Νοημοσύνη: 10 Τρόποι για να Γίνεις πιο Έξυπνος και πιο Ελκυστικός Άντρας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να αξιολογήσουν με μεγάλη ακρίβεια την ευφυΐα ενός άντρα, μέσα σε δύο έως τρία λεπτά συνομιλίας, πρόσωπο με πρόσωπο. 

Ωστόσο, υπάρχουν τόσοι πολλοί εκπληκτικά λαμπροί τύποι εκεί έξω που αποτυγχάνουν με τις γυναίκες.

Η ευφυΐα τους είναι και γαμώ, αλλά η ρομαντική τους ζωή θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «δεν γαμώ».

Αν νιώθεις έτσι, πρέπει να διευρύνεις την έννοια της ευφυΐας σου, ώστε να μπορείς να την επιδεικνύεις με τρόπους που πραγματικά ενδιαφέρουν τις γυναίκες, επειδή για τις γυναίκες η ευφυΐα δεν είναι μικρό πράγμα.

Γιατί οι γυναίκες νοιάζονται για την ευφυΐα

ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ

Μια πρόσφατη μελέτη του BBC σε 120.000 ανθρώπους σε πενήντα τρεις χώρες έδειξε ότι τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σε έναν μακροχρόνιο σύντροφο ήταν, κατά φθίνουσα σειρά σπουδαιότητας:

 1. Η ευφυΐα
 2. Το χιούμορ (που είναι μια μορφή ευφυΐας)
 3. Η ειλικρίνεια
 4. Η καλοσύνη
 5. Η εξωτερική εμφάνιση
 6. Οι ηθικές αξίες
 7. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες (μια άλλη μορφή ευφυΐας)
 8. Η αξιοπιστία.

Τρία από τα οκτώ κορυφαία χαρακτηριστικά σχετίζονται με τη νοημοσύνη.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά διασταυρώνονται με τουλάχιστον μία από τις πτυχές της γενικής νοημοσύνης:

 • Το χιούμορ και οι επικοινωνιακές δεξιότητες εξαρτώνται από τη λεκτική νοημοσύνη.
 • Η καλοσύνη και οι ηθικές αξίες εξαρτώνται από τη συναισθηματική νοημοσύνη.
 • Η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία εξαρτώνται από την κοινωνική νοημοσύνη.

Υπάρχουν πλέον πολλές επιστημονικές αποδείξεις ότι οι γυναίκες νιώθουν έντονη ρομαντική έλξη για τις παρακάτω πτυχές της γενικής νοημοσύνης.

1. Κοινωνική νοημοσύνη (ΚΝ)

«Δεν υπάρχει “εγώ” στην ομάδα».

Αυτή είναι μια δημοφιλής φράση για την ανιδιοτέλεια και την συνεργατικότητα, τα οποία αποτελούν θεμέλια για την επιτυχία.

Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο μιλάει είναι η κοινωνική νοημοσύνη, η οποία σημαίνει το εξής:

 • Η ικανότητα να κατανοείς τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες των άλλων ανθρώπων και να λειτουργείς αποτελεσματικά σε κοινωνικές σχέσεις και ομάδες, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.

Εκατομμύρια χρόνια κοινωνικής εξέλιξης των πρωτευόντων έδωσαν και στα δύο φύλα κοινωνική νοημοσύνη εν μέρει, για να μπορούμε να χειραγωγούμε, να εξαπατούμε και να επηρεάζουμε τους άλλους για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και εν μέρει για να μπορούμε να προβλέπουμε τις ανάγκες τους, να συνεργαζόμαστε εύκολα και να επιλύουμε τις συγκρούσεις.

Η κοινωνική νοημοσύνη είναι ζωτικής σημασίας, για να είναι κανείς καλός σύντροφος και μπαμπάς, γι’ αυτό και εκτιμάται ιδιαίτερα από τις γυναίκες.

Μερικοί αρκετά έξυπνοι άντρες έχουν μια σαφή αδυναμία εδώ, γεγονός που δίνει στους ανθρώπους τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της κοινωνικής νοημοσύνης και της γενικής ευφυΐας.

2. Συναισθηματική νοημοσύνη (ΣΝ)

Για τις γυναίκες, οι άντρες που μπορούν να μπουν στο μυαλό τους και να ξέρουν τι σκέφτονται, μερικές φορές πριν καν το σκεφτούν συνειδητά, είναι φοβερά ελκυστικοί.

Αυτή η ικανότητα δεν είναι κάποιο μαγικό κόλπο ή κάποιο τρελό τέχνασμα που σου επιτρέπει να διαβάζεις το μυαλό των γυναικών.

Είναι απλώς συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία σημαίνει το εξής:

 • Η ικανότητα να κατανοείς και να χρησιμοποιείς τα συναισθήματά σου, για να καθοδηγείς τη σκέψη και τη συμπεριφορά σου και να διαβάζεις με ακρίβεια τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων στα πρόσωπα, το σώμα και την ομιλία τους. 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι υποστηρικτές συχνά ισχυρίζονταν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη ήταν εντελώς ξεχωριστή από το IQ, αλλά, στην πραγματικότητα, σχετίζονται αρκετά.

Οι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους και δημιουργούν καλύτερες συναισθηματικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους –συμπεριλαμβανομένων των γυναικών.

Οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, επειδή είναι λιγότερο κυκλοθυμικοί και επικίνδυνοι, έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση και είναι πιο συνεργάσιμοι –ως ερωτικοί σύντροφοι και μπαμπάδες.

3. Λεκτική νοημοσύνη (ΛΝ)

Ο Μπιλ Κλίντον είναι, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ένας γυναικάς με παράξενο μαλλί και περίεργη μύτη.

Είναι, επίσης, τόσο χαρισματικός που για τουλάχιστον μια δεκαετία θεωρούταν ένας απ’ τους πιο σέξι άντρες στην Αμερική.

Και όλα αυτά γεννήθηκαν κυρίως απ’ την ικανότητά του να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τις λέξεις, να εκφράζεται εύγλωττα, να συνδέεται άμεσα με τους ανθρώπους, να επιλύει διαφωνίες και να ηγείται αποτελεσματικά σε ομάδες.

Αυτή είναι η λεκτική νοημοσύνη.

Η λεκτική νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα σημαντική στο φλερτ, επειδή προβλέπει επίσης την ικανότητά σου να λες καλές ιστορίες και αστεία, να κάνεις μια συναρπαστική συζήτηση με ενεργητική ακρόαση και καλή ροή θεμάτων και να κάνεις ενδιαφέρουσα συζήτηση μετά το σεξ με το γκομενάκι.

Η γλώσσα πιθανότατα εξελίχθηκε πριν από περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια και οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με καλές λεκτικές δεξιότητες στο φλερτ, εδώ και πολύ καιρό.

4. Πρακτική νοημοσύνη (ΠΝ)

Η ικανότητά να οδηγάς οποιοδήποτε όχημα, να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε εργαλείο, να βρίσκεις τον δρόμο σου σε οποιαδήποτε πόλη και να επιβιώνεις σε οποιαδήποτε πρακτική πρόκληση, κάνει τις γυναίκες να λιώνουν.

Γιατί, ίσως πιστεύουν πως εσύ θα είσαι αυτός που θα βρει και τον δρόμο για το σημείο G.

Πρακτική νοημοσύνη σημαίνει να έχεις την «εξυπνάδα του δρόμου», για να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις, επιλέγοντας και διαμορφώνοντας τις τακτικές και τα εργαλεία σου ανάλογα με το περιβάλλον σου.

Σημαίνει ότι έχεις αποκτήσει πρακτικές, πραγματικές δεξιότητες που οι βιβλιοφάγοι τείνουν να παραμελούν, όπως η κατανόηση των διακοπτών κυκλωμάτων, των μηχανών των αυτοκινήτων, των φορολογικών εντύπων, των συνταγών για μπάρμπεκιου και τα σχέδια από έπιπλα του ΙΚΕΑ.

Οι ρομαντικές φαντασιώσεις των γυναικών συχνά περιλαμβάνουν άντρες που επιδεικνύουν εντυπωσιακή πρακτική νοημοσύνη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Άντρες ημίγυμνους που τους αλλάζουν το λάστιχο, τη χαλασμένη βρύση ή… τα φώτα.

Εκτιμούν ενστικτωδώς την υψηλή πρακτική νοημοσύνη ως πρόβλεψη αποτελεσματικότητας στη ζωή, επειδή πολλές από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι δυνητικοί σύντροφοι και μπαμπάδες είναι σε αυτό το επίπεδο πρακτικής επίλυσης προβλημάτων και όχι σε επίπεδο αφηρημένης απόδειξης μαθηματικών θεωρημάτων.

Και εδώ, πάλι, οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι η πρακτική νοημοσύνη δεν συσχετίζεται με το IQ, επειδή οι εργάτες που ειδικεύονται σε δουλειές που απαιτούν πρακτικότητα, όπως ο ηλεκτρολόγος ή ο μηχανικός, δεν φημίζονται για την ευφυΐα τους. 

Αλλά αυτοί οι τύποι είναι έξυπνοι, απλά με διαφορετικό τρόπο.

5. Νοημοσύνη ζευγαρώματος (ΝΖ)

Αν περισσότεροι άντρες είχαν έστω και μια ελάχιστη νοημοσύνη ζευγαρώματος, αυτό το κείμενο δεν θα υπήρχε.

Δυστυχώς, η ικανότητα κατανόησης του άλλου φύλου, η πρόβλεψη των αναγκών και των επιθυμιών του και η επίδειξη νοημοσύνης με ρομαντικά ελκυστικούς τρόπους δεν ήταν ψηλά στη λίστα των μαθημάτων που πήραμε απ’ την κουλτούρα μας.

Δεν μας έμαθαν τίποτα για το πώς να κάνουμε σωστές επιλογές σχετικά με τις αγορές ζευγαρώματος, τους τόπους που βγαίνουμε και τις γυναίκες.

Ρε… λες να μας θέλουν αγάμητους; Τροφή για σκέψη! 

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από όλες τις άλλες μορφές νοημοσύνης –ΚΝ, ΣΝ, ΛΝ, ΠΝ– και αξιοποιεί βαθιά τη γενική νοημοσύνη.

Όλο το υλικό μας είναι ουσιαστικά μια άσκηση στην εφαρμογή της λεκτικής νοημοσύνης σου (της ικανότητάς σου να διαβάζεις) και της γενικής νοημοσύνης (της ικανότητάς σου να σκέφτεσαι, να μαθαίνεις και να ενεργείς) για την ανάπτυξη της νοημοσύνης σου στο ζευγάρωμα.

6. Ακαδημαϊκή νοημοσύνη (ΑΝ)

Η γνωστική αξιοκρατία της κοινωνίας δίνει μεγάλη έμφαση στην θεωρητική εξυπνάδα των βιβλίων: να τα πας καλά στις Πανελλήνιες, να μπεις σε μια καλή σχολή και να αποκτήσεις τα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για τις περισσότερες υψηλόμισθες θέσεις εργασίας.

Αυτό είναι αρκετά δίκαιο, επειδή η θεωρητική εξυπνάδα συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη γενική νοημοσύνη και προβλέπει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά σου να πετύχεις στο σχολείο και στην δουλειά –κάθε ένα από τα οποία σηματοδοτεί συντροφικές και πατρικές ικανότητες.

Ωστόσο, το απογοητευτικό κομμάτι της ακαδημαϊκής νοημοσύνης είναι το εξής: οι γυναίκες δεν έχουν εξελιχθεί ώστε να νιώθουν ρομαντική έλξη για το ακατέργαστο IQ σου.

Δεν τις ενδιαφέρει αν το έχεις τεράστιο (το IQ σου).

Η διανοητική σου ικανότητα, λοιπόν, δεν είναι ελκυστική.

Αυτό που είναι ελκυστικό για τις γυναίκες, όμως, είναι αυτό που κάνεις με τη νοημοσύνη σου, όπως εμφανίζεται μέσα από όλες τις νοημοσύνες: της κοινωνικής, συναισθηματικής, λεκτικής, πρακτικής και του ζευγαρώματος.

Και όλες αυτές οι διαφορετικές μορφές νοημοσύνες σχετίζονται και επικαλύπτονται μεταξύ τους:

rkUfuV50D7GVf kaxad

Παρατήρησε ότι η γενική νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή, επειδή είναι η πιο σημαντική, προβλέπει όλες τις άλλες και είναι αυτό που οι γυναίκες προσπαθούν ενστικτωδώς να αξιολογήσουν όταν σε γνωρίζουν.

Η νοημοσύνη ζευγαρώματος βρίσκεται στη μέση, επειδή είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, η οποία επικαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό με τη γενική νοημοσύνη και βασίζεται σε όλες τις άλλες νοημοσύνες.

Στην πραγματικότητα όλες οι μορφές νοημοσύνης επικαλύπτονται (και συσχετίζονται) μεταξύ τους πολύ περισσότερο απ’ ό,τι δείχνει το διάγραμμα.

(Για παράδειγμα, η πρακτική νοημοσύνη αλληλεπικαλύπτεται με την ακαδημαϊκή, η λεκτική αλληλεπικαλύπτεται με τη συναισθηματική, κ.τ.λ.)

Η νοημοσύνη εμφανίζεται ξανά και ξανά σε αυτά που θέλουν οι γυναίκες και όχι μόνο όταν λένε ότι αναζητούν την ίδια τη νοημοσύνη, αλλά και στα ελκυστικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν ότι ένας άντρας έχει καλά γονίδια και συντροφικές και πατρικές ικανότητες.

Η νοημοσύνη έχει πολύ υψηλή κληρονομικότητα –σχεδόν τόσο υψηλή όσο και η κληρονομικότητα του ύψους– και συσχετίζεται θετικά με μια μεγάλη ποικιλία επιθυμητών, προσαρμοστικών χαρακτηριστικών, όπως είναι το μέγεθος του εγκεφάλου, του πέους –ή και όχι– η συμμετρία του σώματος, η σωματική υγεία και η μακροζωία.

Οι γυναίκες καταλαβαίνουν ενστικτωδώς ότι οι έξυπνοι μπαμπάδες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν έξυπνα και υγιή παιδιά απ’ ό,τι οι χαζομπαμπάδες.

Η λογική της γυναικείας επιλογής συντρόφου λειτουργεί ως εξής:

 • Το έξυπνο φλερτ ενός άντρα αποκαλύπτει τη γενική ευφυΐα του, η οποία αποκαλύπτει τη γενική λειτουργία του εγκεφάλου του, η οποία αποκαλύπτει τη γενική γενετική του ποιότητα, η οποία προβλέπει πόσο καλά θα επιβιώσουν και θα αναπαραχθούν με τη σειρά τους τα παιδιά του.

Δεν είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ειδικά γονίδια που βάζουν τούρμπο στον εγκέφαλό τους, απλά έχουν λιγότερες μεταλλάξεις που καταστρέφουν τον εγκέφαλό τους απ’ ό,τι οι μέσοι άνθρωποι.

Έτσι, επιλέγοντας έναν άντρα που είναι έξυπνος, μια γυναίκα αποκτά μαζι με αυτόν κι ένα τεράστιο φάσμα γενετικών πλεονεκτημάτων ως μπόνους.

Η νοημοσύνη ενός άντρα προβλέπει συνεργασία και αποτελεσματικό καταμερισμό εργασίας στη σχέση του με μια γυναίκα.

Οι πιο έξυπνοι άντρες είναι πιο πιθανό να θυμούνται τη λίστα με τα ψώνια, πότε να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ποιες σεξουαλικές στάσεις αρέσουν στην καλή τους και ότι η κλειτορίδα είναι εκεί που είναι όχι ως διακοσμητικό, αλλά για να παίζουν πού και πού μαζί της.

Είναι πιθανό να επιτύχουν υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, οπότε θα φέρουν στο σπίτι περισσότερο κρέας (αν είναι κυνηγοί) ή χρήματα (αν είναι εργάτες ή επιχειρηματίες).

Είναι πιο ώριμοι σε κάθε ηλικία, με ισχυρότερη πνευματική ανάπτυξη και ηθικό τρόπο σκέψης.

Επίσης, έχουν χαμηλότερα ποσοστά εθισμού στα ναρκωτικά, ανεργίας και εγκληματικότητας –που είναι τεράστιοι παράγοντες που οδηγούν στον χωρισμό ή στο διαζύγιο– και είναι λιγότερο πιθανό να απατήσουν ή να χτυπήσουν τις συζύγους τους, να κακοποιήσουν τα παιδιά τους ή να εμπλακούν σε καβγάδες.

Οι πιο έξυπνοι άντρες έχουν, επίσης, μικρότερο κίνδυνο θανάτου ανά έτος και έτσι είναι πιθανό να μείνουν για περισσότερα χρόνια ως γκόμενοι ή μπαμπάδες.

Και θα είναι οι τέλειοι γκόμενοι ή μπαμπάδες για τη σύντροφό τους, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν θα αργήσει να τους χωρίσει. 

Σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, η νοημοσύνη προβλέπει και την ικανότητα διδασκαλίας και καθοδήγησης, οπότε οι εξυπνότεροι άντρες μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους πιο αποτελεσματικά.

Οι γυναίκες ερωτεύονται τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, εν μέρει επειδή η νοημοσύνη που απαιτείται για να διδάξουν νέα πράγματα στις ίδιες τις γυναίκες θα γενικευτεί στη διδασκαλία νέων πραγμάτων στα μελλοντικά τους παιδιά.

Πώς να βελτιώσεις την ευφυΐα σου άμεσα

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Πώς μπορείς, λοιπόν, να γίνεις πιο έξυπνος;

Τα γονίδια δεν γράφουν το πεπρωμένο σου, αλλά θέτουν κάποιους περιορισμούς στο πόσο έξυπνος (ή χαζός) μπορείς να γίνεις.

Είναι πιθανό να καταλήξεις περίπου τόσο έξυπνος όσο ο μέσος όρος των δύο γονέων σου (οι οποίοι είναι πιθανώς πιο έξυπνοι απ’ ό,τι νομίζεις).

Αλλά αν οι γονείς σου είναι ηλίθιοι, οι πιθανότητες είναι ότι θα είσαι κι εσύ.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικά, δεδομένων των γονιδίων που έχεις.

Μπορείς, για παράδειγμα, να καλλιεργήσεις συγκεκριμένες είδη νοημοσύνης, δεξιότητες και συνήθειες.

Μπορείς, βέβαια, απλά να αποφύγεις τον τρόπο ζωής και όλες τις γαμημένες συνήθειες που δυσχεραίνουν την υγεία του εγκεφάλου σου –δηλαδή, τον τρόπο ζωής των περισσότερων αντρών στην Ελλάδα.

Και μάντεψε, τα ίδια πράγματα που δυσχεραίνουν τη σωματική και την ψυχική σου υγεία, δυσχεραίνουν και τη νοημοσύνη σου.

1. Ύπνος και διατροφή

Η χρόνια στέρηση ύπνου δεν σε κάνει απλά χοντρό και αδύναμο (κακή σωματική υγεία) ή συναισθηματικά ανισόρροπο (κακή ψυχική υγεία), σε κάνει και ηλίθιο και παράλογο (κακή νοημοσύνη).

Στα δια ζώσης σεμινάρια μας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι δεν κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ, επειδή όσοι ξενύχτησαν κάνουν άσχετες, ασυνάρτητες ερωτήσεις.

Ο γρηγορότερος τρόπος, λοιπόν, για να γίνεις εξυπνότερος αύριο είναι να κοιμηθείς 8 με 9 ώρες, σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο απόψε.

Εκτός απ’ το νερό, ο εγκέφαλός σου αποτελείται κυρίως από λιπαρά, οπότε αν αποφεύγεις να τρως ζωικά λίπη και τρόφιμα υψηλά σε χοληστερόλη, στερείς απ’ τον εγκέφαλό σου τα υλικά επισκευής που χρειάζεται, για να λειτουργήσει σωστά.

Αν αρχίσεις να τρως καλά λιπαρά για τον εγκέφαλο –όπως βούτυρο, κρέας ελευθέρας βοσκής, λάδι καρύδας, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και καθαρά ζωικά λίπη– θα δεις μεγάλη βελτίωση στη νοητική σου ενέργεια και διαύγεια.

2. Μάθε νέα πράγματα

Όσο περισσότερα καταλαβαίνεις για τον κόσμο, τόσο περισσότερο μπορείς να κουβεντιάζεις και να συζητάς για διάφορες ιδέες με άλλους ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων των γυναικών) και τόσο περισσότερο θα μετατρέπεις αυτές τις γνώσεις σε πράξεις, άρα τόσο πιο έξυπνος και ελκυστικός γίνεσαι στις γυναίκες.

Δεν χρειάζεται, όμως, να γίνεις μια κινούμενη Βικιπαίδεια.

Ούτε, από την άλλη, αν σε λένε Πάπυρο Λαρούς, αυτό θα καυλώσει τις γυναίκες εκεί έξω. 

Ο Μιγιαμότο Μουσάσι, ο μεγαλύτερος σαμουράι που υπήρξε ποτέ (και φοβερός βουδιστής δάσκαλος), είπε κάποτε: «Από ένα πράγμα, να γνωρίζεις δέκα χιλιάδες πράγματα».

Αρκεί, λοιπόν, να αποκτήσεις πραγματική εξειδίκευση σε ένα πράγμα.

Αυτό μπορεί να είναι το παράθυρό σου στην κατανόηση πολλών άλλων πραγμάτων.

Τι γνωρίζεις πραγματικά;

Για ποιο θέμα νομίζεις ότι γνωρίζεις πολλά; 

Περίμενε όμως –το καταλαβαίνεις πραγματικά τόσο καλά όσο νομίζεις ότι το καταλαβαίνεις;

Ας το μάθουμε: Βάλε ένα χρονόμετρο για εξήντα λεπτά και γράψε ένα άρθρο στη Βικιπαίδεια γι’ αυτό το θέμα.

Στη συνέχεια, σύγκρινε το μικρό σου άρθρο με το πραγματικό της Βικιπαίδειας για το συγκεκριμένο θέμα.

Ποιο είναι καλύτερο;

Αν είναι το δικό σου, τότε είσαι ωραίος!

Αυτό θα σου δώσει αυτοπεποίθηση.

Αν το άρθρο της Βικιπαίδειας είναι καλύτερο απ’ το δικό σου, ίσως ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τις γνώσεις σου, εξυπνάκια.

Ποιο πρέπει να είναι, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατακτήσεις;

Γιατί να μην ξεκινήσεις με τα πράγματα που ήδη αγαπάς;

Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε: ποδόσφαιρο, βιντεοπαιχνίδια, κυνήγι, σνόουμπορντ.

Απλά βρες κάτι που σε ενδιαφέρει και αναρωτήσου: «Το καταλαβαίνω πραγματικά, αληθινά, και πλήρως; Θα μπορούσα να εξηγήσω τις πιο ωραίες λεπτομέρειες και τις βαθύτερες αρχές του σε κάποιον/α άλλον/η –όπως σε μια γυναίκα που μου αρέσει;»

Αν δεν μπορείς πραγματικά να εξηγήσεις το αγαπημένο σου θέμα, τότε πρέπει να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό.

Ακόμα κι αν βαριόσουν στο σχολείο, λόγω βαρετών καθηγητών και βαρετών θεμάτων, μην αφήσεις αυτό να σε αποτρέψει απ’ το να μάθεις για αυτό που αγαπάς.

Δεν χρειάζεσαι πανάκριβα βιβλία ούτε τυποποιημένα τεστ από σχολές.

Είσαι ελεύθερος να μάθεις με όποιον τρόπο σου αρέσει –βλέποντας βίντεο στο YouTube ή ντοκιμαντέρ στο Netflix ή διαβάζοντας περιοδικά ή άρθρα.

Εν τέλει, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για το ότι είσαι έξυπνος για οτιδήποτε και λιγότερο για το τι είναι αυτό το οτιδήποτε.

Μην ανησυχείς αν δεν ξέρεις ακόμα πολλά διαφορετικά πράγματα.

Απλά ξεκίνα με ό,τι ξέρεις ή ό,τι σου αρέσει, ενημερώσου γι’ αυτό ώστε να μπορείς να το διδάξεις σε κάποιον άλλον και στη συνέχεια δοκίμασε τον εαυτό σου με πραγματικούς ανθρώπους (στους οποίους, φυσικά, περιλαμβάνονται και οι γυναίκες).

Μπορείς πραγματικά να εξηγήσεις πώς λειτουργεί το surfing με τρόπο που να ενδιαφέρει εκείνη τη χαριτωμένη κοπελίτσα που ξέρεις, η οποία θέλει να μάθει γι’ αυτό;

Αν όχι, δεν γνωρίζεις πραγματικά το surfing και δεν θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις το surfing ως μεταφορικό παράδειγμα, για να κατανοήσεις ή για να εξηγήσεις οτιδήποτε άλλο.

3. Βρες θέσεις εργασίας που αναπτύσσουν συγκεκριμένες νοημοσύνες

Προφανώς, οι δουλειές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλεις χρήματα, ώστε να έχεις ένα μέρος στο οποίο θα βγάζεις τις γυναίκες, ένα κρεβάτι για να κάνεις σεξ και φαγητό για να φάτε μετά.

Αλλά οι δουλειές είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος, για να καλλιεργήσεις συγκεκριμένες νοημοσύνες και να μάθεις νέες, ελκυστικές δεξιότητες.

Μην επιλέγεις μια δουλειά μόνο για το ωρομίσθιο και την ευκολία της –αυτό κάνει το 90% των Ελλήνων και μένουν στάσιμοι.

Καλό είναι, λοιπόν, να είσαι πιο προσεκτικός και συστηματικός σε ό,τι αφορά τη δουλειά που κάνεις –ακόμη κι αν είσαι πιο μικρός.

Πριν αναλάβεις μια δουλειά, θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μια λίστα ερωτήσεων:

 • Τι πρόκειται να μάθω, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά;
 • Ποιοι μέντορες και ποια πρότυπα θα είναι εκεί που μπορούν να με διδάξουν;
 • Με ποιους άλλους θα συνεργαστώ;
 • Είναι μια καλή αγορά ζευγαρώματος, με νέες γυναίκες γύρω μου; (Θα το καλύψουμε αυτό αναλυτικά στο μέλλον)
 • Είναι ασυνήθιστη και περιπετειώδης, ώστε να μου δίνει ωραίες ιστορίες;

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις αγαπημένες μας προτάσεις εργασίας για άντρες που επιθυμούν να γίνουν πιο έξυπνοι.

Σερβιτόρος/Μπάρμαν

Από τους πιο κοινωνικά και συναισθηματικά έξυπνους ανθρώπους που γνωρίζουμε, περισσότεροι από τους μισούς εργάστηκαν κάποτε ως σερβιτόροι ή ως μπάρμαν.

Αν έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά σε αυτές τις δουλειές, μπορείς να μάθεις φοβερά πράγματα για τους ανθρώπους και τις σχέσεις.

Η κοινωνική και συναισθηματική σου νοημοσύνη θα αναπτυχθεί ταχύτητα, γιατί τα tips που θα παίρνεις θα εξαρτώνται από αυτό.

Η πρακτική σου νοημοσύνη θα βελτιωθεί, επειδή θα αγωνίζεσαι να καλλιεργήσεις δύσκολες δεξιότητες, να θέσεις προτεραιότητες σε διαφορετικές απαιτήσεις και να οργανώσεις την εξυπηρέτηση των πελατών με τους συναδέλφους σου.

Επίσης, θα καταλάβεις πώς λειτουργεί ο κλάδος της εστίασης, οπότε θα νιώθεις πολύ πιο άνετα να πας και να μιλήσεις σε μια γυναίκα σε οποιοδήποτε μπαρ.

Και το καλύτερο: σε αυτούς τους χώρους εργάζονται και βγαίνουν πολλές, ωραίες γυναίκες!

Πωλήσεις

Το να δουλεύεις στις πωλήσεις είναι μάθημα ζωής.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, αυτοκινήτων ή ασφαλειών. 

Εφόσον αλληλεπιδράς με όλο το φάσμα των ανθρώπων, η κοινωνική σου νοημοσύνη θα δυναμώσει, γιατί ο μισθός σου θα εξαρτάται από αυτό.

Οι πωλήσεις σε διδάσκουν για την αμοιβαία ανταλλαγή αξιών που καθορίζει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.

Εσύ έχεις κάτι που θέλουν (αγαθά ή υπηρεσίες), εκείνοι έχουν κάτι που θέλεις (χρήματα) –το μόνο ερώτημα είναι, αν μπορείς να κάνεις μια συμφωνία.

Αν μπορείς να πουλήσεις, μπορείς να πείσεις.

Και αν μπορείς να το κάνεις αυτό, έχεις ένα σύνολο δεξιοτήτων που εφαρμόζεται σε κάθε σχέση και σε κάθε δουλειά που θα έχεις.

Και το καλύτερο: μπορείς να βρεις δουλειές στις πωλήσεις που σε βάζουν σε θέση να αλληλεπιδράς καθημερινά με πολλές γυναίκες.

Γυναίκες που θα αγόραζαν πέρα από αυτό που πουλάς και… εσένα τον ίδιο. Αρκεί να πουλήσεις –χωρίς να ξεπουληθείς– σωστά το προϊόν ή την υπηρεσία, αλλά και τον εαυτό σου.

Δουλειά στο εξωτερικό:

Θα μπορούσες να περάσεις ένα χρόνο στο εξωτερικό.

Υπάρχουν άπειρες θέσεις εργασίας εκεί έξω, αρκεί να ψάξεις. 

Τα ταξίδια διευρύνουν το μυαλό και γοητεύουν τις γυναίκες.

Εκθέτοντας τον εαυτό σου σε διαφορετικούς ανθρώπους και κοινωνίες, θα ενισχύσεις την κοινωνική και συναισθηματική σου νοημοσύνη.

Η έκθεση σε μια νέα κουζίνα, νέες μορφές τέχνης, μουσικής και κινηματογράφου θα ενισχύσει την αισθητική σου νοημοσύνη.

Και έχοντας ωραίες περιπέτειες και εμπειρίες που μπορούν να γίνουν σπουδαίες ιστορίες, θα είσαι πιο κοσμογυρισμένος απ’ τον μέσο άντρα και, κατ’ επέκταση και πιο ενδιαφέρων τύπος για τις γυναίκες.

Νεοσύστατες εταιρείες:

Ξεκινώντας τη δική σου εταιρεία –ή ακόμα καλύτερα, δουλεύοντας για μια νέα, μικρή εταιρεία– μπορείς να μάθεις περισσότερα για τη ζωή, τους ανθρώπους και τα χρήματα από οτιδήποτε άλλο.

Αν έχεις το μυαλό και τα κότσια να το κάνεις, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, για να σοκάρει το μυαλό σου από τον εφησυχασμό που χτίζεις στα ζεστά όρια του πατρικού σου σπιτιού.

Οι νέες επιχειρήσεις θα σε κλωτσήσουν στα δόντια.

Θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο, ενέργεια και πνευματική προσπάθεια απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς, σε ένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου και υψηλού κέρδους.

Σε αντίθεση με τους τύπους σε τυπικές θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρείες, εκείνοι στις νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να κατακτήσουν πολλές διαφορετικές δεξιότητες και να κρατήσουν αρκετά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, χτίζοντας πρακτική ευφυΐα.

Η συνεργασία με τους συναδέλφους και η ενασχόληση με τους επενδυτές και τους πελάτες χτίζουν κοινωνική νοημοσύνη.

Η παρουσίαση νέων ιδεών, η διεξαγωγή αποτελεσματικών συσκέψεων, ο σχεδιασμός περιεχομένου για τα κοινωνικά μέσα και η συγγραφή καλών διαφημιστικών κειμένων ενισχύει τη λεκτική νοημοσύνη.

4. Κάνε παρέα με έξυπνους ανθρώπους

Έχεις την τάση να μοιάζεις με τον μέσο όρο των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο.

Αυτό είναι ένα δοκιμασμένο, εμπειρικά υποστηριζόμενο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο φαινόμενο που είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή σου.

Αν οι φίλοι σου είναι ένα μάτσο ανεγκέφαλοι μπαγλαμάδες που δεν διαβάζουν, δεν σκέφτονται, δεν συζητούν και δεν κάνουν τίποτα, τότε είτε είσαι ήδη κι εσύ ένας από αυτούς είτε θα σε παρασύρουν στα βάθη της ηλιθιότητάς τους.

Κι αν όντως ισχύει αυτό, παίζει και να μην μπορεί καν να το καταλάβεις –τόσο ηλίθιο σε έχουν κάνει.

Αν θέλεις να γίνεις εξυπνότερος, πρέπει να γνωρίσεις, να γίνεις φίλος, να συζητήσεις και να ασχοληθείς με ανθρώπους που είναι έξυπνοι –αυτό ισχύει για όλες τις πτυχές της νοημοσύνης.

Ναι, αν είσαι σε μια καλή δουλειά, θα πρέπει να ενταχθείς στους συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, όπου συχνάζουν οι καλύτεροι και εξυπνότεροι.

Αλλά αν έχεις αρχίσει να χτίζεις μια ζωή ή μια καριέρα προς μια διαφορετική κατεύθυνση, μην ξοδεύεις τον χρόνο σου με ανθρώπους που δεν έχουν καμία φιλοδοξία ή περιέργεια και απλώς χτυπάνε κάρτα καθημερινά, περιμένοντας τη γλυκιά απελευθέρωση του θανάτου.

Κάνε παρέα με τους ανθρώπους που είναι καλοί στο να κάνουν φίλους.

Πήγαινε και δες τι κάνουν οι έξυπνοι συνάδελφοι στο διάλειμμα.

Άκου τις συζητήσεις που κάνουν κάθε μέρα, αντί να σκρολάρεις ασταμάτητα στο Instagram.

Αυτοί οι άνθρωποι καλλιεργούν και επιδεικνύουν μορφές νοημοσύνης που σχεδόν σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερο.

5. Επιδίωξε το σωστό είδος εκπαίδευσης για σένα

Υπάρχει η ιδέα στον πολιτισμό μας ότι η μόνη «έγκυρη» εκπαίδευση προέρχεται από την επίσημη σχολική εκπαίδευση. 

Αυτό είναι μια ανοησία –γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εντελώς για το μπούτσο.

Οι συγγραφείς αυτού εδώ του κειμένου έχουμε πάνω από δέκα πτυχία –εεε αθροιστικά– εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου και βάλε.

Και όλοι μας θα σου πούμε ότι τα περισσότερα από αυτά που έχουμε μάθει, τα μάθαμε εκτός των σχολικών αιθουσών.

Αν μισείς το σχολείο, μην αφήσεις κανέναν να σε ντροπιάσει ή να σε στιγματίσει γι’ αυτό. 

Αρκεί απλά να ξέρεις τα βασικά από ορθογραφία και ανατομία. Γιατί; Μα, για να τον γράψεις στα αρχίδια σου.

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος.

Πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι αισθάνονται το ίδιο, και, στην πραγματικότητα, πολλοί από τους πιο έξυπνους, πιο επιτυχημένους άντρες δεν ολοκλήρωσαν την επίσημη σχολική τους εκπαίδευση.

Ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ούτε ο Μπιλ Γκέιτς έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ.

Αυτό που έχουν, όμως, είναι μια καθαρή αξία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όντας ιδρυτές σε δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες τεχνολογίας των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Αν δεν σε ψήνει το πανεπιστήμιο, πρέπει να σκεφτείς με παρόμοιο τρόπο.

Αν ξεκινήσεις μια επιτυχημένη εταιρεία, λίγες γυναίκες θα ανησυχούν για το πού σπούδασες και τι πτυχία έχεις.

Γιατί; Επειδή έχεις ήδη την υλική απόδειξη της πρακτικής και κοινωνικής σου νοημοσύνης.

Έχουμε άκουσει σεξοϊστορίες και πολλές ήταν παράλογες.

Φίλος μας είπε ότι η τύπισσα του ζήτησε χαρτί γιατρού, για να βεβαιωθεί ότι δεν κινδυνεύει από ΣΜΝ.

Καμιά, όμως, δεν ζήτησε ποτέ από κανέναν πτυχίο, πριν ανοίξει τα ποδάρια της. 

Το ίδιο ισχύει και για τους γνωστούς καλλιτέχνες, καθώς κανείς δεν ρωτάει τι σπούδασαν οι επιτυχημένοι ηθοποιοί ή μουσικοί.

Κανείς δεν κοιτάζει τους στίχους ενός τραγουδιού του Σαμπάνη και λέει: «Μου αρέσουν τα λόγια, αλλά υπάρχουν πολλά συντακτικά λάθη. Πού σπούδασε αυτός ο τύπος; Έλεος πια. Δεν του καθόμουν με τίποτα.» 

Να θυμάσαι ότι: οι γυναίκες μπορούν να κρίνουν την ευφυΐα σου με αρκετή ακρίβεια μέσα σε λίγα λεπτά αλληλεπίδρασης.

Δεν χρειάζεσαι εκπαιδευτικά πιστοποιητικά για να γίνεις ερωτικός σύντροφος.

Απλώς πρέπει να συνηθίσεις να μαθαίνεις, να σκέφτεσαι και να εξερευνείς και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς αυτή την ευφυΐα με τρόπους που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη –και αυτό είναι που θέλουν να βλέπουν οι γυναίκες.

Βέβαια, η τυπική εκπαίδευση έχει κι αυτή τη χρησιμότητά της, για να σηματοδοτήσει την ευφυΐα.

Στην πραγματικότητα, το πανεπιστήμιο λειτουργεί καλά στο να αποκαλύπτει πόσο έξυπνος έπρεπε να είσαι για να μπεις σε μια σχολή, παρά στο να σε διδάσκει χρήσιμα πράγματα όταν είσαι εκεί.

Πώς να επιδείξεις την ευφυΐα σου

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Ένα ραντεβού είναι, ουσιαστικά, ένα υποσυνείδητο αμοιβαίο τεστ IQ.

Ακριβώς όπως εσύ αξιολογείς τον εγκέφαλό της –μαζί με το σώμα, την προσωπικότητα και το υπόβαθρό της– έτσι και εκείνη αξιολογεί τον δικό σου.

Βλέπει πώς αντιμετωπίζεις τις ψυχικές προκλήσεις και υποσυνείδητα αξιολογεί την ευφυΐα σου.

Δεν θα σου βάλει να λύσεις τον κύβο του rubik.

Όμως, σχεδόν υποσυνείδητα θα καταλάβει, αν μπορείς να το κάνεις ή όχι. 

Όσο είστε μαζί, η τύπισσα θα αναρωτιέται για διάφορα πράγματα:

 • Κινείται με χάρη και στοχαστικά ή αδέξια;
 • Μιλάει με ενδιαφέροντες τρόπους για ποικίλα θέματα;
 • Έχει καλή οπτική επαφή, καλές εκφράσεις προσώπου και ενσυναίσθηση;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις υποσυνείδητες ερωτήσεις επηρεάζουν όλη την εκτίμησή της για τη νοημοσύνη σου και, επομένως, για την ψυχική σου ελκυστικότητα.

Αν θέλεις να δώσεις τις καλύτερες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να μάθεις τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποδείξετε την ευφυΐα σου.

Ακολουθούν οι καλύτεροι δείκτες ευφυΐας, με φθίνουσα σειρά σπουδαιότητας για τις γυναίκες:

1. Αίσθηση του χιούμορ

Υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι η καλή αίσθηση του χιούμορ αποκαλύπτει πολλά είδη ευφυΐας και είναι σεξουαλικά ελκυστική για τις γυναίκες.

Μήπως είναι σεξουαλικά ελκυστική ακριβώς επειδή αποκαλύπτει πολλά είδη ευφυΐας.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… 

Σε μια μελέτη, η νοημοσύνη προέβλεπε την αίσθηση του χιούμορ που αξιολογήθηκε από τους συνομηλίκους, η οποία με τη σειρά της προέβλεπε την επιτυχία στο βραχυπρόθεσμο ζευγάρωμα.

Από την άλλη πλευρά, όταν ελέγχθηκε ο παράγοντας της αίσθησης του χιούμορ, η νοημοσύνη δεν προέβλεπε άμεσα την επιτυχία στο ζευγάρωμα.

Με άλλα λόγια, ο υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης φαίνεται να βοηθάει στο ζευγάρωμα μόνο στο βαθμό που κάνει τις γυναίκες να σε βρίσκουν πιο αστείο.

Έτσι, βασικά, το να είσαι αστείος –αλλά όχι γελοίος– είναι πάντα ελκυστικό.

2. Συζήτηση και αφήγηση

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο άνθρωπος ανέπτυξε τη σύγχρονη μορφή της γλώσσας, πριν από τουλάχιστον 100 χιλιάδες χρόνια.

Το λεκτικό φλερτ και η συζήτηση αναπτύχθηκαν ως εκπληκτικά φυσικοί τρόποι, για να επιδεικνύουμε και να κρίνουμε ο ένας την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, την προσωπικότητα και την ηθική αξία του άλλου.

Σήμερα, με την ψηφιακή τεχνολογία, επιδεικνύουμε μεγάλη λεκτική νοημοσύνη, όταν γράφουμε κείμενα, emails και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν μη τι άλλο, το προφορικό φλερτ είναι ακόμη πιο σημαντικό από ό,τι ήταν πριν από μια γενιά –παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλέον συμβαίνει μέσω πληκτρολογίων και κειμένων και όχι πρόσωπο με πρόσωπο.

Τι γίνεται αν συναντήσεις μια γυναίκα σε ένα πάρτι και σε ρωτήσει: «Λοιπόν, ποια είναι η ιστορία σου;»

Έχεις μια ξεκάθαρη, αστεία, ελκυστική, σύντομη αφήγηση για το από πού έρχεσαι, ποιος είσαι και πού πηγαίνεις;

Αν τραυλίζεις και σκοντάφτεις και καταφέρνεις μόνο να ξεστομίσεις το όνομά σου και το πού μένεις, εκείνη δεν θα ψάχνει απεγνωσμένα για τα καλά σου στοιχεία –θα ψάχνει για την πλησιέστερη έξοδο.

Αυτή θα βγει από τον χώρο και συ δεν θα μπεις ούτε με αίτηση. 

Μάθε τι είναι πραγματικά ενδιαφέρον στην ιστορία της ζωής σου (μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι), εξασκήσου στο να το λες σε φίλους, δες τι τους φαίνεται συναρπαστικό και τι βαρετό και ετοιμάσου να μοιραστείς τα σημαντικότερα σημεία με τις γυναίκες.

Μάθε καλά την ιστορία σου και κάν’ την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Επίσης, όταν μιλάς με γυναίκες να είσαι εκεί, στο ΤΩΡΑ, και να προσέχεις.

Μάθε να μιλάς με ευφράδεια.

Οι γυναίκες εκτιμούν τους λεκτικά έξυπνους άντρες που μπορούν να μιλήσουν για τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους (αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλαις).

Να κρατάς οπτική επαφή, να κοιτάς ενεργά, να έχεις εκφραστικό πρόσωπο, να χρησιμοποιήστε χειρονομίες και να ακούς ενεργά.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι γονείς για να αξιολογήσουν αν ο εγκέφαλος των μωρών τους λειτουργεί σωστά –τα ίδια χρησιμοποιούν οι γυναίκες και σε σένα.

Αν το φως είναι αναμμένο, αλλά δεν είναι κανείς στο σπίτι, δεν πρόκειται να συνεχίσουν να χτυπούν.

Στο μέλλον, θα μιλήσουμε ξανά για τις συζητήσεις με τις γυναίκες και θα εμβαθύνουμε στην αίσθηση του χιούμορ, τη συζήτηση και την αφήγηση ιστοριών.

3. Δημιουργικότητα και δημιουργικές δεξιότητες

Γιατί πιστεύεις ότι τόσοι πολλοί άντρες θέλουν να γίνουν μουσικοί;

Επειδή οι γυναίκες αγαπούν τους μουσικούς.

Εκείνος ο ενοχλητικός τύπος που φέρνει μια κιθάρα σε μια παραλία και παίζει το μοναδικό τραγούδι που ξέρει το κάνει επειδή ΔΟΥΛΕΥΕΙ (τουλάχιστον μερικές φορές, ακόμη κι αν εσύ ξερνάς πεταλούδες κάθε βράδυ που σιγουτραδά πως θέλει να γυρίσει όλο τον κόοοοσμο, όοοοολο τον κόοοοσμο).

Η νοημοσύνη και η δημιουργικότητα συνδέονται άμεσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οπότε το να έχεις δημιουργικές δεξιότητες –όπως το να παίζεις καλά ένα όργανο (όχι το πουλί σου) ή να μπορείς να ζωγραφίσεις ένα καλό πορτρέτο μιας γυναίκας με χαρτί και μολύβι (και όχι με το άλλο πινέλο σου)– είναι ένα ειλικρινές, ισχυρό σήμα νοημοσύνης που δύσκολα μπορεί να υποκριθεί από κάποιον και συνεπώς είναι βαθιά ελκυστικό για τις γυναίκες.

Αναβίωσε κάποιες δεξιότητες

Πιθανότατα πέρασες εκατοντάδες ώρες εξασκώντας κάποια δημιουργική δεξιότητα ως παιδί –ίσως παίζοντας πιάνο, σχεδιάζοντας πράγματα ή γράφοντας μικρές ιστορίες.

Μην αφήσεις όλη αυτή την επένδυση να πάει χαμένη.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αναβιώσεις και να επαναχρησιμοποιήσεις μια δεξιότητα που έχει «ξεχαστεί» παρά να μάθεις μια νέα δεξιότητα από το μηδέν.

Μετάτρεψε το παλιό παίξιμο πιάνου του Μότσαρτ σε δεξιότητες ηλεκτρονικής μουσικής στα πλήκτρα που είναι πραγματικά ελκυστικές για τις γυναίκες.

Τους αρέσουν οι DJ και γενικά εκτιμούν το ταλέντο σου στα… δάκτυλα.

Εξάσκεισαι την ικανότητά σου να γράφεις μικρές ιστορίες, γράφοντας άρθρα πάνω σε κάτι για το οποίο γνωρίζεις πολλά.

Όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για τις προφανείς δημιουργικές τέχνες.

Οι ρομαντικά εντυπωσιακές μορφές δημιουργικότητας μπορεί να είναι σωματικές (χορός, σωματική κωμωδία), κοινωνικές (σχέσεις, διαχείριση ανθρώπων), λεκτικές (συζήτηση, αφήγηση ιστοριών), επιχειρηματικές (επιχειρηματική επιτυχία) ή πνευματικές (τίτλοι σπουδών, συγγραφή).

4. Διδασκαλία και εξήγηση

Θυμάσαι πόσο βαριόσουν στο σχολείο;

Αν κοίταζες γύρω σου, πιθανόν να παρατηρούσες ότι και τα κορίτσια βαριόντουσαν.

Λαχταρούσαν την πνευματική διέγερση όπως ακριβώς και εσύ.

Ήθελαν να μάθουν πράγματα, αλλά οι καθηγητές συνήθως δεν ικανοποιούσαν αυτή τη λαχτάρα.

Οπότε, ό,τι κι αν έχεις μάθει, προσπάθησε να νιώσεις άνετα να το μοιραστείς και να βοηθήσεις τις γυναίκες να το κατανοήσουν καλύτερα –ακριβώς όπως θα ενθουσιαζόσουν αν μια γυναίκα σου εξηγούσε πώς λειτουργεί ο γυναικείος οργασμός ή γιατί οι γυναίκες κάνουν όλες την ίδια γαμημένη φάτσα στις selfies τους στο Instagram.

Το θέμα συζήτησης δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό (όπως το κρασί) ή φουλ ψαγμένο (όπως η γαλλική λογοτεχνία).

Αν ο πατέρας σου είναι μηχανικός και έμαθες πώς να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να αλλάξεις λάδια ή αν τα φρένα σου έχουν χαλάσει, η δυνατότητα να της εξηγήσεις αυτή τη γνώση και να της διδάξεις αυτή τη δεξιότητα, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για τον εαυτό της, είναι πολύ ελκυστική.

Επιδεικνύει ουσιαστικά κάθε είδος νοημοσύνης.

Σημαντικό: Όταν διδάσκεις ή εξηγείς κάτι σε μια γυναίκα, απόφυγε να της το εξηγείς σαν να είναι ένα αθώο γατάκι που βλέπει για πρώτη φορά τον μεγάλο, τρομακτικό πουτσ… εεε κόσμο.

Το να είσαι σοβινιστής, όμως, δεν σε κάνει ελκυστικό.

Σεβάσου τη νοημοσύνη της, επειδή είναι πιθανότατα εξίσου έξυπνη με σένα.

5. Να είσαι απλός και να ξέρεις πότε να το βουλώσεις

Ένας σοφός άνθρωπος είπε κάποτε: «Καλύτερα να σιωπάς και να σε θεωρούν ανόητο, παρά να μιλάς και να διώχνεις κάθε αμφιβολία».

Συχνά, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείς να κάνεις γύρω από άλλους ανθρώπους είναι να κλείσεις το γαμημένο σου στόμα, να ακούσεις και να είσαι ανοιχτός σε νέες πληροφορίες.

Η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει μόνο με το τι ξέρεις.

Έχει να κάνει και με το να γνωρίζεις το ακροατήριό σου, να ξέρεις πώς παρουσιάζεσαι και να ξέρεις ότι δεν τα ξέρεις όλα.

Η διανοητική ταπεινότητα είναι ένα βασικό σημάδι της ευφυΐας, διότι όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι έχεις ακόμα πολλά να μάθεις.

Όταν οι εξυπνότεροι άνθρωποι ακούνε μια άγνωστη λέξη ή έννοια στη συζήτηση, έχουν συνήθως την αυτοπεποίθηση να ρωτήσουν τι σημαίνει.

Η στάση τους είναι κάπως έτσι: «Δεν ξέρω γι’ αυτό, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω –πες μου περισσότερα».

Ένα άλλο σημάδι ευφυΐας και ταπεινοφροσύνης είναι να κρατάς τα πράγματα απλά.

Μην εκφράζεις έντονες απόψεις για πολύπλοκα θέματα, αν δεν τα κατανοείς.

Μην μιλάς για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αν δεν μπορείς να διακρίνεις το Ιράν από το Ιράκ στον χάρτη.

Μην μιλάς για τη μετανάστευση, αν ο μόνος μετανάστης που γνωρίζεις δεν είναι καν μετανάστης και είναι απλά ένας τύπος που εργάζεται στην οικοδομή.

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι που γνωρίζουμε είναι συχνά οι πιο ξεκάθαροι και περιστασιακά χρησιμοποιούν τεχνικούς όρους με τον σωστό και τον κατάλληλο τρόπο.

Αν θέλεις να σηματοδοτήσεις διανοητική ανασφάλεια στις γυναίκες, χρησιμοποίησε το πιο επιτηδευμένο λεξιλόγιο –σε κάνει να φαίνεσαι δήθεν και σνομπ.

Ωστόσο, το απλό λεξιλόγια δεν σημαίνει χαζό λεξιλόγιο, ούτε απαιτεί να λες απλά «αγκού», «μαμά», «μπαμπά» ή «άτα», όσο ωραίο μωρό κι αν είσαι.

Σε αυτή την εποχή του ψηφιακού φλερτ μέσω μηνυμάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεις τα συχνά γραμματικά λάθη.

Αν κάνεις τέτοια λάθη μπορεί να μην ενοχλήσει κάποιες γυναίκες, αλλά οι έξυπνες γυναίκες θα υποθέσουν ότι έχεις κάποιο θέμα.

Πριν στείλεις το επόμενο μήνυμα, αφιέρωσε ένα δευτερόλεπτο, για να το διαβάσεις και να διορθώσεις τυχόν λάθη που το κάνουν να ακούγεται σαν να είσαι βλάκας.

Επίσης, μην καυχιέσαι για την ακατέργαστη ευφυΐα σου.

Σκάσε για τις βαθμολογίες σου στο λύκειο, στο πανεπιστήμιο και στο μεταπτυχιακό.

Η αναφορά τους μπορεί να αποκαλύψει (ή μπορεί και όχι) την υψηλή ακαδημαϊκή σου νοημοσύνη, αλλά σίγουρα θα σε χαρακτηρίσει ως άτομο με έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης και νοημοσύνης ζευγαρώματος (που είναι και τα δύο πιο σημαντικά για τις προοπτικές ζευγαρώματος, όπως έχουμε ήδη συζητήσει).

Επίσης, το να μιλάς γι’ αυτά αποκαλύπτει έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας.

Είναι σαν να γράφεις ένα διαδικτυακό προφίλ που ισχυρίζεται ότι «είμαι πολύ όμορφος» χωρίς να περιλαμβάνει φωτογραφίες του προσώπου ή «είμαι πολύ αστείος!» χωρίς να λες πραγματικά κάτι αστείο.

Η μαγκιά είναι πάντα μία και λέγεται: Δείξ’ το στις γυναίκες, μην τους το λες.

Θα επανέλθουμε σε αυτή τη δήλωση ξανά και ξανά, επειδή είναι τόσο σημαντική σε όλους σχεδόν τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού.

Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με το να είναι έξυπνοι, για να μιλούν πολύ για το πόσο έξυπνοι είναι.

Επιπλέον, πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος από σένα.

Τότε τι θα κάνεις;

Συμπεράσματα:

 • Η νοημοσύνη δεν είναι μόνο η εξυπνάδα των βιβλίων (ακαδημαϊκή νοημοσύνη). Η γενική νοημοσύνη περιλαμβάνει και την κοινωνική, τη συναισθηματική, τη λεκτική, την πρακτική νοημοσύνη και τη νοημοσύνη ζευγαρώματος –όλα αυτά είναι πιο σεξουαλικά ελκυστικά για τις περισσότερες γυναίκες από ό,τι η εξυπνάδα των βιβλίων.
 • Οι γυναίκες ενδιαφέρονται βαθιά για όλα τα είδη νοημοσύνης, επειδή αποκαλύπτουν τη γενική, γενετική ποιότητα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Προβλέπουν, επίσης, πόσο αποτελεσματικός θα είσαι ως σύντροφος και ως πατέρας.
 • Δεν μπορείς να αυξήσεις πολύ τη γενική σου νοημοσύνη, επειδή η νοημοσύνη είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομική. Μπορείς, όμως, να αποφύγεις τα κοινά προβλήματα του τρόπου ζωής που κάνουν τους περισσότερους άντρες πιο χαζούς από ό,τι θα ήταν διαφορετικά, όπως η στέρηση ύπνου, ο υποσιτισμός και οι ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών. Και μπορείς να αναπτύξεις συγκεκριμένες μορφές νοημοσύνης, μέσω των εμπειριών της ζωής, όπως το να κάνεις παρέα με έξυπνους ανθρώπους, να μαθαίνεις περισσότερα για τα πράγματα που αγαπάς και να κάνεις δουλειές που διεγείρουν το μυαλό σου.
 • Επίσης, μπορείς να επιδείξεις τη νοημοσύνη σου πιο αποτελεσματικά, καλλιεργώντας μια εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, βελτιώνοντας τη συζήτηση και την αφήγηση ιστοριών, μαθαίνοντας δημιουργικές δεξιότητες όπως κάποια τέχνη ή μουσική, μαθαίνοντας πώς να διδάσκεις καλύτερα, αποδεικνύοντας την ευφυΐα σου με πραγματικές επιτυχίες και επιδεικνύοντας διανοητική ταπεινότητα.

Επιστημονικές Πηγές:

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter