της γενικής νοημοσύνης, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια: τα δύο συνδέονται.

3. Συναισθηματική νοημοσύνη

Η ικανότητα να κατανοείς και να αξιολογείς τα συναισθήματά σου για να καθοδηγείς την αποτελεσματική σκέψη και συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την ικανότητα να διαβάζεις τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Όπως και για την κοινωνική νοημοσύνη, η γενική νοημοσύνη και η συναισθηματική νοημοσύνη συσχετίζονται άμεσα.

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι καλύτεροι τόσο στη διαχείριση των συναισθημάτων τους όσο και στη δημιουργία καλύτερων συναισθηματικών δεσμών με τους άλλους.

Περιττό να πούμε να μην συγχέεις τη συναισθηματική νοημοσύνη με το να είσαι «ευαίσθητος».

Οι συναισθηματικά ευφυείς άντρες είναι καλύτεροι σαγηνευτές, επειδή ξέρουν πότε να πιέσουν και πότε να κάνουν πίσω, πότε να μιλήσουν λίγο παραπάνω και πότε είναι ώρα για μια τολμηρή κίνηση. Και είναι και καλύτεροι σύντροφοι για τη ζωή.

Οι άντρες με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι επίσης λιγότερο επικίνδυνοι τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τα παιδιά, γεγονός που καθιστά αυτούς τους άντρες ιδανικούς υποψήφιους για μακροχρόνιες σχέσεις. 

Και επειδή αυτοί οι άντρες είναι λιγότερο κυκλοθυμικοί και ελέγχουν καλύτερα τα συναισθήματά τους, τους βοηθά επίσης να γίνουν ηγέτες των σχέσεων.

Τέλος, υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των γυναικών για εκείνους τους λίγους άντρες με πραγματικά υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες που μπορούν να μπουν στο μυαλό τους και να ξέρουν τι σκέφτονται. Και αν μπορεί να τους το εξηγήσει κιόλας, αυτό είναι επίσης διανοητική κυριαρχία.

4. Λεκτική νοημοσύνη

Η λεκτική νοημοσύνη είναι η ικανότητα κατανόησης τόσο του προφορικού όσο και του γραπτού λόγου, καθώς και η ικανότητα να μιλάς και να γράφεις καλά.

Η λεκτική νοημοσύνη, που μερικές φορές αναφέρεται ως «γλωσσική νοημοσύνη» είναι ο βαθμός στον οποίο ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα για να επιτύχει στόχους.

Και δεδομένου ότι οι άνθρωποι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη γλώσσα για την επικοινωνία, το να έχεις υψηλή λεκτική νοημοσύνη σημαίνει ότι είσαι καλός στο να παίρνεις αυτό που θέλεις -που είναι και ο ορισμός της δύναμης.

Και φυσικά, η λεκτική νοημοσύνη έχει ιδιαίτερη θέση στο φλερτ και στα ραντεβού. Σκέψου το. Τι κάνουν μία γυναίκα και ένας άντρας, κατά τη συνάντησή τους; Στο 99% των περιπτώσεων, μιλάνε.

Ορίστε και οι πιο σημαντικές δεξιότητες φλερτ ώστε να έχεις στα υπόψιν:

 • Η ικανότητά να αφηγείσαι καλές ιστορίες
 • Το χιούμορ
 • Συναρπαστική συζήτηση
 • Καλή ροή της συζήτησης
 • Ενεργή ακρόαση 

5. Πρακτική νοημοσύνη

Η πρακτική νοημοσύνη είναι η νοημοσύνη που σχετίζεται πιο πολύ από όλες με τον πραγματικό κόσμο.

Περιλαμβάνει τόσο τη χειρωνακτική επιδεξιότητα, την επιδιόρθωση πραγμάτων στο σπίτι, όσο και την «εξυπνάδα της πιάτσας».

Περιλαμβάνει, επίσης, την ικανότητα κατασκευής αυτοσχέδιων συσκευών για την επίτευξη στόχων, την οποία θα δείτε συχνά σε ταινίες (ο Iron Man σίγουρα, πέραν των άλλων, διαθέτει πρακτική νοημοσύνη).

Στα κοριτσόπουλα αρέσει πάντα οι άντρες να δείχνουν πρακτική ευφυΐα, επειδή οι άντρες με πρακτική ευφυΐα αναζητούν τρόπους να ελέγχουν το περιβάλλον και να κερδίζουν.

Η πρακτική νοημοσύνη είναι ο τρόπος με τον οποίο βγήκαμε από τη λίθινη εποχή και είναι η πραγματική αρχική ώθηση πίσω από τη μηχανική υψηλής τεχνολογίας.

Οι γυναίκες εκτιμούν ενστικτωδώς την υψηλή πρακτική νοημοσύνη, επειδή πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι δυνητικοί σύντροφοι και μπαμπάδες βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο πρακτικής επίλυσης προβλημάτων.

Τη σήμερον ημέρα η πρακτική νοημοσύνη περιλαμβάνει:

 • Διακόπτες κυκλωμάτων
 • Κινητήρες αυτοκινήτων
 • Χάρτες
 • Φορολογικά έντυπα
 • Συνταγές φαγητών
 • Λειτουργία όπλων

6. Ακαδημαϊκή νοημοσύνη

Αυτό είναι που μετράται συχνότερα με τα τεστ IQ.

Και είναι επίσης ο τύπος νοημοσύνης που οι άνθρωποι συνδέουν περισσότερο με τη γενική νοημοσύνη. Και όμως, δεν συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την επιτυχία στα ραντεβού και τη σεξουαλική ζωή.

Ορισμένοι ακαδημαϊκοί, όμως, αρέσκονται να προσκολλώνται στην ιδέα ότι η «πραγματική» νοημοσύνη φαίνεται μόνο στους διαδρόμους του πανεπιστημίου και σε συζητήσεις με μεγάλες λέξεις που πετιούνται.

Αλλά όλα αυτά είναι φυσικά ένα παιχνίδι του status. Οι ακαδημαϊκοί που τοποθετούν την ακαδημαϊκή νοημοσύνη «υψηλότερα» από άλλες νοημοσύνες υπονοούν έμμεσα ότι είναι κάπως «καλύτεροι» από έναν καλό υδραυλικό ή έναν αποτελεσματικό εραστή. Κούνια που τους κούναγε.

7. Νοημοσύνη ζευγαρώματος

Υπάρχουν επίσημοι και καλά αναγνωρισμένοι τρόποι αύξησης και επεξεργασίας όλων των παραπάνω μορφών νοημοσύνης.

Ωστόσο, κανείς δεν διδάσκει πώς να βρίσκεις και να διατηρείς αποτελεσματικά έναν σύντροφο, κάτι που είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους περισσότερους ανθρώπους.

Μην αγχώνεσαι. Το GentlemenOnly θα σου δείξει τον δρόμο και για αυτό.

Ο «μύθος του μειονεκτήματος της νοημοσύνης»

Silhouette of Man

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η νοημοσύνη δεν έχει σημασία στο φλερτ. Είναι αρκετά αστείο, αυτός ο μύθος διαιωνίζεται από τους έξυπνους άντρες, και ακόμη περισσότερο από τους μη έξυπνους.

Όταν αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους τα πάνε άσχημα στο φλερτ, θα είναι οι πρώτοι που θα πουν ότι «η ευφυΐα δεν έχει σημασία στο φλερτ».

Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι τύποι είναι θύματα ψυχολογικών μηχανισμών αυτοάμυνας. Προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δική τους αυτοεκτίμηση κατηγορώντας τους άλλους για βλακεία και διατηρώντας τη δική τους περσόνα του «έξυπνου».

Το λάθος εδώ είναι διπλό:

1. Συγχέουμε την «εξυπνάδα του διαβαστερού» η οποία είναι μόνο ένας τύπος νοημοσύνης, με την «ευφυΐα»

2. Υποθέτοντας ότι ο επιτυχημένος αθλητής ή μοντέλο είναι χαζός, κάτι που μπορεί να μην ισχύει.

Οι πιθανότητες ο αθλητής να είναι χαζός είναι μικρότερες από ό,τι για οποιονδήποτε άλλο τυχαίο άνθρωπο. Ο επιτυχημένος αθλητής έμαθε να κυριαρχεί στο άθλημά του και στους κανόνες του –πρακτική νοημοσύνη.

Αν είναι σε ομαδικό άθλημα και ακόμη περισσότερο αν είναι ο αρχηγός της ομάδας, αυτό είναι όλη η κοινωνική νοημοσύνη. Και αν μπορεί να πειράζει, να αστειεύεται και να μιλάει, είναι επίσης λεκτική νοημοσύνη, πράγμα που τον κάνει να έχει το πλήρες πακέτο.

Παρεμπιπτόντως, μπορείς να δεις ότι αυτούς τους «ψεύτικους μύθους» διαδίδει ο καθένας που δεν έχει επιτυχία και θέλει να διατηρήσει την αυτοεκτίμησή του.

Ο Εμίρ ο κακομοίρ λέει ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο πλούσιους άντρες, δικαιολογώντας έτσι τον εαυτό του για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που του λείπουν. Και το «καλό παιδί» λέει ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο μαλάκες, δικαιολογώντας έτσι το γεγονός ότι ενδεχομένως είναι πιεστικός.

Γιατί οι γυναίκες είναι επιλεκτικές όσον αφορά τη νοημοσύνη;

Από εξελικτική άποψη, είναι πολύ λογικό οι γυναίκες να προτιμούν τους πιο έξυπνους άντρες. Η ευφυΐα δεν είναι μόνο ένας ισχυρός δείκτης της επιτυχίας ενός ατόμου, αλλά συμπίπτει επίσης με τη συμμετρία του σώματος, τη σωματική υγεία και τη μακροζωία. Και επίσης σχετίζεται και με την κληρονομικότητα.

Η νοημοσύνη λειτουργεί και ως δείκτης απουσίας αρνητικών χαρακτηριστικών. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα πολύ πολύπλοκο όργανο και είναι εύκολο να το χαλάσει κανείς.

Οι έξυπνοι άνθρωποι και οι άνθρωποι με υγιείς εγκεφαλικές λειτουργίες έχουν λιγότερες μεταλλάξεις που χαλάνε τον εγκέφαλό τους. Έτσι, επιλέγοντας έναν άντρα που είναι έξυπνος, μια γυναίκα αποκτά ένα τεράστιο εύρος γενετικών πλεονεκτημάτων.

Χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη νοημοσύνη

Μελέτη του BBC σε 120.000 ανθρώπους σε πενήντα τρεις χώρες έδειξε ότι τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός μακροχρόνιου συντρόφου ήταν, κατά σειρά:

 • Νοημοσύνη
 • Χιούμορ (που είναι μια μορφή ευφυΐας)
 • Ειλικρίνεια
 • Ευγένεια
 • Σωματική ελκυστικότητα
 • Ηθικές αξίες
 • Επικοινωνιακές δεξιότητες (μια άλλη μορφή νοημοσύνης)
 • Αξιοπιστία

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται τουλάχιστον εν μέρει από τη νοημοσύνη.

Το χιούμορ και οι επικοινωνιακές δεξιότητες εξαρτώνται από τη λεκτική νοημοσύνη. Η ευγένεια και οι ηθικές αξίες εξαρτώνται από τη συναισθηματική νοημοσύνη. Και η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία εξαρτώνται εν μέρει από την κοινωνική νοημοσύνη.

Υπάρχουν πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αύξηση της σεξουαλικής αξίας του ατόμου στην αγορά και τα οποία επίσης συνδέονται με τη νοημοσύνη.

Ευφυείς άνθρωποι:

 • Αποκτούν περισσότερη δύναμη και θέση στη ζωή
 • Συγκεντρώνουν πόρους
 • Θυμούνται περισσότερα πράγματα (συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων που σχετίζονται με τη σωματική άσκηση, όπως οι αγαπημένες σεξουαλικές στάσεις της)
 • Είναι πιο ώριμοι σε κάθε ηλικία
 • Χαμηλότερα ποσοστά εθισμού στα ναρκωτικά και ανεργίας
 • Έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο και να αποφύγουν τον τυχαίο θάνατο
 • Αποτελούν καλύτερους μέντορες και δασκάλους για τα παιδιά

Γιατί η νοημοσύνη του ζευγαρώματος μετράει περισσότερο;

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος ΔΕΝ είναι «ανώτερη» από οποιονδήποτε άλλο τύπο νοημοσύνης με οποιονδήποτε τρόπο.

Έχει μεγαλύτερη σημασία για το ζευγάρωμα, όμως. Για να φτιάξεις έναν σωλήνα ή ένα αυτοκίνητο, η πρακτική νοημοσύνη έχει μεγαλύτερη σημασία. Για να κατανοήσεις πολύπλοκες εξισώσεις και να τα πας καλά στην έρευνα, η ακαδημαϊκή νοημοσύνη έχει μεγαλύτερη σημασία. Και για να πηδήξεις περισσότερες γυναίκες και να απολαύσεις καλύτερες σχέσεις, η ευφυΐα ζευγαρώματος έχει μεγαλύτερη σημασία.

Η ευφυΐα ζευγαρώματος βοηθά τους άντρες να πηδήξουν με δύο τρόπους:

 • Κάνει το φλερτ πιο ομαλό (άμεσος τρόπος)
 • Σηματοδοτεί τη γενική ευφυΐα και τα καλά γονίδια (έμμεσος τρόπος)

Πώς να αυξήσεις τη νοημοσύνη του ζευγαρώματος

1. Διάβασε σχετικά βιβλία και μάθε για την ανθρώπινη φύση και την ψυχολογία.

nOH2LfDfVAAQFqOuUKX1MBk1XjytF13upvrigHoPe mTEj95c4uh3b9nDXhgSvKoxohd0CCKnuzMV53wl9fmysuqMtOdXBF3FTci1O4Tm11
Μάθε περισσότερα εδώ

2. Μάθε για την ψυχολογία του ζευγαρώματος.

Από εξελικτική άποψη, η ψυχολογία μας βασίζεται σε δύο μόνο πράγματα: την επιβίωση και την αναπαραγωγή (και το συμβιβασμό μεταξύ των δύο).

3. Μάθε για τη δυναμική της δύναμης του φλερτ.

Η συνεργασία είναι ισχυρότερη από τον ανταγωνισμό.

Αλλά ο ανταγωνισμός είναι επίσης υπαρκτός, και ενδεχομένως επικίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει να μάθεις για τη σεξουαλική σύγκρουση και τη δυναμική ισχύος των ραντεβού.

4. Μάθε καλές στρατηγικές αποπλάνησης:

5. Απέκτησε όσο περισσότερη εμπειρία γίνεται.

Η θεωρητική γνώση και η προσωπική εμπειρία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αλλά αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο μία, είναι απλό: η πρακτική εμπειρία σου δίνει τις πραγματικές πιθανότητες να αποκτήσεις  κοπέλες. Το απλό διάβασμα, δεν το κάνει.

Ααα… και κράτα σημειώσεις σε ό,τι κάνεις. Βγες έξω, γνώρισε γυναίκες. Αναλογήσου τι συνέβη, και θα αυξήσεις την αποτελεσματικότητά σου.

6. Κάνε γυναίκες φίλες.

Group of Women Wearing Bikini on Body of Water

Ναι, δεν πρέπει να μπεις στο friendzone. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις γυναίκες φίλες.

Για την ακρίβεια, όσο περισσότερες γυναίκες φίλες έχεις, τόσο περισσότερα μπορείς να μάθεις για τη γυναικεία ψυχολογία. Το κόλπο, βέβαια, είναι να της κάνεις να νιώθουν ελεύθερες να μιλήσουν για οτιδήποτε χωρίς να κριθούν.

7. Ανέπτυξε κριτική σκέψη.

Η κριτική σκέψη είναι η υπερδύναμη που σε προστατεύει από το δηλητήριο του φιδιού, τους ψευτογκουρού που εξυπηρετούν τον εαυτό τους και τους άσχετους συμβουλάτορες.

Μόλις αποκτήσεις την κριτική σκέψη, μπορείς πραγματικά να διαβάσεις και να μάθεις από οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

8. Βρες μέντορες και συνδίασε επιστήμη με εμπειρία.

Το φλερτ είναι μια τεράστια βιομηχανία, στην οποία φυσικά υπάρχουν και πολλοί κομπογιαννίτες.

Ιδανικά, θέλεις ένα μείγμα τόσο επιστημονικής θεωρίας όσο και εμπειρίας. Το να έχεις μόνο το ένα είναι περιοριστικό, ειδικά αν η εμπειρία σου δεν είναι πολύ μεγάλη.

Ο τύπος που έχει πάει με περισσότερες από χίλιες γυναίκες ΔΕΝ ξέρει πάντα και απαραίτητα πολλά για τις γυναίκες. Μπορεί απλώς να τυχαίνει να είναι διάσημος ή σούπερ ελκυστικός. Ή μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια στρατηγική, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ή να μην λειτουργήσει καλά για σένα -και γι’ αυτό μερικές φορές αναγκάζω τον εαυτό μου να πηγαίνει σε κλαμπ και μπαρ, παρόλο που δεν μου αρέσει-.

Και ο τύπος που μελετά την έλξη δεν έχει την εμπειρία να διακρίνει την «έλξη στα χαρτιά» ή αυτά που λένε και αναφέρουν οι άνθρωποι, από αυτά που μπορούν να λειτουργήσουν πραγματικά στην πραγματική ζωή.

9. ΜΗΝ ακούς τις συμβουλές των φίλων σου.

Αν είχα ένα bitcoin κάθε φορά που ένας άσχετος τύπος έδινε συμβουλές για το φλερτ… παίζει να ήμουν και εκατομμυριούχος τώρα.

Ως γενικός κανόνας, απόφυγε ό,τι σου λένε οι φίλοι σου. Ειδικά αν αυτοί οι φίλοι δεν πηδάνε. Οι περισσότεροι τύποι δεν δίνουν πραγματικά συμβουλές που είναι χρήσιμες, απλώς «προσποιούνται ότι ξέρουν» για να κερδίσουν κοινωνικό κύρος. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις γυναίκες και την αποπλάνηση.

Ακόμη και μερικοί από τους ανθρώπους που διδάσκουν φλερτ και αποπλάνηση δεν είναι πάντα πραγματικοί ειδικοί.

Κακές συμβουλές για τη νοημοσύνη ζευγαρώματος

Υπάρχουν πολλές συμβουλές όσον αφορά το φλερτ. Κάποιες από αυτές είναι καλές, ενώ κάποιες άλλες είναι άστα να πάνε.

Παράδειγμα κακής συμβουλής για φλερτ:

1. Γενικεύσεις

Σε πολύ βασικό επίπεδο, ξεκινούν με το «όλοι οι άντρες είναι…» και «όλες οι γυναίκες είναι…»

Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

 • Στους άντρες αρέσει να κυνηγούν
 • Οι γυναίκες θέλουν χρήματα

Υπάρχουν όμως και λιγότερο προφανείς γενικεύσεις, όπως «το να κινείσαι πιο γρήγορα είναι (πάντα) καλύτερο» ή «το να τον κάνεις να περιμένει είναι (πάντα) καλύτερο».

Ακόμη και οι κατά τα άλλα πολύ καλές πηγές δεν είναι απρόσβλητες από τις γενικεύσεις.

2. Φτιαγμένη εξελικτική ψυχολογία

Η εξελικτική ψυχολογία είναι η νέα θλιβερή επιστήμη.

Όχι επειδή δεν είναι καλή, αλλά επειδή κάθε ηλίθιος επινοεί εξελικτικές θεωρίες. Ως γενικός κανόνας, μείνε μακριά από όποιον χρησιμοποιεί την εξελικτική για να πουλήσει κάτι ή για να υποστηρίξει μια ισχυρή ιδεολογία στην οποία είναι έντονα προσκολλημένος (π.χ.: εξτρεμιστές μεταξύ φεμινιστριών και συγγραφείς του red pill).

3. Εστίαση σε ένα θέμα

Ορισμένοι συγγραφείς ή πηγές εστιάζουν μόνο στη μία πλευρά του νομίσματος.

Για παράδειγμα: 

 • Οι συνηθισμένες συμβουλές επικεντρώνονται στα συναισθήματα
 • Το κόκκινο χάπι (red pill) εστιάζει στη σεξουαλική σύγκρουση: και χάνει τις ευκαιρίες για συνεργασία και διαχείριση της σχέσης
 • Οι συμβουλές για το καμάκι επικεντρώνονται στην ενεργό προσπάθεια: αφορά την προσέγγιση πολλών γυναικών, ξεχνώντας τις βαθύτερες δυναμικές εξουσίας και παραλείποντας δυνητικά πιο αποτελεσματικές στρατηγικές 
 • Η αυτοανάπτυξη επικεντρώνεται σε παθητικές αξίες και ξεχνά ότι η εμπειρία έχει σημασία

Όλοι τους έχουν δίκιο. Ακόμα και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, έχουν κάποια καλά πράγματα να πουν. Αλλά εστιάζοντας σε ένα μόνο στοιχείο της εξίσωσης, πολλοί συγγραφείς σε αυτές τις θέσεις χάνουν το πλήρες δάσος.

4. Λύσεις ενός θέματος

Ξέρεις τώρα, πράγματα όπως:

 • Γίνε πλούσιος
 • Να κάνεις παιχνίδι
 • Γίνε φέτες

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι συχνά απευθύνονται σε παιδιά που δεν είναι ακόμα αρκετά ολοκληρωμένα. Έτσι, οι (πολύ) λίγοι που όντως τα καταφέρνουν καλά με μονοθεματικές λύσεις, καταλήγουν πολύ ανισόρροποι.

Λίγοι άντρες γίνονται καλοί σε μία από αυτές.  Και ενώ το να γίνουν καλοί σε μία μόνο πτυχή θα αυξήσει το SMV τους, δεν θα το αυξήσει σχεδόν αρκετά σε σύγκριση με εκείνους που έχουν πάρει μια ευρύτερη οπτική γωνία στην αυτοανάπτυξη.

Το να είσαι πλούσιος, ενώ εξακολουθείς να είσαι χαμηλά σε νοημοσύνη ζευγαρώματος, αυξάνει μόνο τον κίνδυνο να σε χρησιμοποιήσουν κάποιες χρυσοθήρες.

Θέλεις να δεις ένα παράδειγμα; Απλά δες τη σχέση του Elon Musk με την Talulah Riley.

Το να εστιάζεις μόνο στο «παιχνίδι» θα σε μετατρέψει σε μύγα του μπαρ και αυτό θα γίνεται όλο και πιο θλιβερό όσο μεγαλώνεις.

Και γι’ αυτό, στο τέλος της ημέρας, για να είσαι επιτυχημένος τόσο στα ραντεβού όσο και στη ζωή, χρειάζεσαι πραγματικά μια ολιστική προσέγγιση.

5. Συμβουλές με βάση αυτό που προτιμά κανείς (όχι αυτό που λειτουργεί)

Οι άνθρωποι συχνά δεν δίνουν συμβουλές με βάση το τι λειτουργεί.

Ή ακόμη και σε αυτό που πιστεύουν.

Δίνουν συμβουλές με βάση αυτό που επέλεξαν και αυτό που τους κάνει να αισθάνονται καλά.

Οι άνθρωποι υπερασπίζονται τη θέση της επιλογής τους επειδή χρειάζονται επιβεβαίωση και διαβεβαίωση ότι το κάνουν σωστά.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Ο γυμναστής λέει ότι οι μύες σε κάνουν να πηδήξεις (δηλαδή: «Το κάνω σωστά, ακολούθησέ με»).
 • Ο PUA λέει ότι όλα έχουν να κάνουν με το παιχνίδι (δηλαδή: «Το κάνω σωστά, ακολούθησέ με»).
 • Ο φτωχός τύπος λέει ότι όλα έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική κλιμάκωση (δηλ.: «Δεν είμαι σε μειονεκτική θέση επειδή δεν έχω λεφτά»).
 • Ο διάσημος τύπος λέει ότι όλα έχουν να κάνουν με την ατμόσφαιρα ή όπως είναι της μοδώς, τα vibes (δηλ.: «Δεν έχω εύκολο πήδημα επειδή είμαι διάσημος, είναι λόγω της προσωπικότητάς μου»).
 • Και όσοι αναζητούν το «lifestyle game» δείχνουν τα χαρέμια των σταρ και των εκατομμυριούχων (δηλ.: «δεν είναι ότι φοβάμαι να προσεγγίσω γυναίκες, είναι ότι δουλεύω το long game»).

Και στην πραγματικότητα όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι χρήσιμα.

Αλλά αυτό που λειτούργησε για αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είναι απαραίτητα η καλύτερη στρατηγική για σένα. Και σίγουρα δεν είναι η μόνη στρατηγική για επιτυχία στις γνωριμίες.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μιας συγκεκριμένης στρατηγικής δεν έχουν καν επιτυχία με αυτήν.

Αλλά:

 • Προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πείθοντας τους άλλους
 • Παραπλανούν τον ανταγωνισμό για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (τεχνική χειραγώγησης)

6. Η αλήθεια: Βρες τον δικό σου δρόμο

Η ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά είναι πολύπλοκη. Και η ανθρώπινη συμπεριφορά ζευγαρώματος είναι επίσης πολύπλοκη, με διαφορετικές και μερικές φορές αντίθετες στρατηγικές που λειτουργούν ή δεν λειτουργούν ανάλογα με το άτομο, τις περιστάσεις, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Με απλά λόγια, δεν είναι όλα για όλους.

Αυτά είναι καλά νέα. Σημαίνει ότι, αν καταλάβεις το παιχνίδι, μπορείτε να βρεις κάτι που να λειτουργεί για την προσωπικότητά σου και το είδος των συντρόφων που σου αρέσουν.

Πώς να επιδείξεις την ευφυΐα σου με τον σωστό τρόπο

Εντάξει, η ευφυΐα μετράει. Πώς, όμως, μπορώ να το κάνω σωστά; Πώς επιδεικνύω την ευφυΐα μου με τον κατάλληλο τρόπο;

Σου παρουσιάζουμε τους τρόπους με σειρά σπουδαιότητας:

1. Μετάδωσε την αίσθηση του χιούμορ σου 

image 6

Ναι, είναι αλήθεια ότι στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που τις κάνουν να γελούν (Bressler et. al., 2005) και το καλό χιούμορ προβλέπει την επιτυχία στο ζευγάρωμα (Greengross and Miller, 2011).

Και είναι λογικό να αρέσουν στις γυναίκες οι άνδρες που τις κάνουν να γελούν, επειδή η καλή αίσθηση του χιούμορ αποκαλύπτει ευφυΐα πολλαπλών ποικιλιών.

Μην το παρακάνεις βέβαια με το χιούμορ. Η ραχοκοκαλιά της συζήτησής θα πρέπει να αφορά τη γνωριμία με ένα άτομο, και το χιούμορ θα πρέπει να πασπαλίζεται από πάνω για να την κάνει επίσης διασκεδαστική και ελκυστική.

Μίλα για σημαντικά πράγματα και μετά κάνε ένα μικρό αστείο ή πειράγματα για να ελαφρύνεις τη διάθεση. Μίλα περισσότερο για σημαντικά πράγματα, και μετά άλλο ένα αστείο. Και μετά επανέλαβε το αυτό.

2. Μάθε δεξιότητες συνομιλίας και αφήγησης ιστοριών

Αυτό που πρεσβέυεις και βγάζεις προς τα έξω είναι ένα προΪόν. Το πώς το παρουσιάζεις είναι το μάρκετινγκ. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, το μάρκετινγκ είναι σημαντικό.

Όταν μιλάς για τον εαυτό σου, τον παρουσιάζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Όταν ρωτάει για τα πιο τυπικά πράγματα, όπως «ποια είναι η δουλειά σου», «τι σου αρέσει να κάνεις» ή «τι γίνεται με τους πρώην σου», έχεις μια σαφή, ελκυστική, αστεία απάντηση;

Αν όχι, σου αναθέτουμε εργασία για το σπίτι: προετοίμασε τις απαντήσεις σε αυτές τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

3. Κράτα ένα μυστήριο. Άσε την να βάλει φαντασία να γεμίσει τα κενά

Όταν αφηγείσαι την ιστορία σου, είναι πάντα πιο ενδιαφέρον να αφήνεις κάποια κενά που πρέπει να συμπληρωθούν. Και είναι πάντα πιο καλύτερο αν σου ζητάει η ίδια περισσότερες πληροφορίες, αντί να τα λες όλα εσύ.

Για παράδειγμα, αντί να πεις: «Μετακόμισα στην πόλη επειδή ήθελα να βρω μια καλή δουλειά» που είναι αρκετά απλό, μπορείς να πεις: «Μετακόμισα εδώ επειδή είμαι ένας τύπος που απαιτεί περισσότερα από τη ζωή.» (πςςς, πόσο πιο περιπετειώδες ακούγεται αυτό).

Περισσότερα από τι; Από τι άλλο απαιτείς περισσότερα; Ίσως είσαι πιο απαιτητικός και σε ό,τι αφορά τις γυναίκες; Αυτό την βάζει σε σκέψεις, και μάλιστα με πολύ θετικό τρόπο. Πλέον, επενδύει περισσότερους νοητικά και συναισθηματικά σε σένα.

4. Συγκεντρώσου στην κουβέντα (και σε αυτήν βεβαίως, βεβαίως)

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν συνομιλητή του οποίου τα μάτια πετάγονται διαρκώς γύρω του, ο οποίος είναι αφηρημένος και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

Δεν είναι μόνο κακό για τη συζήτηση, αλλά επικοινωνεί και πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά. Όταν, λοιπόν, κάνεις κάτι, μάθε να δίνετε σε αυτό την πλήρη συγκέντρωσή σου. Συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεών σου.

5. Επικοινωνησε συναισθήματα

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι το να μιλάμε για συναισθήματα είναι θηλυπρεπές. Πολλοί άντρες, επίσης, δεν πηδάνε συχνά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλαίς ή να μιλάς μόνο για συναισθήματα. Αλλά όταν μιλάς για κάτι συγκινητικό και σημαντικό, μην την ρωτάς «και πώς σε έκανε να νιώσετε». Και όταν μιλάς για την ιστορία σου, πρόσθεσε τι σήμαινε για σένα. Πώς αισθάνθηκες όταν έκανες ό,τι έκανες.

Η ικανότητα να μιλάς και να μεταδίδεις συναισθήματα επικοινωνεί συναισθηματική νοημοσύνη και κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται πιο κατανοητές και άνετες.

6. Χρησιμοποίησε περισσότερες μη λεκτικές εκφράσεις

Έχεις ακούσει γιατί οι Σλάβοι άνδρες δεν είναι στερεότυπα εραστών και γιατί οι Λατίνοι άνδρες είναι;

Ένας από τους λόγους είναι ότι οι ανατολικοί άνδρες χρησιμοποιούν σχεδόν μηδενική έκφραση προσώπου, επίπεδη τονικότητα φωνής και ελάχιστες χειρονομίες.

Αυτό επικοινωνεί συναισθηματική απόσταση και οι γυναίκες αισθάνονται ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ σας. Αντ’ αυτού, μάθε να χρησιμοποιείς το πρόσωπό σου ως εργαλείο επικοινωνίας.

Μπορείς ακόμη και να παρακολουθήσεις μαθήματα υποκριτικής για να βελτιώσεις τις εκφράσεις στο προσώπό σου.

Επίσης, χρησιμοποίησε περισσότερες χειρονομίες και ενεργητική ακρόαση που τονίζεται από παρεμβάσεις όπως «α-αα» και «κατάλαβα» 

Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την αύξηση της έλξης.

7. Δείξε την καλλιτεχνική σου φύση

Η δημιουργικότητα ξεκινά από τον τρόπο που ντύνεσαι και περιποιείσαι.

Είσαι άχαρος, απλός και βαρετός; Ή μήπως επικοινωνείς την προσωπικότητα και το γούστο σου με τον τρόπο που ντύνεσαι και περιποιείσαι;

Και φυσικά, αυτό φτάνει μέχρι και σε ό,τι καλλιτεχνικό κάνεις και εκτιμάς.

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες αγαπούν τους δημιουργικούς άνδρες: η δημιουργικότητα και η ευφυΐα είναι στενά συνδεδεμένες. Αν, λοιπόν, μπορείς να παίξεις κάποιο όργανο εκτός του πουλόφωνου, μίλα γι’ αυτό.

8. Μάθε της μπαλίτσα

image 7

Δεν χρειάζεται να σου  πούμε ότι πολλές γυναίκες αγαπούν τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, σωστά; Οι γυναίκες το λατρεύουν όταν ένας άντρας μπορεί να τους εξηγήσει τα πράγματα. Εφόσον μπορεί να το κάνει καλά, φυσικά.

Το να το κάνεις καλά σημαίνει ότι μπορείς να εξηγήσεις τα πράγματα με διασκεδαστικό τρόπο, συσχετίζοντάς τα με τη ζωή της και με εσάς τους δύο.

Το να διδάσκει καλά είναι επίσης ελκυστικό για τις γυναίκες, επειδή ο άντρας θα είναι καλός και στη διδασκαλία των παιδιών.

9. Να είσαι ταπεινός (αλλά όχι καταφρονεμένος)

Ένα λάθος που κάνουν μερικοί άνθρωποι είναι ότι αισθάνονται ότι πρέπει να επιδεικνύονται.

Μέγα λάθος: οι καυχησιάρηδες εμφανίζονται ως κοινωνικά καθυστερημένοι. Και το κάνουν και όταν δεν ξέρουν τίποτα. Αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, και τους κάνει να φαίνονται σαν τελείως μαλάκες.

Ταπεινός σημαίνει να γνωρίζεις τα όριά σου και να μη φοβάσαι να τα παραδεχτείς. Θυμήσου: η μεγαλύτερη δύναμη είναι να γνωρίζεις τις αδυναμίες σου.

10. Να είσαι περίεργος γι’ αυτήν και την ιστορία της

Ένα από τα πιο υποτιμημένα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με εξυπνάδα είναι η περιέργεια.

Όταν κάποιος μιλάει για κάτι που δεν γνωρίζεις, ρώτα περισσότερα, σπρώξτε για περισσότερα, ζήτα παραδείγματα. Η στάση πρέπει να είναι «δεν ξέρω, για πες μου περισσότερα».

Πάντα ρωτάω τόσο πολύ όταν δεν ξέρω για κάτι, επειδή είμαι πραγματικά περίεργος. Και πάντα ζητάω παραδείγματα. Ή ακόμα και φωτογραφίες. Όταν μια κοπέλα μου λέει ότι ζωγραφίζει ή μαγειρεύει, πάντα ζητάω να δω μερικές φωτογραφίες. Της δίνει την ευκαιρία να επιδείξει τα δημιουργήματά της και την κάνει να επενδύσει περισσότερο στη σχέση.

11. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός ομιλητής είσαι, είναι συχνά καλύτερο να αφήσεις τον συνομιλητή σου να μιλήσει περισσότερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνεις τη συζήτηση να εξελιχθεί τυχαία.

12. Κατεύθυνε την κουβέντα

Κατεύθυνε τη συζήτηση σαν να είσαι εσύ ο οικοδεσπότης αυτής της συζήτησης.

Στόχος σου είναι να κάνεις αυτή τη συζήτηση διασκεδαστική και χαλαρή, ενώ παράλληλα θα τη γνωρίσεις καλύτερα, σε μια ατμόσφαιρα συναισθηματικής ασφάλειας, όπου δεν πρόκειται να την κρίνεις.

Το να είστε ένας καλός οικοδεσπότης που κατευθύνει τη συζήτηση για αμοιβαία οφέλη συνδυάζει ταυτόχρονα δύναμη και ευγένεια. Και είναι αυτό που θα σε κάνει πραγματικά να ξεχωρίσεις.

Συνοπτικά, η εξυπνάδα έχει σημασία στο φλερτ.

Η ευφυΐα δεν είναι επίσης απλώς ένα χαρακτηριστικό που επιλέγουμε, αλλά το χαρακτηριστικό που μας επιτρέπει να παίξουμε το ίδιο το παιχνίδι των γνωριμιών.

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος είναι ο πιο σχετικός τύπος νοημοσύνης όταν πρόκειται για φλερτ και σχέσεις, και μπορεί να αυξηθεί και να βελτιωθεί με συνειδητή προσπάθεια.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter